Pusse opp gammel hytte

Rolf og Marte pusset opp gammel jakthytte fra 80-tallet

Sjekk den fantastiske forvandlingen.

PUSSE OPP GAMMEL HYTTE: Slik så kjøkkenet ut før Rolf og Marte pusset det opp.
Publisert Sist oppdatert

Om hytta:

Byggeår: 1982. Oppusset: 2013–2014.

Størrelse: Primærrom: 60 m². Bruttoareal: 65 m². Anneks: 18 m².

Rominndeling: Oppholdsrom med kjøkken og entre i ett, vaskerom, toalett, soverom og hems. Anneks.

Fasiliteter: Strandlinje, båtplass, offentlig vann/kloakk, innlagt vann og strøm.

I terrenget

Terrassen går rundt hele hytta, og den er på nesten 150 kvadratmeter. Trapper og plattinger utnytter nivåforskjellene i terrenget.

Rolf og Marte ble hytteiere på ren impuls. En annonse lokket dem ut på en søndagstur fra Trondheim til Aure. Vel fremme nikket de anerkjennende til hverandre. Avgjørelsen falt mens de skuet ut over Mjosundet fra terrassen. Selv om hytta er omkranset av furuskog, kan man både høre og se båtene som passerer gjennom Mjosundet.

- Bilturen fra Trondheim til Aure er flott, særlig når man har passert Kyrksæterøra og plutselig får se kysten og havet, sier Marte til magasinet Hytteliv. Hun beregner kjøretiden til rundt to timer.

Hytta ligger nærmere bestemt på Ertvågsøy og er omgitt av holmer og skjær. Over tomta er det et hjortetråkk, så her kommer dyrelivet tett på.

Pusse opp gammel hytte

Om sommeren finner sola veien til hytta allerede klokka seks.

- Noe som gjør at vi får lyst til å stå opp tidlig. Da er det fint å ta en kaffe ute på terrassen og se ut over sjøen, hvor man kan observere fiskere som drar garn og niser som leker i vannoverflaten, beskriver Rolf.

Om kvelden går sola ned litt før åtte, noe Rolf og Marte til å begynne med syntes var litt tidlig. Men det viste seg at de dagene finværet står på, er det bare godt å trekke inn i skyggen etter en lang dag i sola.

Innvendig var hytta fra 80-tallet mindre imponerende da de tok over. At den var så upersonlig etter å ha blitt leid ut til jaktlag i flere år, passet dem imidlertid godt. Dermed var det fritt frem for å sette sitt eget preg på den. I annekset har de for eksempel plassert en 100 år gammel kommode, som kommer godt frem mot det ellers så enkle og stilrene.

- Basisen var helt grei, og siden ingen av oss er håndverkere, måtte vi se på muligheter innenfor det vi kunne få til selv. Riving av lettvegger, maling og kjøkkenmontering klarte vi fint på egen hånd, sier Rolf.

Med nymalte vegger og tak, sprosser og karmer ble hytta som ny.

For å få mer plass og gjøre det penere inne, ble sikringsskapet flyttet ut og under hytta. Denne jobben overlot de til profesjonelle.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Nytt kjøkken: Den største forvandlingen skjedde på kjøkkenet. Ved å flytte et sikringsskap under hytta ble hele veggen frigjort. Innredning fra Ikea. FOTO: Per Erik Jæger
Resirkulert: Høyden under taket gir en lett og luftig følelse. Bord og stoler fra Skeidar er laget av drivved og gammelt treverk. Åren på veggen ble funnet under hytta. FOTO: Per Erik Jæger
Lur løsning: En trekantet kloss sørger for at taklampa over spisebordet henger rett og pent. FOTO: Per Erik Jæger
Pilarer: Hytta og annekset står på stolper i den bratte skråningen. Uten terrassen ville uteplassen blitt langt mer krevende å oppholde seg på! FOTO: Per Erik Jæger
FOTO: Per Erik Jæger
Under tak: Terrassen fortsetter rundt hytta og gir mange bruksmuligheter. Under overbygget kan familien innta måltidene om værgudene skulle være humørsyke. FOTO: Per Erik Jæger
Stua før.
Pusset opp: Rolf og Marte har satt sitt personlige preg på hytta som tidligere var leid ut til et jaktlag. Allrommet ble som nytt, der har de valgt nyanser som gjør rommet lunt og godt å være i. Stigen går opp til hemsen. FOTO: Per Erik Jæger
Gammel tradisjon: Å speile egg til frokost på gamleovnen gir en særegen stemning. Ovn fra Jøtul. FOTO: Per Erik Jæger
Mjosundet: Fra spisebordet har familien orkesterplass mot det store sundet og Mjosundbrua. FOTO: Per Erik Jæger
FOTO: Per Erik Jæger
Rom for gjester: Annekset setter både gjester og barn pris på. Også herfra er det formidabel utsikt over Mjosundet. FOTO: Per Erik Jæger
Stairway to heaven: Fra hytta går det en trapp på hele 70 meter ned til vannet og et lunt område ved brygga. FOTO: Per Erik Jæger
Ton-i-ton: Soverommet er malt i duse nyanser som står i stil til allrommet. FOTO: Per Erik Jæger

Både skog, fjell og sjø

Siden hytta ikke er så stor, er det praktisk med en egen hems for barna på 10 og 13 år.

- Til sammen har vi faktisk hele 10 sengeplasser her, sier Rolf.

Marte forteller at spesielt barna er glade i annekset, særlig når de har med seg venner. Ellers er det et fint sted å trekke seg tilbake med en bok. Rundt hytta er det godt med boltreplass. Med en terrasse på nesten 150 kvadratmeter kan de kan forflytte seg rundt etter behov og vær.

- Vi synes resultatet er blitt vellykket. Uten store midler fremstår nå hytta som koselig, intim og sjelfull, mener Marte.

Egentlig vurderte de å kjøpe hytte på fjellet. Men på Ertvågsøy er det tilgang til fjell og lysløyper like ved. Selv om hytta ligger landlig til, lurer det også enkelte urbane impulser i nærområdet.

- Både kommunesentret og en marina med restaurant ligger bare fem minutter unna med bil eller båt, sier hun.

Fra terrassen er det bygget en 70 meter lang trapp helt ned til vannet.

- Barna fisker ofte fra brygga eller setter ut krabbeteiner der nede. Fangsten kokes på utekjøkkenet.

Båt- og vannaktiviteter hører med til hyttelivet. Fiske og bading likeså. Rolf innrømmer gladelig at han gjerne hiver seg med på noen av de mange vannkrigene som også kan oppstå.