Tur med barna
Ta med ungene på blåbærplukketur
Og etterpå er det perfekt å lage blåbærpai!
Per Olav Sølvberg
- Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
- Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
- Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
- Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.
Nå bugner skauen over av modne bær, i hvertfall de fleste plasser i landet.
Om bærene ikke er helt modne ennå der du bor, er de nok bare et par uker unna.
Å ta med barna til skogs for å plukke bær har mange gode fordeler.
Det er gratis, det er god trim, godt for ganen og ikke minst skaper det gode barndomsminner.
I tillegg gir blåbærspisingen barna mange viktige næringsstoffer, og det er jo ikke alltid like lett å få dem til å spise det som er sunt.
Nå som blåbærsesongen står for tur, gir vi deg oppskriften på en supergod blåbærpai du kan lage sammen med barna.
Ingredienser:
400 gram blåbær
200 gram godt smør delt i terninger
2 dl sukker
3 dl hvetemel
5 dl små havregryn
1 ts bakepulver
Slik gjør dere det:
La barna blande sammen sukker, smør, havregryn, bakepulver og mel til en smuldredeig.
Bruk hendene til å kna deigen sammen. Når deigen har fått en god konsistens smuldres halve deigen i bunnen av en godt smurt ildfast from eller en kakeform.
Fyll deretter på med blåbærene.
Stø på litt sukker og legg resten av deigen over blåbærene.
Stekes i varmluft på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppen har fått en gyllen og fin farge.
Avkjøl den på en rist før den serveres.
Skjær den opp i ønskede stykker.