Stryk skjorta med rettetang
Dette hadde du aldri trodd at denne kunne gjøre
Mai er høytid for festantrekk og stive skjortesnipper. Slik fikser du jobben i en fei.
Det finnes vel knapt en måned som krever mer nystrøkne skjorter og penklær enn mai. For ikke bare skal man jo hele familien se presentabel og flott ut på selveste nasjonaldagen 17.mai, men mai er også måneden hvor det inviteres til mange bryllup, barnedåper og ikke minst konfirmasjoner. Hvorav alle krever en hvit og stivstrøket skjortesnipp.
Noen av oss er både flinkere og mer nøye på dette med nystrøkne klær til hverdags også enn andre, enten det nå kreves av kleskoden på jobben, eller bare bunner i det at man bare liker å se velkledt ut til enhver tid. Men uansett er det ingen tvil om at å stryke klær kan være en både tidskrevende og pirkete jobb, spesielt når det kommer til detaljer som ermer, snipper og mellom knapper.
Rettetang kan brukes til mer enn du tror
Om du hører til dem som synes det ofte innebærer mye styr å finne frem både strykebrett og strykjern for å få tatt vekk de verste skrukkene fra jobb-skjorta eller fin-dressen, ja da bør du få med deg dette smarte og ikke minst tidsbesparende tipset fra det amerikanske interiørnettstedet Apartment Therapy.
- "Alle setter vel pris på tips som gjør at du kan slumre noen ekstra minutter om morgenen", spør nettstedet?
Og rådet som nettstedet kommer med gjør at du kan kombinere to av dine bli-klar rutiner for å spare både tid og innsats om morgenen.
- Før jeg bruker rettetangen for å rette ut og fikse på sovesveisen, bruker jeg den for å stryke vekk rynker og rette på skjortekragen på jobbskjorten. Og sparer et hav av tid på å slippe å finne frem strykebrett, strykjern og å måtte vente på at jernet skal bli varmt.
Sletter ut skrukker og rynker
Ifølge nettstedet er det spesielt skjortekrager, små-skrukker og den lille biten med tøy innimellom skjorteknappene som rettetangen egner seg perfekt for å bruke på.
- Tenk bare på hvor kompakt og lett en rettetang er å håndtere i forhold til et strykjern, forklarer nettstedet.
- Og du vil ikke tro hvor lett denne gjør jobben du før brukte ganske så mye lengre tid på.
Slik gjør du
1. Pass på at rettetangen din er helt rengjort fra rester av hårprodukter, ellers kan du ende opp med flekker på klærne når du går i gang med å "stryke". Det beste er å rengjøre rettetangen når den er avkjølt ved å bruke en ren, fuktig klut eller et spesialprodukt for rengjøring av rette- eller krølltenger.
2. Når du skal gjøre deg klar om morgenen, er det å anbefale å bruke rettetangen på klærne før du bruker den på håret, i tilfelle hårprodukter eller sjampo du har brukt på håret smitter av på klærne.
3. Dersom rettetangen din har flere settinger for temperatur, kan du fint bruke den til å stryke vekk rynker på alt fra silkebluser (på en lav temperatur-setting) til bomull og også strikkegensere (hvor du fint kan bruke en høyere temperatur). Dersom rettetangen bare har én temperaturinnstilling er det best å være forsiktig med sarte plagg, og alltid prøve på et lite synlig område av plagget før du går skikkelig til verks.
Slik ble resultatet
Klikk Bolig testet selv trikset med å stryke skjorten med rettetang, og ble absolutt positivt overrasket over både resultatet, og ikke minst hvor raskt og lett jobben lot seg gjøre.
For der hvor du før har vært nødt til å bruke et strykebrett eller en annen stor flate for å gjøre denne jobben, kan man med letthet presse vekk rynker på både skjortekragen og også området mellom knappene ved å holde både skjorte og rettetang i hånden mens jobben gjøres. Tid spart: Minst 5 minutter.
Når det kom til selve resultatet vil vi påstå at området mellom knappene på skjorten faktisk var lettere å "stryke" med rettetang enn med et vanlig strykjern, og ble minst like krøllfritt og pent. Kragen eller snippen på skjorten ble også avstivet og fin med å bruke rettetangen, men om det er en helt skjorte eller et større plagg som skal strykes, vil det nok kanskje være mer effektivt å bruke et strykjern, da strykeflaten jo absolutt er større og jobben dermed vil ta noe kortere tid.
Rettetang får du kjøpt i nær sagt alle prisklasser, de billigste fra bare et par hundrelapper, og helt opp til ca. 2000 kroner.
Les også:
Her finner du de feteste interiørbildene
Slik sminker du vekk riper med valnøtter
Slik holder du de hvite klærne hvite