Skreddersydd snekkerkjøkken, designluksus eller landlig kjøkkendrøm? Her er noe for enhver smak.
Ingrid Anthonsen
Sist oppdatert
Da hytteeierne kjøpte tømmerhytta i Heidal i Gudbrandsdalen i 2012, var kjøkkenet det første de tok fatt på. Hytta fra 1940 hadde nemlig et 70-tallskjøkken som var i dårlig stand. Det hadde sponplater og lignet ferdigkjøkken fra den tiden. Deler av det var musespist.
De har vært opptatt av enkle og rimelige løsninger. Alt inventar er brukt. De fikk tak i en gammel kjøkkenbenk som bestefaren laget i 1945.
Kjøkkenbenken er plassert på en av endeveggene i hyttas største rom, som har åpen stue- og kjøkkenløsning. På den flotte, ubehandlede tømmerveggen over benken henger en gammel tallerkenhylle. Der oppbevares kopper og kar, samt dekorative, gamle bokser til kaffe og sjokolade.
Ønsker du nytt hyttekjøkken finner du flere inspirerende kjøkkennyheter, fra designluksus til landlig kjøkkendrøm, i guiden under:
Denne saken ble første gang publisert 06/01 2015, og sist oppdatert 30/04 2017.