Gasskomfyren er en vinner til hyttematen
Jevn steking er en utfordring når det gjelder gasskomfyrer. Vi har testet fire komfyrer til hyttebruk.
Drop media element here ...
Klikk.no og Hytteliv har testet noen av markedets mest solgte gasskomfyrer.
Matskribent Christopher Sjuve var med for å bistå ved testen.
Han forstår godt at enkelte sliter med matlaging på hytta, men mener at som alt annet er det en treningssak.
Ikke minst gjelder det å bli kjent med sin egen ovn.
- Å steke i gassovn er ikke så enkelt. Eldre modeller har som regel kun undervarme. De fleste nye modeller har overvarme, men du kan ikke ha overvarmen og undervarmen på samtidig. Dermed kan du risikere at steken svir seg på den ene siden, sier han.
Sjuve legger til at dersom man for eksempel skal steke svinestek med svor, kan det derfor være lurt å legge den med svorsiden ned.
- Det er jo enklere å snu steken, enn å bytte fra under- til overvarme.
Steketips
- Forvarm stekeovnen i 20 minutter på maksimal varme.
- Stekeovnens temperatur vil da stabilisere seg, og den vil være konstant under steking.
- Varmen skal først senkes når maten settes inn i ovnen.
- De fleste leverandørene av gasskomfyrer anbefaler å sette maten øverst i ovnen.
- Uansett hvilken gasskomfyr du velger, krever det litt øvelse å få et godt resultat.
Les også:
Dette kan skje med gassgrillen din