Innrede stue
Da Julie Furset innredet stuen, valgte hun en utradisjonell innfallsvinkel
Det var nemlig én ting som la føringene for resten av interiøret.
- Da jeg så det halvferdige bildet i atelieret til Hanne May Scheen falt jeg umiddelbart for den spennende komposisjonen og de abstrakte formene. Så da lot jeg bildet sette føringen for interiøret, og valgte møblene og tilbehøret ut fra det. Jeg ville fremheve bildet, uten å forstyrre det, sier Julie Furset, som selv er interiørarkitekt i Phenomen interiørdesign, til magasinet Bonytt.
Den nøytrale basen i rommet består av blant annet materialer som tre og betong. Furset beskriver boligen som et levende hus. Gulvet i heltre eik krymper og utvider seg i takt med årstidene, og de organiske gipsveggene puster, og bidrar til et godt inneklima. Hun liker å ha en nøytral base slik at hun kan friske opp med sprekere detaljer i form av kunst og tekstiler. De store vinduene åpner opp mot himmel, skog og sjø, og gir en helt egen ro i rommet.
- Her sitter vi og nyter utsikten, her er det rom for en god prat, og tv-en har ingen adgang, smiler hun.
Artikkelen fortsetter under bildet.
De små detaljene
De siste små detaljene for at stuen skulle fremstå lun og levende, måtte imidlertid på plass. Da ble det ekstra viktig med tekstiler, organiske objekter – og de små detaljene. Boligen er moderne med et nokså stramt interiør. Her er det mye betong og glass, så det var ønskelig å myke opp inntrykket, samtidig som en tilførte elementer for å skape liv.
Selv om en tar utgangspunkt i kunst når en innreder, var det aldri noe mål å innrede med akkurat de samme fargene som i bildet. Det ble desto viktigere å gå et skritt videre og velge komplementærfarger, for å sikre en god og gjennomført helhet. I tillegg popper bildet nærmest ut av veggen og blir en del av rommet.
Organiske former har også fått plass i rommet, det samme har personlige detaljer. Det liver opp og gir et hyggelig uttrykk.
- Det er viktig at interiøret ikke bli statisk, man må tilføre noe ekstra til rommet, en liten overraskelse, understreker Furset.
Bli inspirert av Julie
- Ta utgangspunkt i kunst eller bilder på veggen, og bruk det som inspirasjon for å velge farger og mønster på annet tilbehør.
- Tilfør stofflighet i form av puter, pledd og tepper. Det gir lunhet i interiøret.
- Ta utgangspunkt i fargene som finnes, og gå et steg videre ved å velge komplementærfarger. Matcher det for mye, kan det bli kjedelig.
- Puter og pledd kan være med på å integrere bildet i rommet, det kan igjen fremheve kunsten. Lek med kontraster. Det stripete pleddet er en spennende kontrast til de organiske formene i bildet.
- Organiske objekter gir et levende uttrykk. Finn frem personlige gjenstander eller suvenirer. Hvis alt er nytt blir det ensformig og upersonlig.
- Kombinere ulike tekstiler, men ta utgangspunkt i stilen din. Her er det valgt silke, mohair og fløyel, og det kler et litt eksklusivt hjem.
Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.