Én kvadratmeter var det som skulle til
Plutselig fikk familien badet de trengte.


Mange nordmenn drømmer om å pusse opp sine gamle bad.
Det kan være det holder med små og rimelige forandringer, men nokså ofte frister det mest med en total renovering.
For Eva Tveit og familien var problemet at badet rett og slett var for lite. Men det fant Bonytt-hjelpen en løsning på!
Ønsket ekstra vask
- Det er slett ikke et godt bad å våkne til for familien på fire. Vi skulle gjerne hatt det større, luftigere og en vask ekstra, sa Tveit før oppussingen.
I tillegg til å være nokså slitt har badet skråtak, hvilket førte til at oppbevaringsløsningene var lite funksjonelle.
Det var generelt vanskelig å innrede. Både ved vasken og i dusjen var det trangt. Badet var i utgangspunktet 8,5 kvadratmeter stort, og det var lite skapplass.
Tok en kvadratmeter fra gangen
Men ved å ta litt rom fra gangen, ble badet kvadratisk og dermed lettere å innrede.
Det ble plass til en dobbel vask og flere skap. Og dusjforholdene ble forbedret.
Badet er i dag 9,7 kvadratmeter.
- Gangen utenfor den rommelig nok fra før. Ved å ta litt av den fikk familien et kvadratisk bad som var lettere å møblere, og nå ble det plass til den etterlengtede ekstra servanten også, sier interiørarkitekt MNIL, Bernt A. Pedersen.
- Hva var den største utfordringen?
- Det opprinnelige badet hadde en smal innebygget dusj med skråtak. I dusjen må man ha full ståhøyde, og det fikk vi etter utvidelsen. Dusjen fikk også innfellbare vegger slik at den ikke tar unødig plass, sier Pedersen.
- Skråtak er alltid en utfordring, og jeg har holdt en stram linje med lave vegghengte moduler. På grunn av skråtaket er det særdeles viktig med dreibare downlights for å hindre blending.
Vinduene i skråtaket slipper inn mye dagslys, men dreibare spoter i taket er en nødvendighet. Ofte er den maksimale dreiningen på 30 grader, men ved skråtak bør den være mer.

To størrelser på flisene
I tillegg gjorde interiørarkitekten grep for å gjøre badet mer innbydende. Tidligere var det fliser på gulvet, men panel på vegger og fronten av badekaret.
- Ofte kan det bli voldsomt å fliselegge hele rommet, men i og med at gipstaket er så lyst, ble det en god løsning her. For å skape liv i rommet ble det valgt to ulike størrelser på gulvflisene, sier han.
Beboerne ble svært fornøyde med løsningen.
- Vi fikk en ekstra vask, vegghengte skap og fliser som er gode å trå på. Ikke minst har vi fått bedre plass, nå kan alle fire være på badet samtidig hvis vi vil, sier Tveit.
