BONYTTHJELPEN
Hva gjør man når drømmeboligen kommer med et kjøkken man ikke liker?
Familien så ikke mulighetene, men Bonytts interiørarkitekt visste råd.
– Utfordingen var først og fremst at kjøkkenet er smalt, bare 237 cm i bredden, noe som gjør det vanskelig å skape en praktisk spiseplass og samtidig bevare god passasje ut til balkongen, forklarer interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen
Han fikk oppdraget med å skape et kjøkken som skulle fylle mange funksjoner.
Familien på tre ønsket seg et lite kjøkkenbord, selv om de har spisebord i stuen. I tillegg ønsket de hjelp til å finne gode farger til et svart kjøkken, som de i utgangspunktet ikke var så begeistret for.
Spesialtilpasset
– Løsningen ble å tegne inn en sittebenk, som utnytter hele lengden fra kjøkkenbenk til vindu, og et spesialtilpasset bord, som tillater at man kan komme til benken fra begge sider, sier han.
Vanligvis beregner man 60 cm bordflate per person, men den ble redusert til 55 cm.
– Det gir plass til seks personer ved bordet, åtte hvis man kan sitte litt trangt. Når familien har større selskap, bruker de spisestuen.
Les også: Sånn gikk det da interiørarkitekten skulle pusse opp hos seg selv.
Møbelsnekker: Kr 34 500
Interiør: Kr 18 000
Håndverkere: Kr *30 000
Til sammen: Kr 82 500
*Håndverkerne malte også stue, gang og soverom.
Markerte sonene med farger
– For å markere soner i allrommet, valgte jeg å jobbe med to nyanser av blågrønn – en mørkere til arbeidssonen og en lysere til oppholdssonene.
Ettersom kjøkkeninnredningen er svart, bidrar den mørkere veggfargen også til å redusere kontraster, slik at rommet blir rolig å være i.
Hva er du spesielt fornøyd med?
– At familien liker resultatet; fra fargevalg til møblering og hyllene over kjøkkenbenken. De var også opptatt av å bruke norske leverandører, som Ment-serviset, lampen fra Hadeland Glassverk og putene fra Unconventional, en ny gründerbedrift fra Lillehammer.
Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre
Se flere bilder av kjøkkenet under: