Oppskrift på hjemmelaget påskegodt
Slik lager du hjemmelaget påskegodt
Oppskrift på påskeklare, hjemmelagde godteri-speilegg.
Per Olav Sølvberg
- Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
- Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
- Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
- Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.
Mintknapper eller peppermynte-knapper er for de fleste kjent for å være noe som vanligvis blir laget til jul, men hvorfor ikke bytte ut mokkabønnen med en gul nonstop?
Det gir deg påskens beste speilegg, akkurat så søt og god som ekte påskegodt skal være.
Ingredienser til hjemmelaget påskegodt
- 3,5 dl melis
- 1 eggehvite
- 12-14 dråper peppermynteolje (kjøpes på apotek)
- 2 pakker Non Stop
- 1/4 teskje tragant (gjør deigen myk og fin)
- En sprøytepose (eller en plastpose du klipper hull i hjørnet på)
Les også: Slik kan du lage et sunnere påskeegg til barna
Sånn gjør du
Visp eggehviten og targant i en kjøkkenmaskin. Visp til den er helt stiv.
Tilsett peppermynteolje.
Bruk en sil og bland inn melisen samtdig. Visp videre til det blir en smidig deig.
Ta gjerne i mer peppermynte om det trengs.
Fyll en sprøytepose og lag små hvite knapper. Sett en gul Non Stop i midten.
La dem tørke over natten.
Server speileggene i en stekepanne, så får man virkelig følelsen av at det er speilegg.