Forbered sommerfesten
Vi feirer forsommeren med en hagefest. Om du ikke har 12 av hvert, spiller det ingen rolle. Se hvor fint det blir når du blander.
Jordbær- og rabarbrapai
Mørdeig:
- 5 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 200 gr smør
- 1 1/2 dl kaldt vann
Bland raskt sammen og sett kaldt i minimum 20 min.
Fyll:
- 4 dl sukker
- 7 dl rabarbra skåret i små biter
- 5 dl skivede jordbær
- 2 ts arrowrot (stivelsespulver)
- 4 ts vann
- 1 ts muskat
- noen klatter smør eller margarin
Slik gjør du:
Bland jordbær, rabarbra og sukker. Rør ut arrowroten i 4 ts vann, tilsett muskat og hell i fruktblandingen. La stå og trekke i ca. 15 min.
Kle en stor paiform med halvparten av deigen. Prikk deigen med en gaffel. Forstek skallet i 5-10 min. Hell i fyllet og klatt på smør eller margarin. Kjevle pailokket. Du kan lage et helt lokk med luftehull, eller remser.
Stek i ca. 25 min. ved 175 °C. Server lunken med vaniljeis eller -saus.
Vi gir deg inspirasjon til den første, herlige hagefesten i sommer.