Hytte på Gautefall

Da Kristin og Terje gikk forbi hyttefeltet, kom de til en spontan enighet

«Tenk å ha hytte her, da. Noe så flott!», sa de til hverandre, og så ble de spontant enige om å kjøpe tomt hvis det ikke kostet mer enn 300 000–400 000 kroner.

<b>IMPULSIVE OG KREATIVE: </b>Både historien om hvordan Kristin og Terje kjøpte hytta, og skapet de har i hytta, er av det litt uvanlige slaget
IMPULSIVE OG KREATIVE: Både historien om hvordan Kristin og Terje kjøpte hytta, og skapet de har i hytta, er av det litt uvanlige slaget Foto: Jeanette Bækkevold
Sist oppdatert

Høstsola skinner.

I det nye hyttefeltet ved Hauklitjenn har Kristin Bergerud Andersen og ektemannen Terje Bergerud Andersen fått fyr på peisen, og etter en stund ute i den friske høstlufta, er det godt å komme inn og varme seg.

Hyttetomt

Selv om akkurat denne hytta er ny, er ikke området ukjent for Kristin.

Både besteforeldrene og foreldrene hadde hytter i nærheten, så her har hun vært mye både i oppveksten og i voksen alder.

Og det var der Kristin og Terje var på helgebesøk da de en junidag i 2020 bestemte seg for å gå en lang tur rundt det idylliske Sandvatnet.

– På den turen oppdaget vi at det var anlagt et nytt hyttefelt oppe i lia her. Vi satte oss på en bergknaus og kikket utover, og det var så fint. «Tenk å ha hytte her, da. Noe så flott!», sa vi til hverandre, og så ble vi spontant enige om at hvis det var mulig å få en tomt som ikke kostet mer enn 300 000–400 000 kroner, så skulle vi jammen slå til, forteller Kristin.

– Så ruslet vi hjemover mot familiehytta, og underveis passerte vi en postkasse der det var lagt ut prospekter. Og så viste det seg at prisnivået på tomtene lå på akkurat det nivået vi hadde snakket om.

Og dermed var den saken avgjort. Kristin og Terje bestemte seg for å selge huset i Horten og kjøpe leilighet i stedet, og så skulle de bygge hytte.

<b>GODT MED PLASS:</b> «The Pine Lodge» som de har døpt hytta, er 110 kvadratmeter stor. Kristin og Terje bruker 2,5 timer på kjøreturen fra hjemmet i Horten.
GODT MED PLASS: «The Pine Lodge» som de har døpt hytta, er 110 kvadratmeter stor. Kristin og Terje bruker 2,5 timer på kjøreturen fra hjemmet i Horten. Foto: Jeanette Bækkevold
BRA BELIGGENHET: «The Pine Logde» ligger vakkert til i det nye hyttefeltet ved Sandvatnet.
BRA BELIGGENHET: «The Pine Logde» ligger vakkert til i det nye hyttefeltet ved Sandvatnet. Foto: Jeanette Bækkevold

Byggeår: 2021

Størrelse: 110 m²

Utvendig kledning: Liggende panel

Tak: Shingel

Rominndeling: Gang, bad, wc, to boder, to soverom og åpen stue/kjøkken-løsning i første etasje, loftstue og to soverom på hemsen.

Fasiliteter: Bilvei helt frem, innlagt strøm og vann, bredbånd.

Instagram: @kristins.chateau

Se mer

Les også: Nina og Iben snublet over den morkne hytta på Finn Torget (!): – Alle advarte oss

Forsinket byggeprosess

– Vi var på hytteutstillingen på Hellerudsletta og falt for Polar fra Nordlyshytter, og det valget er vi veldig fornøyd med.

Hytta skulle egentlig stå ferdig sommeren 2021, men på grunn av pandemien ble det forsinkelser, så overtagelse ble i midten av desember det året.

Og da var det mye som skulle ordnes på kort tid, for nå skulle det feires jul her!

– Vi hadde for lengst invitert til julefeiring, så det ble noen hektiske dager før alt var i orden, forteller Kristin, som i ventetiden hadde kjøpt møbler, pynteting og utstyr på salg og på Finn.

<b>MAT I DET FRI:</b> Utekjøkkenet er plassert her for å gi litt ly mot vinden. Her er det både grill og pizzaovn.
MAT I DET FRI: Utekjøkkenet er plassert her for å gi litt ly mot vinden. Her er det både grill og pizzaovn. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>SELVLAGET:</b> Når fargene i naturen er på sitt vakreste, passer det fint å plukke lyng og kvister for å lage en fin høstkrans.
SELVLAGET: Når fargene i naturen er på sitt vakreste, passer det fint å plukke lyng og kvister for å lage en fin høstkrans. Foto: Jeanette Bækkevold

Dette var lagret i en container sammen med mange av møblene som ikke hadde fått plass i leiligheten etter at de solgte huset sitt i Horten. Nå skulle alt fraktes til Gautefall, og hytta skulle endelig innredes.

– Det ble en litt trang fødsel, for det var sånn hålke på veiene at vi strevde fælt med å komme opp hit med bilen. Men vi kom frem til slutt, heldigvis.

De jobbet nærmest dag og natt. Og jul ble det! Til og med en veldig hyggelig en på «The Pine Lodge», som Kristin og Terje har døpt hytta.

<b>FREDELIG:</b> Roen senker seg når Terje og Kristin setter seg ned for å ta en liten pause og nyte utsikten.
FREDELIG: Roen senker seg når Terje og Kristin setter seg ned for å ta en liten pause og nyte utsikten.

Les også (+): Vi kjøpte hytte sammen og hadde mine og dine barn. Det ble et mareritt

Brukes mye

Paret reiser til hytta så ofte de har anledning, for her er det ren og skjær trivsel og avkobling.

Katten Selfie er alltid med, og her er det deilig både å sitte ute ved bålpanna i mørket og se opp på stjernehimmelen, og å krølle seg sammen i sofaen inne og nyte utsikten gjennom de store stuevinduene som går fra gulv til tak.

<b>KOSER SEG:</b> Kattepusen som lyder navnet Selfie er også med på hytta.
KOSER SEG: Kattepusen som lyder navnet Selfie er også med på hytta. Foto: Jeanette Bækkevold

– Vinduene er så fine, men de er jo litt krevende å vaske, det må sies. Vi har en Reodor Felgen-løsning med en nal festet til en sånn lang malerstang, og så må vi opp på stigen for å komme til de høyeste delene, så dette er ikke noe vi gjør oftere enn vi absolutt må, sier Kristin, og ler.

Hun hadde egentlig tenkt at det skulle henge store julestjerner i vinduene i desember.

<b>GOD TAKHØYDE:</b> På det høyeste er det nesten 5,5 meter under taket i hytta, og de store vinduene gjør at naturen nærmest blir en del av stueinteriøret. Kristin og Terje kjøpte ny sofa til hyttestua si, men ellers er det meste av møblementet gjenbruk.
GOD TAKHØYDE: På det høyeste er det nesten 5,5 meter under taket i hytta, og de store vinduene gjør at naturen nærmest blir en del av stueinteriøret. Kristin og Terje kjøpte ny sofa til hyttestua si, men ellers er det meste av møblementet gjenbruk. Foto: Jeanette Bækkevold

– Vi hadde tenkt å ha stikkontakter til det formålet høyt der oppe mellom vinduene, men så glemte elektrikeren å ordne det. Han sa han kunne fikse det i ettertid, men vi fant ut at det ble såpass mye styr at vi bare lot det være. Og nå tenker jeg at det var like greit, for de store julestjernene jeg hadde sett for meg, ville jo egentlig bare skygget for den fine utsikten.

Se flere bilder under:


<b>SAMLER MINNER:</b> «Every cork has a story» står det på korksamler­skapet som var deres felles idé og som Terje har bygget av gamle materialer. 
SAMLER MINNER: «Every cork has a story» står det på korksamler­skapet som var deres felles idé og som Terje har bygget av gamle materialer.  Foto: Jeanette Bækkevold
<b>GOD TAKHØYDE:</b> I stuen er det nesten 5,5 meter under taket på det høyeste. Glassrekkverket på hemsen gjør at også loftstuen nyter godt av lyset fra de store stuevinduene.
GOD TAKHØYDE: I stuen er det nesten 5,5 meter under taket på det høyeste. Glassrekkverket på hemsen gjør at også loftstuen nyter godt av lyset fra de store stuevinduene. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>PASSER PÅ:</b> På veggen ved hemsen henger et elghode i plysj.
PASSER PÅ: På veggen ved hemsen henger et elghode i plysj. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>UTSIKT:</b> Kristin og Terjes soverom ligger i første etasje, og herfra er det praktfull utsikt til Sandvatnet og områdene rundt.
UTSIKT: Kristin og Terjes soverom ligger i første etasje, og herfra er det praktfull utsikt til Sandvatnet og områdene rundt. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>FUNKSJONELT:</b> Badet er romslig, og her er det lagt varmekabler. Med vaskemaskin på plass er det ikke noe problem å bo her i uker av gangen.
FUNKSJONELT: Badet er romslig, og her er det lagt varmekabler. Med vaskemaskin på plass er det ikke noe problem å bo her i uker av gangen. Foto: Kjersti Lunnan Aass
<b>ARBEIDSHJØRNE:</b> I den lille loftstua på hemsen er det gjort plass til et skrivebord og en stol, som er fra Kristins barndomshjem.
ARBEIDSHJØRNE: I den lille loftstua på hemsen er det gjort plass til et skrivebord og en stol, som er fra Kristins barndomshjem. Foto: Jeanette Bækkevold
<b>BRUKTFUNN:</b> Den gamle benken de fant i en bruktbutikk i Drangedal, har fått plass i gangen.
BRUKTFUNN: Den gamle benken de fant i en bruktbutikk i Drangedal, har fått plass i gangen.
<b>LUN KROK:</b> Spisebordet er dekket til en koselig høstmiddag på «The Pine Lodge».
LUN KROK: Spisebordet er dekket til en koselig høstmiddag på «The Pine Lodge». Foto: Jeanette Bækkevold

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2024, og sist oppdatert 13/10 2024.

Les også