Kveldsmat til barn
Oppskrifter på kveldsmat du kan servere barna
Fem tips til kreativ og enkel kveldsmat.
I en travel hverdag er det en daglig utfordring å komme på hva barna skal få til kveldsmat. Brødskiver og frokstblanding kan være både kjapt og sunt, men for mange barn kan det også være kjedelig.
Takket være matblogger Marit Røttingsnes Westlie, også kalt Fru Timian, kan du nå servere ungene noe de gleder seg til.
Hva med arme riddere eller ostesmørbrød til kvelds? Har dere litt ekstra tid etter barne-tv kan kanskje ungene være med på å lage maten også? Nå er det bare å slå seg løs.
Scones med ost og gressløk
Se video øverst i saken.
Denne oppskriften passer ypperlig som kveldsmat for hele familien. Spis den som den er, eller med ditt favorittpålegg.
6 små brød
150 g hvetemel
100 g sammalt hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt og pepper
40 g smør
125 g revet ost
1 bunt gressløk
1 egg
1 ½ dl melk
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Ha alt det tørre i en matprosessor og kjør knivene rundt til alt er godt blandet.
Rør sammen egget og melken før du har det i prosessoren og kjører knivene rundt til det har blitt blandet.
Ha litt hvetemel på benken før du hvelver ut deigen.
Klapp den kjapt sammen til en rund, flat kake, ca. 18 cm i diameter.
Legg den over på stekebrettet. Del opp i 6 kakestykker med en kniv.
Stekes i 25–28 minutter.
Kan spises akkurat slik den er eller du kan ha på ulikt salt pålegg.
Les også: Slik oppgraderer du barnas frokostfavoritter
Speilegg i paprikaring
Med denne morsomme vrien, blir kveldsmaten et lite eventyr.
2 personer
20 g smør
2 store skiver paprika – valgfri farge
2 egg
litt salt og pepper
2 grov tortillalefser
Noen agurkskiver
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en stekepanne og legg i paprikaskivene. Knekk et egg i hver av paprikaskivene og stek egget på medium varme til det er gjennomstekt, 5–6 minutter.
Legg på et lokk over stekepannen mens det stekes. Dryss over litt salt og pepper.
Les også: Oppskrifter på matpakker uten brød
Ostesmørbrød med skinke
Du og ungene har sikkert spist ostesmørbrød til kveldsmat utallige ganger, men fortsatt er det alltid en fulltreffer. Kjapt, godt og superenkelt!
1 person
10 g smør
2 skiver brød
3–4 skiver hvitost
1 skive kokt skinke
Sett stekeovnen på 225 grader.
Smelt smøret i en stekepanne.
Lag sandwich av brødene, osten og skinken og stek smørbrødet på den ene siden i stekepannen.
Har du en stekepanne som kan settes i stekeovnen, snur du ostesmørbrødet før du setter hele pannen midt i stekeovnen og steker i 4–5 minutter til osten har smeltet.
Du kan også ettersteke ostesmørbrødet på et bakepapirkledd stekebrett eller i et toastjern.
Arme riddere
Uten sukker og med grovt brød, blir arme riddere en perfekt kveldsmat.
4 personer
4 egg
3 dl melk
1 ss sukker
1 ts kanel
Smør til steking
8 skiver halvgrovt brød
Noen jordbær
Ha alt unntatt brødet i en bolle og pisk det lett sammen.
Smelt smør i en stekepanne.
Dypp én og én brødskive i eggeblandingen, og vend dem rundt til de har trukket til seg så mye væske som de kan.
Så legger du skivene i stekepanna.
Stek skivene på middels varme til de er gyllenbrune på begge sider. Stek i flere omganger.
Serveres varme med noen jordbær.
Les også: Tips til enkel og god turmat
Minipizza med chorizo og ost
Hva er vel mer populært enn pizza til kveldsmat? Denne kveldsmaten blir garantert en favoritt.
1 person
1 grovt pitabrød
1 ss ketsjup
1 liten neve revet ost
3–4 skiver chorizo
2 paprikaringer
Sett stekeovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Fordel ketsjupen på pitabrødet før du legger over revet ost, pepperoniskivene og paprikaringene.
Stekes i ca. 5 minutter til osten har smeltet.