Oppussing før og etter:
Slitt ettroms ble leken toroms
Lillian fant fire lysegule retrostoler på et loppemarked. Dermed var stilen på den nye leiligheten satt.
I utgangspunktet kjøpte Lillian en ettroms leilighet på 32 kvadratmeter, men allerede på visningen så hun muligheten for å flytte kjøkkenet ut i stuen og lage soverom i det tidligere kjøkkenet. Dermed fikk hun kjøkken og stue i ett, samt eget soverom.
- Dette er min første leilighet, og jeg kjøpte den nettopp fordi jeg kunne lage en toroms ved å endre planløsningen. Men jeg trengte hjelp til å skape et fristed hvor jeg virkelig kan føle meg hjemme.
Glad stil
For Lillian var det avgjørende å ha et eget soverom hvor hun kan stupe i seng etter en sen vakt. Dessuten vil hun ha en leilighet som er lys, morsom, praktisk og enkel å vedlikeholde.
Før oppussingen ble fire lysegule stoler fra 60-tallet kjøpt på et bruktmarked. Hun kjøpte dem på impuls, etterpå var hun egentlig usikker på om de kunne bli en del av interiøret i spisestuen. Hun var også innehaver av en lyseblå Ikea-sofa.
Inn med pasteller
Interiørarkitekt Beba Vaxevanidou Holøye n ble imidlertid begeistret både for stolene og sofaen.
- De fire «dinner»-stolene og den pastellfargede sofaen var et utmerket utgangspunkt for stilen. Da Lillian antydet at hun likte bilder i naivistiske og humoristisk stil, falt alt på plass.
- Jeg koblet 60-tallet med 80-talls pasteller i en hovedretning med naivistisk uttrykk, sier interiørarkitekten som synes dette var et dristig og spennende prosjekt.
Naivistisk tapet
Det synes Lillian også, spesielt da interiørarkitekten foreslo et barnetapet med blomstermotiv i pastellfarger.
- Jeg var først skeptisk, men da det ble rullet på den ene kjøkkenveggen og på endeveggen i gangen, oppdaget jeg at fargene og det naivistiske uttrykket gjorde leiligheten glad. Fargemessig fungerer det sammen både sammen med sofaen, skaistolene og det andre som kom inn etterpå, sier beboeren.
Grønnfargen over kjøkkenbenken er hentet fra tapetett. Putene i sofaen er sydd i et stoff med samme mønster som tapetet.
Krydret interiør
Kjøkkenbordet er kjøpt i en butikk som blant annet selger nye møbler i retrostil. Lillian liker å lage mat til andre og ville ha plass til et spisebord ved kjøkkenkroken.
Verner Pantons lampe over bordet er typisk for epoken som understrekes i interiøret .
- Designgyngestolen og stålampen som lener seg til veggen, gled også rett inn i leiligheten. Jeg har fått hjelp til å krydre de rimelige tingene med designmøbler, interiørarkitektens råd var helt topp, sier Lillian.
Gjorde mye selv
I selve oppussingsprosessen har Lillian selv bidratt sterkt. Hun sier at budsjettet har vært den største utfordringen, det førte til at hun foreløpig har beholdt veggene og originalgulvene.
- Gulvene ble fine etter at plankene ble pusset og lakket. Strietapetet fikk flere strøk med hvit maling. Selv om jeg gjorde mye selv, trengte jeg eksperthjelp da kjøkkenet ble flyttet inn i stuen.
Nevenyttig kvinne
Heldigvis ligger badet rett bak den nye kjøkkenkroken slik at det var vannrør i nærheten. Ekspeditøren lo da Lillian kjøpte slagdrillen og lurte på om hun kunne bruke den.
- Han skulle bare visst, drillen har jeg fått utrolig mye bruk for.
Interiørarkitektens tips
|
Dette kostet forvandlingen: Kjøkken kr 32 820 Romdeler kr 1970 Stoler, bruktmarked kr 1000 Kjøkkenbord kr 3694 Stuebord kr 3975 Sofa kr 3350 Tv-benk kr 2675 Gyngestol «RAR» kr 4233 Vegghylle kr 270 Skoskap kr 558 Gardin + liftgardiner kr 749 Tapet/tekstiler kr 1340 Taklampe kr 1175 Stålampe kr 2217 Arbeider, elektriker/rørlegger kr 11 000 Pussing gulv kr 6000 Maling gipsplater, lister ca. kr 5000 Totalt: ca. kr 82 026 |
Les også:
Dette kjennetegner retrostilen