Leilighet på solsiden
Med sjøen som nærmeste nabo
Egentlig var leiligheten ment for fremtiden, men da Cecilie og Niels så sluttresultatet, kunne de ikke vente med å flytte inn. Med sjøen som nærmeste nabo er boligen på solsiden tilpasset familien på seks.
Hjemme hos Cecilie og Niels vitner hver minste detalj om at lite er blitt overlatt til tilfeldighetene.
Paret har skapt en behagelig og gjennomgående stil i tidløse nyanser av beige, blått og hvitt. Straks vi er innenfor døren, blir vi møtt med nykvernet kaffe, croissanter og hjertelige smil.
– Vi velger med hjertet og går alltid for kvalitet, noe annet nytter ikke i lengden. Derfor har de fleste møblene fulgt oss i mange år, men det er spennende å se hvordan møblene nå står frem på en ny og annerledes måte, sier Niels til Bonytt.
Maritimt miljø
Skilsø brygge på Tromøy ble bygget der Skilsø båtbyggeri tidligere lå. Beliggenheten er flott på solsiden av Galtesund med nydelig vestvendt utsikt mot sundet og Arendal sentrum.
– I utgangspunktet skulle vi leie ut leiligheten i noen år og så på dette som en god investering. Vi tenkte dette ville være et godt sted å flytte når barna forlater redet, og vi blir eldre. Sluttresultatet ble derimot så bra at vi valgte å flytte inn selv, da leiligheten sto ferdig i fjor sommer, forteller Cecilie og Niels.
Paret har etter hvert tilegnet seg en imponerende erfaring når det kommer til eiendom, restaurering og byggeprosjekter. Cecilie er utdannet eiendomsmegler og jobber som fylkesleder for Huseiernes Landsforbund i Aust-Agder. Hun driver også sitt eget foretak innen eiendomsutvikling, rådgivning og interiørtjenester. I tillegg til å være tålmodig håndlanger for Cecilie, er Niels sivilingeniør og driver eget foretak innen bygg og eiendom.
– Fordi vi kom tidlig inn prosjektet, kunne vi i større grad skreddersy leiligheten etter familiens behov. En annen årsak til at vi valgte å flytte inn tidligere enn planlagt, var at vi fikk anledning til å kjøpe ekstra areal. Arkitekten så at det var mulig å støpe et dekke over nedkjørselen til parkeringskjelleren. I dag er denne plassen blitt garderoben og soverommet vårt, og slik ble leiligheten stor nok til seks.
Les også: Slik unngår du fargefeilene
Fra gammelt til nytt
I løpet av årene har paret blant annet rukket å restaurere to gamle hus. Det siste prosjektet var en ærverdig villa fra 1919. Cecilie forteller at for første gang i livet fryser hun ikke på bena. I motsetning til tidligere hjem er det varmt på gulvet. Gulvene i leiligheten har vannbåren varme, noe som gir en behagelig og jevn temperatur.
– Vi er opptatt av gamle trehus og har brukt mye tid og omsorg på de husene vi har hatt. Men trehus krever konstant vedlikehold, og vi følte et behov for å frigjøre oss fra noen av pliktene. Det å bare kunne låse døren og reise bort har ikke alltid vært lett.
Les også: Gammelt og nytt i Bygdø allé
En ny frihet
Familien samles ofte på kjøkkenet. De liker å dyrke egne urter og grønnsaker og savner innimellom hagen de hadde tidligere.
– Vi planlegger derfor et drivhus på terrassen og har faktisk akkurat satt poteter i noen bøtter. Snart er vi nok selvforsynte. Den store terrassen er tilbaketrukket, med halvtak og vegger som sørger for lite innsyn.
– Det beste med å bo her er lukten av havet, lyset og lyden av måkeskrik. Ingenting er bedre for enn å være ved sjøen, for ikke å si på sjøen. Vi har en båt på bryggen rett nedenfor, og når været tillater det, er vi kjapt ute på vannet og nyter ekte sørlandsidyll. Friheten det er å bare låse døren, gjør at vi planlegger å reise mer. Vi elsker å oppdage nye land og nye kulturer, og akkurat nå drømmer vi om et steinhus i Provence eller Toscana.
Les også: - Du kan velge mellom to ulike retninger når du skal innrede
Denne saken ble første gang publisert 08/08 2018, og sist oppdatert 08/08 2018.