Foto over kjøkkenbenken
Foto med glass over kjøkkenbenken
Familien valgte et foto fra Trondheims brygger som beskyttelse i skvettsonen på kjøkkenet.
UTGANGSPUNKTET
Kjøkkenet manglet adkomst fra gangen og en skillevegg med buet åpning begrenset kontakten mellom spisestue og kjøkken. Kjøkkenbordet sto foran vinduet, og innredningen var vridd 90 grader i forhold til dagens. Familien vil gjerne ha et mer funksjonelt og moderne kjøkken.
Det var eierne som valgte ut bildet som kler veggen over kjøkkenbenken i det velproporsjonerte trehuset fra 1951. Ideen med å bruke bilde i skvettsonen var det interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar som hadde, men motivet ville han at eierne skulle finne selv. Han syntes det ville gi det nyoppussede kjøkkenet særpreg.
Blikkfang
Eierne mente at et langstrakt motiv ville passe godt til den lange benken, og ettersom de bor midt i Trondheim, ble bryggene langs Nidelva et naturlig valg. Veggen bildet er festet på, har ingen vinduer, så til en viss grad erstatter det den manglende utsikten. Familien har manipulert bildet digitalt for å få fargene til å matche de øvrige fargene på kjøkkenet.
Gråskalaen de har valgt til interiøret går fra mørk grått i skifer på benkeplaten og på skapdørene, til lysere grå på veggen. Brannmuren er malt med en kombinasjon av farger som Ine Gressetvold har blandet selv.
Stein og gråtoner
Interiørarkitektens tips
Et bilde over kjøkkenbenken kan løfte et kjøkken som ellers er ganske nøytralt og ryddig i uttrykket. Før var fliser og glassplater vanlig, nå kan egne og andres bilder bidra til å skape større variasjon og gi mulighet til å sette et personlig preg på interiøret. Jeg synes alt fra ferielandskap, utsikt fra hytta og abstrakte motiver kan fungere.
- Jeg er geolog og syntes det var morsomt å bruke noen spennende steininnslag og matche det med gråtoner, sier hun. I løpet av oppussingsprosessen ble lettveggen mot gangen byttet ut med en skyvedør.
Mot stuen ble veggen revet og en limtredrager i taket montert som bærende element. Kjøkkenet er nå lettere tilgjengelig både fra stuen og gangen.
I gangen og på kjøkkenet lå det en uheldig miks av tre ulike gulvbelegg. Utfordringen var å finne et gulvbelegg som kunne skape helhet i de tre rommene. Utrolig nok kom de over en lite firma i Ålesund som fremdeles lagde den samme eikeparketten stuen hadde hatt siden huset var nytt.
De 5200 gulvlamellene skaper et levende, dekorativt innslag og forsterker kontakten med husets opprinnelige karakter og materialbruk. For å skape en bedre balanse i fasaden ble det gamle vinduet skiftet ut med et nytt likt husets originale vinduer. Dette ga også bedre lysforhold på det nyoppussede kjøkkenet.
Trond Ramsøskar
Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar er utdannet ved SHKS i 1997 og har vært tilknyttet Bonytt som frilanser siden 1999. Han er partner i firmaet Goodlife Interiors og har erfaring både fra private og offentlige miljøer.
Dette kostet forvandligen
Snekker inkl. nytt kjøkkenvindu/elektriker/rørlegger Nytt gulv i kjøkken og gang, ferdig lagt Kjøkkeninnredning fra HTH med hvitevarer, vask, vifte og benkeplate i skifer Maling/sparkel Skyvedør Panoramabilde over benk Glassplate til bilde |
kr 140 000 kr 80 000 kr 183 000 kr 10 000 kr 900 kr 1 600 kr 2 600 |
Til fradrag kommer summen familien fikk for salget av den gamle kjøkkeninnredningen, spisebordet og et vindu, totalt kr 7000.
Få hjelp til å friske opp boligen! Send oss bilder av hvordan du har det i dag og skissér innredningsproblemet. Er du Bonytt-abonnent og blir trukket ut, betaler vi en interiørarkitekt i 15 timer for å komme hjem til deg.
Denne saken ble første gang publisert 03/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.