Test av babycall med video

Norsk babycall er best

Klar vinner i testen.

TEST AV BABYCALL MED VIDEO: Av de seks babycallene i testen, står Neonate ut som klar vinner. (Foto: produsentene)
TEST AV BABYCALL MED VIDEO: Av de seks babycallene i testen, står Neonate ut som klar vinner. (Foto: produsentene)
Først publisert Sist oppdatert

Vi har testet seks babycaller i denne testen, som er laget i samarbeid med TV2 Hjelper deg. De seks er bestselgere i markedet. Alle har bilde/video-overføring, tre av dem er monitorer som kobles opp mot mobiltelefonen.

Babycallene er testet for brukervennlighet, rekkevidde og lyd og signal. Vi har lagt mest vekt på brukervennlighet og rekkevidde.

Vinneren er norske Neonate BC8000 DV, som har dedikert digital overføringsteknologi. Vi synes dette er en stor fordel. Om du er avhengig av trådløsnettet og/eller mobilnettet, vil kostnader påløpe for bruken. Det kan fort bli dyrt, for eksempel ved typisk feriebruk.

Store forskjeller

Neonate har også en fordel ved at signalene fra lyd og blide er splittet, slik at om bildet blir borte, er lyden fortsatt tilkoblet.

Flerbruksmonitoren Withings Home har også denne egenskapen. Den er i tillegg meget brukervennlig, med et lettfattelig, intuitivt brukerpanel og god meny. Men Withings kobles til mobilen, og kan dermed bli dyr i bruk.

Glem det du ikke trenger!

Når du vurderer babycall, bør du tenke gjennom sannsynlig bruk. Det som egentlig teller mest er at rekkevidden er god, at signalet er stabilt og at babycallen er enkel i bruk.

Skal du ha den med på ferie, kan det være en idé å ikke være avhengig av mobildata eller trådløsnett. Bor du i blokk eller bygård, er god rekkevidde enda viktigere enn om du har et hus på landet med flate omgivelser.

100 MB på ti minutter

Overføring av signalene til mobil er en fordel for rekkevidden, men kan fort bli dyrt i bruk, særlig når du har begrenset kontroll på kostnadene ved tilkoblingen.

Vi målte databruken til drøyt 100 MB i løpet av ti minutter på de babycallene som kan benytte mobilnettet, ved konstant tilkobling.

Fancy vs. nyttig

Det er mange fancy funksjoner i flere av babycallene, som temperaturovervåking, nattasanger du kan sende til babyen, snakke-funksjon og fuktighetsmåler. Whitings kan attpåtil måle luftkvaliteten (!).

Vel og bra, men det er viktig å tenke over hva man selv synes er viktigst, "hermetiske" nattasanger til babyen eller god rekkevidde.

Duger ikke til naboen

I denne testen får Motorla MBP 481 strykkarakter i rekkevidde-testen. Mottakeren spraker fort og signalet rekker såvidt utenfor huset. Går du til naboen med den, risikerer du at signalet faller ut, om det er en vegg mellom. I testingen røk signalet på 20-25 meter når det var små hindringer mellom.

Da Johanna var fem år gammel, kom pappaen til barnehagen og sa «ha det bra»....
Pluss ikon
Da Johanna var fem år gammel, kom pappaen til barnehagen og sa «ha det bra». Så var han borte

Motorola sier at mottakeren skal fungere i opptil 300 meter i fri sikt, men understreker at dette er en rimelig modell:

"Produktene bruker en 2.4Ghz FHSS-forbindelse for sikker og stabil tilkobling. MBP481 er en enkel modell med standardnivå på lydkvalitet. Toppmodellene har dyrere komponenter med bedre lyd. Vi benytter ikke dyrere komponenter som øker rekkevidden i våre enkleste modeller", skriver Motorola i en epost.

Om testen:

Utvalg: seks bestselgende babycaller plukket ut i samråd med ledende forhandlere.
Metode: Brukervennlighetstest utført av familie med barn i målgruppen. Teknisk test utført av redaksjonen.

Kriterier og vekting: Brukervennlighet (40%, Rekkevidde (40%), Lyd og signal (20%)
Annet: Testen er et samarbeid mellom Foreldre & Barn/Klikk.no og TV2 Hjelper deg.