Hyttedo: vanntoalett med biomottak
Vanntoalett med biomottak
- Komfort som hjemme.
Eiere av vanntoalett med biomottak
Antall svar: 14
1. Har hatt utedoet i snitt: 2,1 år. Det eldste er 5 år og de yngste er 3 måneder.
2. Hytteeierne synes det var middels enkelt å installere det selv, i snitt så svarte de 2,8 hvor 1 er latterlig enkelt og 5 var nesten umulig.
3. Toalettet nesten latterlig enkelt å bruke og rengjøre. I snitt ble poengsummen 1,4 hvor 1 var latterlig enkel og 5 var nesten umulig.
4. Ingen av hytteeierne er plaget med lukt inne i toalettrommet. I snitt ble det 1,07 hvor 1 var aldri og 5 er hele tiden.
5. 2,4 ble snittet hvor hytteeierne svarte på hvor krevende ettersyn og vedlikehold av toalettet er. 1 er aldri og 5 er to ganger i året.
Det er få av de totalt 419 innsendte svarene som gjelder denne type hyttedo. Kun 14 eiere har et vanntoalett med biomottak og i gjennomsnitt har de eid dette i cirka to år. Alle har et hyttedo fra Jets, med unntak en som eier et Aqua Green Bio til infiltrasjon.
Det er ikke store forskjellen på hva de 13 Jets-eierne sier eller den ene som har et fra Aqua Green, men det er klart at vi har fått samlet inn mange flere svar fra førstnevnte. Brukeren av vanntoalettet med biomottak fra Aqua Green sier at dette toalettet gir en komfort og følelse som er fin å ha på hytta.
Jets hyttedo
Folk er stort sett fornøyde med denne type vanntoalett med biomottak. De mener det fungerer fint, det er pent, luktfritt og praktisk.
– Dette er tilnærmet det samme toalett som man bruker i boliger, veldig enkel i bruk og bruker svært lite vann. Toalettkomfort er som natt og dag i forhold til f.eks Multoa. En av de beste investeringene vi har gjort på hytta.
En leser skriver at vedkommende har hatt litt trøbbel med hyttedoen, men har alltid fått god hjelp og instruksjon over telefonen fra servicesenteret. En annen forteller at det er litt tungt å løfte opp biomottaket når det er fullt, og at det lønner seg å sjekke jevnlig gjennom sommeren for å unngå at øverste kammer fylles for mye opp.
Det kan dessuten være greit å sjekke at væsken dreneres gjennom striesekken og den perforerte bøtten. Det hender nemlig at dreneringen ikke har fungert helt optimalt. Et annet tips er fra en bruker som har skiftet nettingfiltrene i Biotankens lufteåpninger, da disse rustet bort og medførte enorme flue/larveliv i tanken.
Filtrene er byttet ut med netting av syrefast stål, og det har ikke vært noen fluer etter dette skiftet.
To av eierne av denne type hyttedo skriver at de synes toalettet er litt kostbart, men til gjengjeld er komforten som hjemme.