Bursdagsinvitasjon

Blås opp og stikk hull på bursdagsinvitasjonen

De morsomste invitasjonene lager barna selv på få minutter.

BURSDAGSINVITASJON: En pakke ballonger og en knappenål gjør susen når de kuleste invitasjonene skal lages.
BURSDAGSINVITASJON: En pakke ballonger og en knappenål gjør susen når de kuleste invitasjonene skal lages. Foto: Foto: Per Olav Sølvberg
Sist oppdatert

Per Olav Sølvberg

  • Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
  • Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
  • Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
  • Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Disse bursdagsinvitasjonene er nesten like morsomme som selve festen.

For å få tak i selve invitasjonen må mottakeren blåse opp ballongen, stikke hull på den og finne den hemmelige beskjeden som er gjemt i ballongen.

Vi viser dere hvordan dere lager superkule invitasjoner i en fei.

Dere trenger: 

• Papp

• Ballonger

• Teip

• Knappenål

• Tusj

• Ark

• Eventuelt konfetti, glitter og en cellofanpose

Slik gjør dere det:

Del et A4-ark av papp i to like deler. Skriv først "blås opp" eller noe lignende øverst på den ene delen.

Deretter lager dere selve invitasjonen på et lite ark som rulles sammen og legges inn i ballongen.

Teip ballongen fast til papparket under teksten. Skriv deretter "stikk hull" nederst på kortet.

Ved siden av ballongen fester dere en knappenål med teip.

Kortet kan eventuelt legges i en cellofanpose sammen med glitter eller konfetti for at det skal bli ekstra morsomt.

ENKELT: De meste av det du trenger har du allerede i huset.
ENKELT: De meste av det du trenger har du allerede i huset. Foto: Foto: Per Olav Sølvberg
GJØR DET SELV: De større barna klarer å gjøre dette selv, de mindre barna må få hjelp til skrivingen.
GJØR DET SELV: De større barna klarer å gjøre dette selv, de mindre barna må få hjelp til skrivingen. Foto: Foto: Per Olav Sølvberg

Denne saken ble første gang publisert 31/07 2015, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også