Storfamilie

Her bor alle i samme blokk

Først flyttet Aina inn med ungene. Deretter kom foreldrene hennes. Så fulgte kollegaen og hennes sønn.

FELLESSKAP: Saman er ein mindre aleine, skrev forfatteren Anna Gavalda i sin roman med samme navn. Det samme har disse tre familiene erfart. De bor i hver sin enhet, men deler gjerne måltider og tjenester med hverandre. Her er de alle samlet i Ainas stue. Fra venstre Tahani Aiesh, Aina Sollie Steen, Liam Aiesh Skaug (3), Sofia Steen Skåning (10), liggende foran, Selma Steen Skåning (10). Oppetter veggen, Pelle August Steen Skåning (5). Lengst til høyre, mormor Mette Sollie Steen og «Moffen» Odd Jørgen Steen.
FELLESSKAP: Saman er ein mindre aleine, skrev forfatteren Anna Gavalda i sin roman med samme navn. Det samme har disse tre familiene erfart. De bor i hver sin enhet, men deler gjerne måltider og tjenester med hverandre. Her er de alle samlet i Ainas stue. Fra venstre Tahani Aiesh, Aina Sollie Steen, Liam Aiesh Skaug (3), Sofia Steen Skåning (10), liggende foran, Selma Steen Skåning (10). Oppetter veggen, Pelle August Steen Skåning (5). Lengst til høyre, mormor Mette Sollie Steen og «Moffen» Odd Jørgen Steen. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
Sist oppdatert
BLOKKEN: Den hvitmalte boligblokken fra 1973 minner om et strandet skip. Det tolv etasjes store bygget består av 141 leiligheter, fellesarealer og garasjer, men ruver likevel ikke i landskapet. Den er plassert i en skråning og har 
skog og grøntarealer tett på.
BLOKKEN: Den hvitmalte boligblokken fra 1973 minner om et strandet skip. Det tolv etasjes store bygget består av 141 leiligheter, fellesarealer og garasjer, men ruver likevel ikke i landskapet. Den er plassert i en skråning og har skog og grøntarealer tett på. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Noen drømmer om det, andre kunne aldri tenkt seg det. Å bo mange generasjoner på samme sted kan definitivt by på utfordringer.

Samtidig ønsker de fleste å finne gode løsninger for barna etter et samlivsbrudd.

Å ha besteforeldre i umiddelbar nærhet, som ønsker å stille som barnevakt, kan også gjøre hverdagen lettere.

Det har i alle fall ordnet seg for Aina Sollie Steen, hennes foreldre og til og med hennes kollega Tahani Aiesh.

I boligblokken fra 1973 har de funnet hver sin leilighet – og det fellesskapet de ønsket seg.

Startet med et samlivsbrudd

For å forstå hvordan dette kom til, må vi dra tilbake i tid. Nærmere bestemt til jula 2013. Aina Sollie Steen og samboeren gjennom 20 år valgte å gå hver til sitt.

De var enig om at han skulle bli boende i det som hadde vært deres felles hjem, en stor sveitservilla på Ljan på Nordstrand i Oslo. Hun skulle finne seg noe nytt.

Barna Selma, Sofia og Pelle var godt etablert med venner, barnehage og skole, det gjorde at hverken hun eller eksmannen ønsket at de skulle flytte særlig langt.

- Det skulle være passe stort, ha riktig pris og ha gåavstand til pappaen, oppsummerer Aina. Kravspekken gjorde at øynene raskt falt ned på den eneste brutalistiske boligblokken på Ljan. Den består av 141 leiligheter med ulik størrelse og kvaliteter. Den typen Aina hadde sett seg ut, gikk over to etasjer.

- Jeg fulgte med som en hauk, var oppdatert på alle leilighetene som ble lagt ut for salg i blokken, forteller Aina. Det var slik hun oppdaget leiligheten i femte etasje som snart skulle bli hennes foreldres.

- De bodde i enebolig og hadde snakket om å nedskalere til leilighet lenge. Jeg på min side hadde en ny livssituasjon, trengte avlastning og hjelp. Det gjorde timingen perfekt. Derfor klinket de til og kjøpte leiligheten.

Bodde i foreldrenes leilighet først

Siden har det gått slag i slag. Noen måneder etter fikk Aina tilslag på sin drømmeleilighet en etasje lenger opp. Logistikken var slik: Først pusset Ainas foreldre, Mette og Odd Jørgen, opp sin leilighet.

De ble boende noen måneder ekstra i eneboligen slik at Aina og barna kunne flytte midlertidig inn i nyleiligheten mens håndverkere renoverte leilighet i sjette etasje.

- Det var hektisk, men først og fremst utrolig smidig. Jeg kunne følge oppussingen tett uten å leve oppi kaoset, sier Aina.

For Aina var nok nettopp fravær av byggekaos ekstra viktig. Det har hun nemlig mer enn nok av i sin egen jobbhverdag. For syvende sesong på rad bistår hun og kollega Tahani Sinnasnekker'n Otto Robsahm på TVNorge med å løse opp i andres mer eller mindre vellykkede renoveringsprosjekter.

- Jeg har sett mye frustrasjon hjemme hos folk med litt for store oppussingsprosjekter, jeg vet hvor viktig de er å planlegge godt og gjennomføre raskt, sier Aina.

Kollegaen flyttet inn

Foruten å være en del av Bonytts faste stylistteam, har Tahani og Ainas firma, Steen & Aiesh, pusset opp, innredet og rådgitt familier og bedrifter – både på og utenfor tv-skjermen.

STUA TIL AINA: Bordet som står her nå, står vanligvis langs veggen, for i stuen er det turning og lek som gjelder. Sofa Heaven fra Skeidar, puter fra Verket Interiør og gulvteppe fra carpetvista.no. Hengekøya er stor nok til å romme hele familien. – Den stripete puten fortjener ekstra oppmerksomhet, den ble til under en hyggelig skravlekveld, og er heklet av min gode venninne Janne. Speilet på veggen og den svarte lampen er fra henholdsvis Home & Cottage og House Doctor. Bord fra Bloomingville. Fargen på veggen heter Elegant, fra Jotun. Resten av leiligheten er malt i helhvit 0500.
STUA TIL AINA: Bordet som står her nå, står vanligvis langs veggen, for i stuen er det turning og lek som gjelder. Sofa Heaven fra Skeidar, puter fra Verket Interiør og gulvteppe fra carpetvista.no. Hengekøya er stor nok til å romme hele familien. – Den stripete puten fortjener ekstra oppmerksomhet, den ble til under en hyggelig skravlekveld, og er heklet av min gode venninne Janne. Speilet på veggen og den svarte lampen er fra henholdsvis Home & Cottage og House Doctor. Bord fra Bloomingville. Fargen på veggen heter Elegant, fra Jotun. Resten av leiligheten er malt i helhvit 0500. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

- Å veksle mellom å være på tv-settet med Tid for hjem og Sinnasnekker'n og rådgivning hjemme i folks stuer, er en fin miks. Det er et privilegium å få hjelpe mennesker med å få orden på omgivelsene sine. Det er med stor ydmykhet og glede vi gjør dette, forteller Aina.

Det tolv år gamle samarbeidet med Tahani ser ikke ut til å gå over med det første. Ei heller vennskapet. For ikke før Aina hadde forvandlet sin fireroms til en femroms, bygget nye rom til hvert av barna, renovert ett helt bad og bygget nytt kjøkken, oppdaget Tahani sin hule en etasje lenger ned i samme blokk.

- Det var da Tilsammans-prosjektet virkelig ble en realitet. Nå leverer mamma og pappa både mine og Tahanis unger til barnehagen når det er behov for det, og hverdagsmiddager spiser vi gjerne sammen, forteller Aina men understreker;

- Vi ringer hverandre først, altså. Vi dukker ikke plutselig opp. Foreldrene mine skal få slippe barnemas til alle døgnets tider, og både Tahani og jeg har behov for bare å være sammen med våre respektive unger helt alene og hver for oss.

Lever sammen

Regelen funker åpenbart. For familiene er ikke lei av hverandre. I påsken dro de på ferie sammen til Mette og Odd Jørgens hus i Danmark, til sommeren bærer det av sted til Italia.

- Det føles som en er vinn-vinn-situasjon for alle. Vi er takknemlige for å få mye tid sammen med Aina og barna, både til glede og nytte. Og som den lille familien vi er, er Tahani og Liam ren bonus, sier Mette. Tahani stemmer i.

- I forrige uke vasket Odd-Jørgen bilen min, deretter hentet han Pelle og Liam i barnehagen. Og i går fikk jeg en porsjon middag levert på døren av Mette. Det er helt utrolig hvordan Ainas fine familie har innlemmet Liam og meg.

Leilighet nummer én

BARNA: Kakealarmen går! Pelle har hørt rykte om nybakt kake hos Mormor og Moffen. Her gjelder det å komme raskt frem. Selma og Pelle har Liam mellom seg, rett bak kommer Sofia. – Hvis vi ikke har noe å gjøre, kan vi alltids gå til Mormor og Moffen, de sier ALLTID ja. Ofte får vi kveldsmat eller frokost der, men det hender også at jeg strikker der. Jeg har laget to luer og ett skjerf fra før, og det er Mormor som har lært meg å strikke, røper Sofia. Også Tahanis sønn Liam på tre, er på besøk hos de andre ungenes besteforeldre. Av og til blir Pelle sjalu på at Liam omtaler hans bestefar som sin. – Husk det, Liam, vi kan godt gå ned dit og du kan være med, men det er MIN Moffen, ok? Liam stopper opp, viser at han forstår og løper glad videre: – Vi skal til Mormor og Moffen!
BARNA: Kakealarmen går! Pelle har hørt rykte om nybakt kake hos Mormor og Moffen. Her gjelder det å komme raskt frem. Selma og Pelle har Liam mellom seg, rett bak kommer Sofia. – Hvis vi ikke har noe å gjøre, kan vi alltids gå til Mormor og Moffen, de sier ALLTID ja. Ofte får vi kveldsmat eller frokost der, men det hender også at jeg strikker der. Jeg har laget to luer og ett skjerf fra før, og det er Mormor som har lært meg å strikke, røper Sofia. Også Tahanis sønn Liam på tre, er på besøk hos de andre ungenes besteforeldre. Av og til blir Pelle sjalu på at Liam omtaler hans bestefar som sin. – Husk det, Liam, vi kan godt gå ned dit og du kan være med, men det er MIN Moffen, ok? Liam stopper opp, viser at han forstår og løper glad videre: – Vi skal til Mormor og Moffen! Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Her bor Aina med sine tre barn.

Hva: 114 kvm stor leilighet over to etasjer med 15 kvadratmeter terrasse.

Hvem: Interiørdesigner Aina Sollie Steen (41) med barna Sofia (10), Selma (10) og Pelle Steen Skråning (5).

Hvorfor: Store strukturelle grep pluss utstrakt bruk av solide, rustikke overflater forvandler den relativt alminnelige leiligheten til et varmt og personlig hjem.

Feminine detaljer og industrielle elementer sørger for at leiligheten, rent stilmessig, går inn i vår tid. Den langsmale leiligheten har vinduer i hver kortende, men ingen på langsidene.

For å få lyset lenger inn i leiligheten har Aina revet vegger i etasjen som har allrom, kjøkken og stue.

Samtidig har hun lykkes å klemme inn ett rom ekstra, nå har alle barna hvert sitt rom.

Leilighet nummer to

Her bor Ainas foreldre.

FAMILIEN:  Interiørdesigner Aina Sollie Steen (41) med barna Sofia (10), Selma (10) og 
Pelle Steen Skråning (5). Aina og barna er glad i å turne. I stedet for stuebord og ekstra stoler er stuen innredet med tepper, puffer og puter.
FAMILIEN: Interiørdesigner Aina Sollie Steen (41) med barna Sofia (10), Selma (10) og Pelle Steen Skråning (5). Aina og barna er glad i å turne. I stedet for stuebord og ekstra stoler er stuen innredet med tepper, puffer og puter. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
FARGERIKT: Til venstre: En rammemadrass fra Ikea hviler på en hvitmalt trekasse. Sengeteppet er fra Ilva, turnringene fra finn.no. Midten: Bordet som står her nå, står vanligvis langs veggen, for i stuen er det turning og lek som gjelder. Sofa Heaven fra Skeidar, puter fra Verket Interiør og gulvteppe fra carpetvista.no. Til høyre: Det runde bordet er tatt med fra det store Sveitserhuset de bodde i tidligere og bidrar med karakter og tekstur til rommet. Også Selmas rammemadrass er trukket i et tekstil fra Stoff & Stil.
FARGERIKT: Til venstre: En rammemadrass fra Ikea hviler på en hvitmalt trekasse. Sengeteppet er fra Ilva, turnringene fra finn.no. Midten: Bordet som står her nå, står vanligvis langs veggen, for i stuen er det turning og lek som gjelder. Sofa Heaven fra Skeidar, puter fra Verket Interiør og gulvteppe fra carpetvista.no. Til høyre: Det runde bordet er tatt med fra det store Sveitserhuset de bodde i tidligere og bidrar med karakter og tekstur til rommet. Også Selmas rammemadrass er trukket i et tekstil fra Stoff & Stil. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
TREBARNSFAMILIE: Til venstre: Er også leilighetens desidert største. Kjøkken, spiseplass og stue er i prinsippet ett og samme rom, kun adskilt av to gamle tredører med glass, funnet på Vøienvollen gård på Sagene i Oslo. – Jeg har bodd i et sveitserhus i mange år og var opptatt av å innlemme noen rustikke og klassiske elementer i denne 70-tallsblokken, sier Aina. Det forklarer den grove teksturen i flere av materialene. Gulv fra Saga Parkett, bord fra House Doctor og lamper fra Riviera Maison. All belysning kan dimmes. – Det er essensielt siden rommet både brukes til arbeid og hygge, forklarer Aina. Midten: De gamle trefjølene fremskaffer gode minner. De er plukket med hjem fra reiser i Danmark og Italia og dufter av gode skinker og sene sommerkvelder. Til høyre:– Jeg prøver å ha så få ting som mulig. Det jeg har skal helst stå fremme og være dekorative samtidig som de funksjonelle, forklarer Aina. Metrofliser fra Bergersen Flis, kjøkken fra Kvik, lamper fra House Doctor.
TREBARNSFAMILIE: Til venstre: Er også leilighetens desidert største. Kjøkken, spiseplass og stue er i prinsippet ett og samme rom, kun adskilt av to gamle tredører med glass, funnet på Vøienvollen gård på Sagene i Oslo. – Jeg har bodd i et sveitserhus i mange år og var opptatt av å innlemme noen rustikke og klassiske elementer i denne 70-tallsblokken, sier Aina. Det forklarer den grove teksturen i flere av materialene. Gulv fra Saga Parkett, bord fra House Doctor og lamper fra Riviera Maison. All belysning kan dimmes. – Det er essensielt siden rommet både brukes til arbeid og hygge, forklarer Aina. Midten: De gamle trefjølene fremskaffer gode minner. De er plukket med hjem fra reiser i Danmark og Italia og dufter av gode skinker og sene sommerkvelder. Til høyre:– Jeg prøver å ha så få ting som mulig. Det jeg har skal helst stå fremme og være dekorative samtidig som de funksjonelle, forklarer Aina. Metrofliser fra Bergersen Flis, kjøkken fra Kvik, lamper fra House Doctor. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
BADET: Til venstre: For øvrig på badet er veggene dekket av de samme flisene som er på kjøkkenet: metrofliser fra Borgersen Flis. Baderomsmøbel og front foran vaskemaskin fra Kvik. Glass-skapet er fra Kremmerhuset. Midten: Aina kan kunsten å forvandle et hverdagsbad til en fest. Et stenfat fra Anouska er fylt opp med produkter man lengter etter når man vil ha litt tid for seg selv. Håndklær fra Frankrike. Til høyre: Det finnes to grunner til at ikke hele det 7,5 kvm store badet er flislagt fra gulv til tak. Det ville blitt for massivt på det relativt lille rommet, og flislimet fra Megaflis var så fint i seg selv. – Det oppfører seg som puss. Det blir vått og mørkt når det får vann på seg, men veggene lysner igjen så snart de er tørre, forklarer Aina. Knaggrekke fra Home & Cottage, håndklærne er egentlig duker fra Kid. Den lille flettede kurven skjuler ting som ikke er i daglig bruk. Gulvfliser fra Bergersen Flis
BADET: Til venstre: For øvrig på badet er veggene dekket av de samme flisene som er på kjøkkenet: metrofliser fra Borgersen Flis. Baderomsmøbel og front foran vaskemaskin fra Kvik. Glass-skapet er fra Kremmerhuset. Midten: Aina kan kunsten å forvandle et hverdagsbad til en fest. Et stenfat fra Anouska er fylt opp med produkter man lengter etter når man vil ha litt tid for seg selv. Håndklær fra Frankrike. Til høyre: Det finnes to grunner til at ikke hele det 7,5 kvm store badet er flislagt fra gulv til tak. Det ville blitt for massivt på det relativt lille rommet, og flislimet fra Megaflis var så fint i seg selv. – Det oppfører seg som puss. Det blir vått og mørkt når det får vann på seg, men veggene lysner igjen så snart de er tørre, forklarer Aina. Knaggrekke fra Home & Cottage, håndklærne er egentlig duker fra Kid. Den lille flettede kurven skjuler ting som ikke er i daglig bruk. Gulvfliser fra Bergersen Flis Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Hva: Treroms leilighet på 97 kvm med 30 kvm terrasse.

Hvem: Nypensjonerte Mette Sollie Steen (63) Odd Jørgen Steen (70)

Hvorfor: Mette og Odd Jørgen flyttet fra enebolig på Ski og inn til byen for å få mer frihet til å reise og for å tilbringe mer tid sammen med barnebarna. De har kastet og gitt bort, og omtaler flytteprosessen som morsom, men krevende. Men nå er de godt installert og svært fornøyd. 

- Om vi savner livet i eneboligen? Absolutt ikke! Vi har hatt vår tid der, men nå er nå. Vi ser oss ikke tilbake, det er et prinsipp! Leiligheten ble pusset opp etter alle kunstens regler. Nytt hvitoljet eikegulv ble lagt i alle rom, veggene fikk nye valører og kjøkkenet ble betydelig oppgradert. Men noe er også som før. For eksempel flere av møblene. Dem tok de med seg fra huset de kom fra.

- Noe av det kjente, gamle er det godt å ha rundt seg. Ellers må jeg si det har vært forfriskende med noe nytt, sier Mette. Det er ikke bare inventaret som er nytt og annerledes, det er også nærmiljøet. Mette utdyper:

- Det er så mye morsomt som vi vil utforske. Ljanselva, for eksempel, den renner forbi rett nedenfor her. Og i vinter tok vi med fiskestangen da vi gikk på tur ned til Fiskevollbukta. Da fikk vi torsk der, det var skikkelig eksotisk.

Leilighet nummer tre

Her bor kollega Tahani og hennes sønn.

Hva: Toroms leilighet på 64 kvm

BESTEFORELDRE: Nypensjonerte Mette Sollie Steen (63) Odd Jørgen Steen (70)
BESTEFORELDRE: Nypensjonerte Mette Sollie Steen (63) Odd Jørgen Steen (70) Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
HJEM NUMMER TO: Til venstre: Mette og Odd Jørgen er pensjonister, men på ingen måte uten energi. – Om jeg ikke ser barna på åtte-ni dager, får jeg abstinenser, innrømmer Mette. Overgangen fra enebolig til leilighet har gått fint. – Det er masse å finne på her, og vi trives godt. Naboene er alt fra barnefamilier til sånne som oss, det er en berikelse for miljøet. Og servicetilbudet her er upåklagelig, forteller Odd Jørgen og ramser opp: Dekkhotell, vaktmester, fellesvaskeri, garasjer og vaskehall for bil. Midten: Annenhver uke tar Mette og Odd Jørgen et ekstra ansvar for barna. – Vi står stand by hvis det skjer noe, du vet, hverken Aina eller Tahani har noen ni til fire-jobb, forklarer Mette og utdyper: – Hvis det er et tidlig kundemøte i Steen & Aiesh, spiser barna frokost hos oss, så følger vi dem der de skal – til barnehage og skole. Men i dag er det bare et vanlig ettermiddagsbesøk med ekstra god meny: Mormors hjemmelagede sjokoladekake. Til høyre: I likhet med datteren sin, liker Mette og Odd Jørgen å ha en miks av moderne og godt brukte ting rundt seg. Vitrineskapet fylt med glass og vaser er fra Anouska. Gråfargen på veggen heter Grå Harmoni og kommer fra Jotun.
HJEM NUMMER TO: Til venstre: Mette og Odd Jørgen er pensjonister, men på ingen måte uten energi. – Om jeg ikke ser barna på åtte-ni dager, får jeg abstinenser, innrømmer Mette. Overgangen fra enebolig til leilighet har gått fint. – Det er masse å finne på her, og vi trives godt. Naboene er alt fra barnefamilier til sånne som oss, det er en berikelse for miljøet. Og servicetilbudet her er upåklagelig, forteller Odd Jørgen og ramser opp: Dekkhotell, vaktmester, fellesvaskeri, garasjer og vaskehall for bil. Midten: Annenhver uke tar Mette og Odd Jørgen et ekstra ansvar for barna. – Vi står stand by hvis det skjer noe, du vet, hverken Aina eller Tahani har noen ni til fire-jobb, forklarer Mette og utdyper: – Hvis det er et tidlig kundemøte i Steen & Aiesh, spiser barna frokost hos oss, så følger vi dem der de skal – til barnehage og skole. Men i dag er det bare et vanlig ettermiddagsbesøk med ekstra god meny: Mormors hjemmelagede sjokoladekake. Til høyre: I likhet med datteren sin, liker Mette og Odd Jørgen å ha en miks av moderne og godt brukte ting rundt seg. Vitrineskapet fylt med glass og vaser er fra Anouska. Gråfargen på veggen heter Grå Harmoni og kommer fra Jotun. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Hvem: Interiørdesigner Tahani Aiesh (38) og sønnen Liam Aiesh Skaug (3).

Hvorfor: På beskjedne 64 kvadratmeter har Tahani lykkes skapt et komplett hjem for seg og Liam. Hun gikk hardt ut og rev alle vegger ned. Slik kunne hun bygge opp en helt ny romstruktur.

På hennes selvtegnede skisse sto to soverom i stedet for ett, et nytt bad og et nytt kjøkken. Og flere nye vinduer. Det vil si, flere nye gamle vinduer. Og to gamle dørblad som skulle bli til skyvedører inn mot soverommene.

Tahanis leilighet har en stram plan, men inventarer er en blanding av vintage, industrielt og moderne. Leiligheten er et godt eksempel på at man kan nå langt på et beskjedent budsjett, så lenge de overordnede grepene er i orden.

MOR OG SØNN: Interiørdesigner Tahani Aiesh (38) og sønnen Liam Aiesh Skaug (3).
MOR OG SØNN: Interiørdesigner Tahani Aiesh (38) og sønnen Liam Aiesh Skaug (3). Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
LYST: Til venstre: I enden av gangen inn mot kjøkkenet har Tahani laget en kontorplass. Innhugget i skapveggen forsterkes av svartfargen på veggen, NCS-kode S8500-N. Pulten er en benkeplate fra Maxbo, stolene er fra Room 21. Midten: For å gjøre entreen lysere, satte Tahani inn nygamle vinduer der det tidligere var tett vegg. På andre siden av vinduene kan du skimte Liams rom. Benk fra Anouska. Til høyre: Gulvet er en av de tingene Tahani har lagt mest penger i. Det skulle flyte mellom rommene, uten terskler, og skulle være av heltre. – Alt som er ekte føles godt, derfor liker jeg naturmaterialer. Gulvet i heltre eik gir meg den følelsen. Dørene som leder inn til soverommene er fra bruktmarked, de er gjort om til skyvedører for å ta mindre plass og for å stjele minimalt av dagslyset. Skinnesystemet er fra Sentrum Bygg.
LYST: Til venstre: I enden av gangen inn mot kjøkkenet har Tahani laget en kontorplass. Innhugget i skapveggen forsterkes av svartfargen på veggen, NCS-kode S8500-N. Pulten er en benkeplate fra Maxbo, stolene er fra Room 21. Midten: For å gjøre entreen lysere, satte Tahani inn nygamle vinduer der det tidligere var tett vegg. På andre siden av vinduene kan du skimte Liams rom. Benk fra Anouska. Til høyre: Gulvet er en av de tingene Tahani har lagt mest penger i. Det skulle flyte mellom rommene, uten terskler, og skulle være av heltre. – Alt som er ekte føles godt, derfor liker jeg naturmaterialer. Gulvet i heltre eik gir meg den følelsen. Dørene som leder inn til soverommene er fra bruktmarked, de er gjort om til skyvedører for å ta mindre plass og for å stjele minimalt av dagslyset. Skinnesystemet er fra Sentrum Bygg. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2015, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også