Test av blendere
Her er de beste blenderne
Det er store prisforskjeller på blendere. Se hvilke som er best i test.
Kundekontakter:
Bosch: tlf 22660630
Philips: tlf 22708111
OBH Nordica: tlf 22963930
Krups: tlf 81509567
Kenwood: tlf 56319020
Kitchenaid: tlf 23084130
Coline: tlf 23214000
Wilfa: tlf 67063300
Cuisinart, Electrolux: tlf 81532000
Forbrukertjenesten Smartson har på oppdrag fra Klikk testet ti frittstående blendere med fokus på design, kvalitet, kapasitet, funksjoner og pris.
En blender eller mikser brukes blant annet til smoothier, kakedeig, suppe og til å knuse is.
Hvis maskinen skal stå fremme på kjøkkenet, er god ledningsoppbevaring og et god design viktig. For enkel og effektiv rengjøring er det et pluss om knivene er avtagbare. En god blender har høy kapasitet og funksjonell design.
Best i vår test er Kenwood Kmix BLX51, men det finnes flere billige alternativer.
Varierende resultater
En blender består av motor, beholder med mikserkniver samt lokk. Det som først og fremst skiller modellene vi testet er brukervennlighet og kapasitet.
Les også: De beste kaffetrakterne
Den dyreste modellen fra Kitchen Aid har best kapasitet, men prisen virker vel høy. Kenwood Kmix BLX51 samt Philips HR2074 er to billige modeller som presterer godt, er veldesignet og lette å håndtere. Man kan merke seg at et plastfeste på Obh Nordica Frutti blender gikk i stykker samt at den femte effektinnstillingen på Wilfa ikke fungerte på testeksemplaret.
Bosch MMB1000 er testens eneste modell med plastkanne, lett å håndtere, men ikke like hygienisk som en glasskanne. Generelt blir plast også lettere ripete. Stort sett er de fleste kanner gode å servere med, men en fyllt glasskanne veier mye.
Alle får godkjent karakter
Det har også blitt stadig mer populært med miniblendere, som holder for mindre husholdninger. Fordelen er at de ikke tar så mye plass på kjøkkenbenken eller i skapet. Obh Nordica Frutti imponerer, tross sitt lille format, men kan ikke sammenlignes med de større modellene når det gjelder kapasitet.
Les også:
Alle modellene får godkjent karakter. Cirkaprisene er basert på anbefalte listepriser. Et tips er å bruke en prissammenligningstjeneste for å finne beste pris.
På Klikk sin prissammenligningstjeneste kan du finne din pris.
Dette gjorde vi
Testen er delt opp i fire ulike arbeidssteg. Deretter har vi vurdert design, kvalitet, kapasitet, funksjoner og pris. Samtlige produkter er testet av to forbrukerjournalister. Makskarakteren er 6 poeng.
1. Knuse is
Vi mikset åtte firkantede isbiter i hver maskin. Resultatet ble vurdert ut fra jevnhet, hurtighet og presisjon.
2. Blende suppe
I denne fasen blendet vi en grønnsakssuppe med en base av gul løk, hvitløk, tomater, agurk og buljong. Hver mikser ble fylt med 2 dl grønnsakerer pluss grønnsaksbuljong og krydder. Her ble arbeidslyd, kapasitet og jevnhet bedømt.
3. Blande smoothier
Til slutt brukte vi 2 dl frosne bringebær, 1/2 dl blåbær samt 2 dl vaniljeyoghurt. Her måtte maskinene vise evne til å blande en større mengde, samt finfordele frosne bær.
4. Servering og rengjøring
Etter hver miksing ble det vurdert hvor gode kannene er til å servere med samt hvor enkelt det er å vaske dem. En avtagbar bunn gjør etterarbeidet betydelig enklere.
Les også:
Slik velger du riktig snøfreser (guide)
Denne saken ble første gang publisert 19/03 2009, og sist oppdatert 28/06 2017.