Dannelsesreisen
Da den knallrosa sofaen kom på plass steg humøret til Ane merkbart.
Det var først da hun kom hjem etter mange år i utlandet, at verdensvante Ane Aubert for alvor begynte å reise inn i fargenes verden.
- Det sa bare bang!
Ane Aubert byttet ut sin klassiske, trygge, grå sofa med en knallrosa, og effekten var umiddelbar. Ikke bare den opplagte – at sofaen er det første du ser når du kommer inn i hennes 95 kvadratmeter store treroms på Majorstuen i Oslo, men også humøret til Ane steg merkbart. Dessuten gikk stuen fra å være et kjedelig rom som sjelden ble brukt, til å være et midtpunkt.
– Før satt vi bare ved spisebordet, som er koselig, men nå flytter vi oss alltid til den rosa sofaen. Den er et deilig, mykt trekkplaster, sier Ane.
Det vellykkede valget av sofa var likevel ikke enkelt å ta, hverken for henne eller samboeren Rick.
Måtte overtales
– Han måtte overtales, men jeg er ikke særlig vågal av meg selv. Så det var en prosess, og den begynte en stund før, da vi malte veggene. Den gang jeg flyttet inn malte jeg alt i en nøytral gråblå nyanse, og alle møblene matchet. Det var fint, men litt kjedelig, sier Ane.
Kanskje begynte forvandlingen da Ane fikk jobb i Tanzania, der ingenting er gråblått. Selv storbyen er fargerik; malte fasader møter det asurblå havet, irrgrønne parker og spektakulære gule og røde nyanser fra solnedgangen. Å komme hjem til Norge var … litt blågrått.
– Jeg var så fornøyd da jeg flyttet inn her, for jeg hadde drømt om å bo i en gammel bygård med høyde under taket, masse stukkatur og doble dører. I oppussingen var jeg opptatt av å bevare dette særpreget, men jeg ville også skape en god planløsning. Jeg flyttet kjøkkenet fra et lite rom mot bakgården til en av de store, vestvendte stuene med masse sol, utgang til balkong og utsikt. Jeg fikk også laget et ekstra en suite-bad, sier Ane.
Her bor:
Ane Aubert og Rick Groothuizen i en treroms leilighet i fjerde etasje av en klassisk Oslo-bygård på Majorstuen. Hun er VP og Country Manager i Equinor, medeier i eiendomsfirmaet House of Her, og driver Lykke Living. Han er selvstendig næringsdrivende.
Instagram: @lykke_living_
Fra Tanzania til Oslo
Hun leide ut boligen mens hun var i Tanzania, og da hun kom hjem kjente hun veldig på behovet for mer farge. Hun kom heller ikke hjem tomhendt, med seg hadde hun Rick Groothuizen.
– Han er fra Amsterdam, men vant til å bo rundt i verden. Han startet et Tech-firma i Tanzania, som han kan drive fra hvor som helst, og jeg er så glad for at han ville bli med meg hit. Han er veldig snill, sier Ane.
At hun og Rick malte veggene i en dus rosanyanse er nesten selvsagt, men utover det romantiske minner fargen også om himmelen i Tanzania ved soloppgang. Paret tilførte også reiseminner, tekstiler og fargesterke bilder. Og alt var hashtag bliss.
Så skjer det litt uunngåelige. Alle som har reist vet at man kjøper med seg hjem alt fra tekstiler til møbler, som skal sørge for at den gode følelsen varer hjemme også. Men etter en stund innser man at uansett hvor mye farge og suvenirer huset er fylt med, så bor man fortsatt i Norge. Ane og Rick la merke til at de sakte byttet ut tingene fra Afrika med slike som passer bedre til livet de lever her. Og så kom pandemien.
Nye behov
– Vi ble mer hjemme, og oppdaget nye behov. Først fikk gjesterommet en nødvendig kontorplass, så ryddet vi en del fordi vi ønsket ro og et renere uttrykk. Men vi var vi blitt vant til farge, og kjente at vi var klare til å ta noen modige valg. Som den sofaen.
– Vi kjøpte også noen fargerike gardiner, som binder sammen møblene, veggfargen og interiøret. Det føltes dristig, men vi har aldri angret. Nå er det virkelig deilig å komme inn i stuen, det er et rom som lyser opp dagen og humøret.
Selv om de fargeglade valgene er vellykkede, og paret har tilpasset seg livet i Norge, så slutter ikke reisen her. Neste stopp: Angola.
– Jeg fikk ny jobb internt, så nå har vi solgt leiligheten vi er så glade i og kjøpt en mindre. Og den skal vi leie ut mens vi bor borte, sier Ane.
Nye muligheter
Etter å ha jobbet flere steder i verden har Ane opparbeidet seg en liten eiendomsportefølje, blant annet i Cape Town, Amsterdam, Oslo og Tønsberg.
– Først var utleie mest en praktisk løsning, jeg kan jo ikke bo alle stedene samtidig. Men vi oppdaget snart at utleiemarkedet rettet mot designinteresserte er stort, så nå har jeg opprettet firma som tilbyr akkurat det.
Interessen for design, interiør og eiendom er på hobbybasis, i utgangspunktet, men Anes evner for lederskap og å se muligheter bidrar til at hun tør å dra det ut i en forretningsidé.
– Jeg er opptatt av at kvinner også skal tørre å investere og ta økonomiske initiativer, som er grunnen til at jeg og fire andre kvinner har startet et eiendomsinvesteringsselskap for kvinnelige investorer. Jeg er også veldig glad for å jobbe i et selskap som har fokus på kvinner i ledende stillinger. Stylisten som var her påpekte også at «Det er bare damer i bildene her», og det har jeg ikke tenkt på før. Kanskje det er et ubevisst valg av «girl power», sier Ane.
Artikkelen ble opprinnelig publisert i Maison Interior nr 01 2023
Bla nedover for å se flere bilder fra leiligheten.
Denne saken ble første gang publisert 10/02 2023, og sist oppdatert 10/02 2023.