Pynt til halloween
Bruk appelsin istedenfor gresskar
Slik lager du kjapp og enkel pynt til halloween.
Halloween er rett rundt hjørnet og det er på tide å forberede dagen. Selv om vi kjenner halloween som en amerikansk tradisjon, er den faktisk irsk og engelsk. De siste to tiårene har imidlertid flere nordmenn fått øynene opp for den skumle høytiden.
Og her er det ikke grenser for hva du kan bruke av dekorasjoner. Det skal være skummelt, ekkelt og samtidig ganske hyggelig.
Pynt til halloween
Fargene som går igjen er svart og oransj. Bruker du svarte og oransje ballonger kan du for eksempel lage skumle ansikter med tusj, mens marshmallows og marengs er spiselig godt som enkelt kan bli til spøkelser.
Øyeepler og hender er ekkelt alle andre steder enn der de hører hjemme på kroppen. Et tips er derfor å legge leke- eller godteriøyne i gele eller i punchbollen. Det samme kan gjøres med en fylt plasthanske.
Godterimark som kryper rundt og igjennom kaka er også en klassiker.
En annen morsom idé er å lage edderkopper av oreokjeks og lakrissnører.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Appelsinlykter
Den aller mest kjente dekorasjonen til halloween er selvsagt gresskaret, men noen kvier seg nok litt for å sette i gang å skjære ut et stort gresskar.
Så hvorfor ikke gjøre som Kathrine Haugholt og bruke små appelsiner istedenfor? Hun står bak bloggen Mittlilleprosjekt.com, hvor hun skriver om både små og store interiørprosjekter.
Du trenger:
- Kniv
- Appelsin
- Skje
- Eventuelt godteri, frukt eller telys
Artikkelen fortsetter under bildet.
Slik gjør du:
1. Skjær av toppen på appelsinen og fjern innholdet inni. Gjør det gjerne ved vasken, da det fort kan bli litt grisete.
2. Skjær til øyne, nese og munn med en liten kniv.
3. Fyll med friske bær, godteri eller bare stearinlys.
Tips: Skal du gi bort klementiner til håpefulle barn som ringer på, blir de hakket kulere med et påtegnet gresskaransikt.
Spøkelser
Spøkelser hører med, og her får du en spiselig og en ikke-spiselig variant. Den spiselige varianten er det Tone Almendingen Røyneland som står bak. Hun holder kurs i blant annet kakedekorering og er eieren bak bloggen Tonerosedesign.com.
Du trenger:
- Et hvitt tøystykke
- Lim (her er det brukt trelim)
- En kule/ball til hode (gjerne av typen du lager dorullnisser av)
- En pensel eller skje
- En tusj
Artikkelen fortsetter under bildet.
Slik gjør du:
1. Klipp ut et lite tøystykke, avhengig av hvor stort spøkelse du vil ha.
2. Ha lim på tøyet og smør det utover så du får et tynt lag over hele.
3. Plasser ballen på midten av tøyet. Snu det hele det så tøyet dekker ballen.
4. Dra tøyet ned og form det til et spøkelse. Brett gjerne kantene nederst litt ut, så spøkelset har lettere for å stå oppreist.
5. Vent til limet tørker, slik at stoffet blir stivt.
6. Tegn på ansikter, gjerne skumle.
Røynelands marsipanpynt til cupcakes
Du trenger:
- Hvit marsipan
- Kjevle
- Rund pepperkakeutstikker
- Melis
- Underlagsmatte/fjøl
- Tusj med spiselig farge
Slik gjør du:
1. Start med å kjevle ut litt marsipan, husk å strø litt melis over/under så slipper du at marsipanen sitter fast.
2. Press så ut en liten sirkel. Om du ikke har en rund kakeutstikker, kan du bruke en kork i passende størrelse.
3. Form en liten ball - dette skal bli kroppen til spøkelset ditt.
4. Fest deretter den flate sirkelen på marsipanballen. Om den ikke fester seg av seg selv kan du bruke litt vann som lim.
5. Så klemmer/justerer du litt på «lakenet», slik at figuren din minner om et spøkelse.
6. Tegn på et par øyne med spiselig tusj.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Heksefingre
Ønsker du pynt som er hakket skumlere enn spøkelser, kan du gå for Røynelands heksefingre, laget med hennes oppskrift på vaniljekjeks.
Til vaniljekjeksdeigen trenger du:
- 230 gram mykt smør
- 1 kopp sukker
- 2 store egg
- 1 ss vaniljeekstrakt
- En halv teskje bakepulver
- En halv teskje salt
- Tre kopper hvetemel
Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt. Bland inn eggene, ha deretter i vaniljeekstrakten. Rør sammen det tørre i en annen bolle og bland det deretter inn i røra. Sett i kjøleskapet i to timer.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Heksefingre:
Du trenger en skje og et par mandler.
1. Start med en liten ball med deig. Bruk gjerne litt hvetemel når du jobber med deigen, da slipper du at det klistrer seg til hendene dine og til underlaget.
2. Rull deigen ut til en liten slange.
3. Så presser du nedi en skoldet mandel i den ene enden av deigen, dette blir neglen på den ferdige fingeren.
4. Deretter gjør du fingeren smalere på to steder, dette for å danne knokler.
5. For å få frem leddene bedre kan du bruke en teskje, og markerte striper rett under neglen, og der det ellers er ledd.
6. Røyneland anbefaler å lage fingrene tynnere enn du vil ha dem, da de hever litt i ovnen.
7. Stekes midt i ovnen på 175 grader, i 5-8 minutter.
Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.