Forbered sommerfesten

Vi feirer forsommeren med en hagefest. Om du ikke har 12 av hvert, spiller det ingen rolle. Se hvor fint det blir når du blander.

Først publisert Sist oppdatert

Jordbær- og rabarbrapai

Mørdeig:

  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 200 gr smør
  • 1 1/2 dl kaldt vann

Bland raskt sammen og sett kaldt i minimum 20 min.

Fyll:

  • 4 dl sukker
  • 7 dl rabarbra skåret i små biter
  • 5 dl skivede jordbær
  • 2 ts arrowrot (stivelsespulver)
  • 4 ts vann
  • 1 ts muskat
  • noen klatter smør eller margarin

Slik gjør du:

Bland jordbær, rabarbra og sukker. Rør ut arrowroten i 4 ts vann, tilsett muskat og hell i fruktblandingen. La stå og trekke i ca. 15 min.

Kle en stor paiform med halvparten av deigen. Prikk deigen med en gaffel. Forstek skallet i 5-10 min. Hell i fyllet og klatt på smør eller margarin. Kjevle pailokket. Du kan lage et helt lokk med luftehull, eller remser.

Stek i ca. 25 min. ved 175 °C. Server lunken med vaniljeis eller -saus.

Vi gir deg inspirasjon til den første, herlige hagefesten i sommer.