Pusset opp hytta med tradisjonelle farger
Lot døra med rosemaling være utgangspunktet
Ga blaffen i trendene og pusset opp med tradisjonelle farger.
Lena og Edvard var på utkikk etter egen hytte. Da den røde hytta dukket opp på Sjusjøen, var Lena og ikke tvil. Avstanden til Oslo var tilfredsstillende, ønsket om gode skiløyper ble innvilget og snøsikre vintersesonger var sikret.
- Det var høyt under taket, god planløsning, og ikke minst riktig prisklasse med tanke på et begrenset budsjett. Og de gamle, rosemalte dørene i tradisjonelle farger var nok noe av det jeg falt mest for, sier Lena. Men det manglet et helhetlig interiør.
Peisen var litt for ruvende, det var furu overalt og den lakkede eikeparketten ble feil. - Det var litt mye hummer og kanari. Mange elementer og farger gjorde det vanskelig å se helheten. Vi innså etter hvert at vi trengte hjelp til å se de gode løsningene.
Uten all verden å rutte med var en rimelig oppussing viktig for dem. De ville unngå store og tunge investeringer, og heller ha et fokus på gjenbruk. Lykkebu, som hytta heter, skulle være et sted for å slappe av, senke skuldrene og ha tid til hverandre. Med to små barn og en hektisk hverdag, skulle dette bli deres fristed.
Hytteliv hjelper med oppussingen
I samarbeid med Hytteliv, interiørdesigner Siv Brenne og malingsprodusenten Nordsjö satte hytteeierne i gang med en grundig og tidkrevende oppussing. De rosemalte dørene ble utgangspunktet for fargepaletten til interiørdesigneren De strågule og røde tonene ga henne en provençalsk følelse som hun ønsket å trekke inn i resten av hytta.
- Den sennepsgule fargen minner litt om havre. Utrolig lekker, og ikke en farge som blir brukt i mange hytter i dag. Jeg synes det var tøft at de valgte å trosse trendene og gå en litt annen vei. Det gir personlighet og sjel, og den gode hyttefølelsen som Lena og Edvard var ute etter.
De hadde allerede malt køyesengen på det ene rommet, kommoden i gangen og spisestuemøblene i rødt, så det ble naturlig å la det røde gå igjen i resten av hytta. Men det var mange farger som sloss om oppmerksomheten, så det ble viktig for Siv å dempe tonene litt og la naturens egne farger få spillerom. Grått ble derfor valgt som en nøytral motvekt, som også kunne gi et yngre preg. På den måten kunne de rosemalte dørene komme til sin rett.
Lønn for strevet
Paret satte i gang, spente på hvor lang tid det ville ta, men med et sterkt ønske om å bli ferdig til sommeren. 160 timer og en god del vannblemmer etter, var de i mål. Hele mai og halve juni gikk med, og de jobbet skift med annenhver helg som barnepasser og annenhver helg som hobbysnekker. Gulv, tak, vinduer, vegger og møbler ble beiset og malt. Ja, selv flisene på kjøkkenet fikk seg en runde med malerkosten.
- Vi jobbet til vi stupte. Dagen startet syv og sluttet ved midnatt, da vi kollapset i seng. Vi er utrolig fornøyd med både prosessen og sluttresultatet, forteller Lena.
Skal hun peke på en ting hun er ekstra fornøyd med, må det bli den nye peisinnsatsen. Peisen er en viktig del av hyttekosen deres, og nå kan den nytes fullt ut med synlige flammer på alle kanter. Det som var ment å være en vinterhytte er nå blitt en helårshytte.