10 middager vi elsket i barndommen

Elsker du de fortsatt eller grøsser du ved tanken?

Foto: Tine, Stabburet, Frukt.no
Publisert

(SIDE2): Husker du boksemiddagene fra barndommen du bare ELSKET. Har du forsøkt dem i voksen alder?

Vi vedder på at smakserfaringen er en ganske annen.

I forrige uke skrev vi om 80-tallsmaten vi ikke glemmer som er på full fart tilbake i kjøkkenet. 

LES OGSÅ: 15 språkfeil du bør kutte ut umiddelbart

Men ønsker vi oss alle retter tilbake.

Under har du 8 retter vi har kranglet om her i redaksjonen bør være topp eller NOT.

1. Spaghetti a la Capri

Ingenting var bedre enn da mor eller far jekket opp boksen og serverte denne fantastiske myke tomatbaserte retten med spaghetti du ikke trengte å tygge og små pølser og kjøttboller i.

Men jammen, i voksen alder smaker jo dette ingenting. Salter du, smaker det bare salt.

Nei, nei, sier en ihuga fan i redaksjonen - jammen tror jeg ikke jeg skal ha det i dag.

2. Joikakaker på boks

Boksmat var jo veldig in på 80-tallet og ved siden av den overnevnte rett, var Joika-kaker manges favoritt her i redaksjonen. I dag? Not so much.

3. Makaroni med ketchup

Ok, er du en som synder ennå? Vi synes ikke denne er så skrekkelig py, bare...uinteressant.

Foto: (Matprat.no)

4. Marinert lørdagskylling

Hoi hoi, hvor stas det var på lørdag da den nedfrosne og ultrakrydrede fuglen i aluminiumsbakke kom ut av frysen og gikk rett inn i ovnen. Dette var biter av kylling, uvisst fra hvor på dyret - og smakte kun krydder, vi mistenker at det var bevisst.

5. Fiskepudding med hvit saus, grønnsaker og reker i terteskjell

Mors favoritt og kanskje nesten mer en 70-talls rett. Spesielt terteskjellene var poppis, det var jo nesten, men bare neste kjeks. Men i alle dager for en merkelig sammensauset rett, spesielt når terteskjellene ble myke.

6. Salater med kinakål

Alle salater besto av kinakål, tomat, agurk og masse thousand island-dressing. Noen sverger til denne kombinasjonen ennå, andre synes det er fint å ha gått videre på salatfronten.

7. Pytt i panne på pose

Noen av bitene var så seige at de nærmest var uidentifiserbare.

8. Sodd

Sodd er godt - når det er laget ferdig. Få i Side2-redaksjonen har slekt fra Sodd-land og ble fostret opp på boksevarianten. I dag smaker den ingenting, men selges fortsatt så den må jo være en schläger.

9. Falukorv

En must ved frokostbordet - og kanskje en ingrediens i andre retter også. Dette er en gammel hit som har fått et oppsving. Men som vi har lett for å glemme. Men den smaker ikke pyton.

10. Pizza med kjøttdeig, løk og tomat og ost

Og fint lite annet, kanskje mais - i rikelig monn om man var skikkelig gærn. Men alt i alt - rene smaker. Smakte ikke så verst, men i dag smaker det ikke så mye.

Men vi er enig om at det er en vinner, er nok en grunn til at Stabburet har kommet med en lørdagsvariant av denne typen.

Denne saken ble første gang publisert 10/11 2014.

Les også