boliginspirasjon

Svenske Pierre og danske Sebrina fant drømmehuset i Norge

Atriumhuset fra 60-tallet var nedslitt da Sebrina og Pierre overtok det. En totalrenovering senere er boligen blitt et moderne hjem med røtter i skandinavisk design, som ikke bare har ett, men to hjerter – kjøkkenet og familiens elskede atrium.

Store vinduer skaper en nærhet mellom atriet og allrommet innenfor. Med få steg fra kjøkkenet til spiseplassen ute blir det gjerne til at måltidene inntas utendørs – når været tillater det. Trammen strekker seg langs det meste av veggen, noe som skaper ekstra sittemuligheter med et saueskinn og noen puter.
Store vinduer skaper en nærhet mellom atriet og allrommet innenfor. Med få steg fra kjøkkenet til spiseplassen ute blir det gjerne til at måltidene inntas utendørs – når været tillater det. Trammen strekker seg langs det meste av veggen, noe som skaper ekstra sittemuligheter med et saueskinn og noen puter. Foto: Filippa Tredal
Først publisert Sist oppdatert

Båtplassen og Oslofjorden venter 400 meter unna, men når du vel er kommet inn i atriumhuset til Sebrina og Pierre Wilhelm Puggaard, forsvinner omverdenen.

Med husvegger og høye gjerder som rammer inn det kvadratiske uterommet, kunne du egentlig oppholdt deg hvor som helst.

Følelsen av fred og ro var noe paret hadde vært på jakt etter da de kom over boligen for to år siden.

– Vi hadde lenge sett etter et atriumhus, gjerne forholdsvis nær Oslo og jobb, men også tett på havet. Huset hadde ikke vært oppdatert siden byggeåret og var ganske slitent, forteller Sebrina.

Måtte totalrenoveres

Hvem?

Sebrina (34) og Pierre Wilhelm Puggaard (35), Charlie (3) og Filip (nå 7 måneder). Sebrina jobber i BCG og Pierre i Carucel Eiendom.

Hva?

Atriumhus på 140 kvm fra 1960-tallet.

Hvor?

Nesbru i Asker.

Sebrina og familien har bodd i atriumhuset på Nesbru utenfor Oslo siden høsten 2021. Siden vi var på besøk, har minstemann Filip også kommet til verden.
Sebrina og familien har bodd i atriumhuset på Nesbru utenfor Oslo siden høsten 2021. Siden vi var på besøk, har minstemann Filip også kommet til verden. Foto: Filippa Tredal

Huset måtte totalrenoveres, og de første seks månedene etter overtagelsen ble viet til å fjerne alt som var gammelt og nedslitt. Deretter ble huset bygget opp igjen innvendig, med nye materialer og ny planløsning.

Der det opprinnelige kjøkkenet lå, er det blitt kontor og gjesterom. I stedet har kjøkkenet fått en sentral plass i det sjenerøse allrommet, som strekker seg langs hele den ene delen av bygningen.

– Dessuten har vi satt inn nye vinduer og lagt nytt gulv, boret etter bergvarme og fått varme i gulvene, ramser Sebrina opp og legger til, nærmest i en bisetning, at de nå også har gravd ut til en kjeller på 100 kvadratmeter.

– Jeg har en mann som ikke kan sitte stille, sier hun med et smil.

Les også: Jannecke flyttet kjøkkenet inn i stuen. Vi fulgte ferden fra A til Å.

Nordisk stil

Men la oss holde oss til bakkenivå og de 140 kvadratmeterne som hovedetasjen består av. Utgangspunktet for innredningen har vært å skape et hjem med moderne preg og et tydelig nikk til nordisk stil. Interiørdesigner Joakim Astgård i Ett rom til har bistått med planlegging og gjennomføring av prosjektet, samt hjulpet til med å velge ut møbler og materialer.

Spiseplassen troner midt i allrommet og består av stoler og bord som gjerne omtales som danske designikoner. Både Y-stolene og bordet CH338 er formgitt av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn. Over bordet henger en annen klassiker, pendelen 2065 av Gino Sarfatti fra Astep.
Spiseplassen troner midt i allrommet og består av stoler og bord som gjerne omtales som danske designikoner. Både Y-stolene og bordet CH338 er formgitt av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn. Over bordet henger en annen klassiker, pendelen 2065 av Gino Sarfatti fra Astep. Foto: Filippa Tredal
Benkeplaten i stål er bestilt på mål fra Stala, mens trehyllen på veggen er fra Nordiska Kök, bestilt sammen med resten av kjøkkeninnredningen. Kranen er fra Gessi, og de formfine fjølene er laget av en familievenn.
Benkeplaten i stål er bestilt på mål fra Stala, mens trehyllen på veggen er fra Nordiska Kök, bestilt sammen med resten av kjøkkeninnredningen. Kranen er fra Gessi, og de formfine fjølene er laget av en familievenn. Foto: Filippa Tredal
Fra entreen kommer man rett inn på kjøkkenet, som har spesialtilpasset innredning i mørk eik fra Nordiska Kök. Veggen med høyskap rommer det meste, inkludert kjøleskap, fryser, stekeovn og kaffemaskin fra Gaggenau. På den måten kan resten av kjøkkeninnredningen holdes i hoftehøyde, noe som gjør at rommet oppleves mer luftig. Den store kjøkkenøya er kledd med steinen Jura Grey fra Allstein, både på toppen og to av sidene. Vinskapet er fra Miele.
Fra entreen kommer man rett inn på kjøkkenet, som har spesialtilpasset innredning i mørk eik fra Nordiska Kök. Veggen med høyskap rommer det meste, inkludert kjøleskap, fryser, stekeovn og kaffemaskin fra Gaggenau. På den måten kan resten av kjøkkeninnredningen holdes i hoftehøyde, noe som gjør at rommet oppleves mer luftig. Den store kjøkkenøya er kledd med steinen Jura Grey fra Allstein, både på toppen og to av sidene. Vinskapet er fra Miele. Foto: Filippa Tredal

– Vi ønsker en varm og lun stemning i hjemmet, samtidig som vi har rene linjer som skaper en ro, og vi bruker naturlige materialer for å skape denne følelsen. For oss er det viktig å ha ting som er tidløse, og som vi kan ha gjennom hele livet, sier Sebrina.

Paret har et tydelig langsiktig perspektiv på hjemmet sitt, samtidig er de fullstendig klar over at huset må tilpasses familiesituasjonen her og nå. Det å ha alt på ett plan gjør det raskere å komme seg fra et sted til et annet, og det gjør det enklere å omgås. Ønsket om å være sammen som familie, uten å måtte sitte helt oppå hverandre, er grunnen til at de valgte å samle alle de sosiale sonene i samme rom. Her kan noen slappe av i stuedelen mens andre holder på med sitt på kjøkkenet. Det er heller ingen tilfeldighet at kjøkkenøya er blitt såpass stor.

– Her kan barna sitte og tegne eller spise mens vi tilbereder maten, og det er veldig sosialt når vi har gjester, sier Sebrina.

Peisen i hjørnet av kjøkkenet er plassert slik at man også kan nyte synet av flammene fra spiseplassen. Både vegger og peis er malt i fargen Sand fra Jotun, og tregulvet er fra Havwoods. I bakgrunnen skimtes et kombinert kontor og gjesterom.
Peisen i hjørnet av kjøkkenet er plassert slik at man også kan nyte synet av flammene fra spiseplassen. Både vegger og peis er malt i fargen Sand fra Jotun, og tregulvet er fra Havwoods. I bakgrunnen skimtes et kombinert kontor og gjesterom. Foto: Filippa Tredal
Stuen ligger i motsatt ende av allrommet fra kjøkkenet. Her har en sofa i lyst tekstil fra Decotique fått selskap av en sofa med ramme i treverk fra Sofacompany. Cuba-stolen er fra Carl Hansen & Søn, mens teppet og skjenken er fra Ikea. Bordet er fra H&M Home, og lampen ved den vegghengte tv-en er Parentesi fra Flos.
Stuen ligger i motsatt ende av allrommet fra kjøkkenet. Her har en sofa i lyst tekstil fra Decotique fått selskap av en sofa med ramme i treverk fra Sofacompany. Cuba-stolen er fra Carl Hansen & Søn, mens teppet og skjenken er fra Ikea. Bordet er fra H&M Home, og lampen ved den vegghengte tv-en er Parentesi fra Flos. Foto: Filippa Tredal

Liker kvalitet

Dessuten fungerer den åpne løsningen fint når det kommer besøk. Og det gjør det både titt og ofte, også fra «det store utland», siden Pierre er fra Sverige og Sebrina fra Danmark. At de skulle møtes og etter hvert havne på idylliske Nesbru, var kanskje ikke den mest åpenbare fremtidsmuligheten, men skjebnen slo til. I dag kan de ikke tenke seg å bo noe annet sted.

Et høyt og tett gjerde skjuler mot innsyn og gjør livet i atriumet behagelig uforstyrret. Den hvite utesofaen er fra Ikea, mens parasollen er fra Skagerak. Terracottakrukkene er bruktfunn. 
Et høyt og tett gjerde skjuler mot innsyn og gjør livet i atriumet behagelig uforstyrret. Den hvite utesofaen er fra Ikea, mens parasollen er fra Skagerak. Terracottakrukkene er bruktfunn.  Foto: Filippa Tredal
Et solfylt hjørne av atriet skaper gode levevilkår for plantene. Hele den 80 kvadratmeter store flaten har terrassegulv, og den brukes sommerstid som en forlengelse av huset. Til høyre skimtes utemøbler i serien Palissade fra Hay.
Et solfylt hjørne av atriet skaper gode levevilkår for plantene. Hele den 80 kvadratmeter store flaten har terrassegulv, og den brukes sommerstid som en forlengelse av huset. Til høyre skimtes utemøbler i serien Palissade fra Hay. Foto: Filippa Tredal

– Vi traff hverandre på Geilo i 2009, hvor vi begge jobbet under skisesongen. Etter det studerte jeg i København, mens Pierre fikk seg jobb i Oslo. Etter hvert flyttet også jeg til Oslo med ham, og siden har vi blitt boende. Vi elsker å bo her, elsker naturen og synes Oslo bare bli bedre og bedre som by.

At kjøkkeninnredningen er fra svenske Nordiska Kök og mange av møblene er danske klassikere, har ifølge Sebrina ikke noe med deres varme følelser for hjemlandene å gjøre – begge er rett og slett opptatt av god design.

– Vi liker kvalitetsmøbler som holder.

Allrom under åpen himmel

I sommerhalvåret flyttes mye av hverdagslivet ut i atriet, som har både utekjøkken, sofakrok og spiseplass. Her er det sol fra tidlig morgen til kveld. Med unntak av vanning av uteplantene, er det en kravløs oase – med tredekke over det 80 kvadratmeter store arealet og frodige vekster i store og små krukker.

– En skjermet innergård som ikke trenger mye vedlikehold er fint, siden vi dessverre ikke har grønne fingre!

Verken Helene Bøksle eller mannen Espen er veldig opptatt av at ting skal være...
Pluss ikon
Verken Helene Bøksle eller mannen Espen er veldig opptatt av at ting skal være nye. Det er hjemmet deres et bevis på

Styling: Tone Kroken

Hjemmet skal være en trygg base for hele familien.

Vår første bolig var på 44 kvm på Tøyen – utrolig fin og sjarmerende med god takhøyde, originale detaljer og mye personlighet. Etter det flyttet vi til Ensjø der vi trivdes godt. Da vi fikk barn, følte vi det var riktig å flytte til et sted tett på vann og natur.

Et hjem som fungerer skal være enkelt å leve i, hvor alt har en plass og en funksjon. Med barn og familie fra utlandet trenger vi godt med plass.

Det siste som forsvinner ut av huset er de grønne second hand-vasene, og enkelte av våre bilder.

Det er viktig å planlegge. Sett av mer tid enn du tror på planleggingsfasen av et byggeprosjekt!
 

Se mer
Foreldresoverommet ligger helt i den ene enden av atriumhuset og har direkte utgang til uteplassen. Her er veggene malt i den dypgrønne Northern Mystic fra Jotun. Sengen og nattbordene er fra Ikea, sengetøyet i lin fra H&M Home og bomullspleddet fra Slowdown Studio. Vegglampene er modellen Miller fra Rubn, i kombinasjonen Umbra Grey/Steel. Gardinene er fra Gotain.
Foreldresoverommet ligger helt i den ene enden av atriumhuset og har direkte utgang til uteplassen. Her er veggene malt i den dypgrønne Northern Mystic fra Jotun. Sengen og nattbordene er fra Ikea, sengetøyet i lin fra H&M Home og bomullspleddet fra Slowdown Studio. Vegglampene er modellen Miller fra Rubn, i kombinasjonen Umbra Grey/Steel. Gardinene er fra Gotain. Foto: Filippa Tredal
Badet har fliser fra Östersjösten i dusjsonen. Speilet fra Ferm Living har en organisk form, som skaper liv i det ellers rettvinklede rommet. Vasken og servantskapet er fra Heaven, mens alle kranene på badet er fra Gessi. Vegglampen er Glo Ball fra Flos, og dusjveggen er fra Strömberg Bad.
Badet har fliser fra Östersjösten i dusjsonen. Speilet fra Ferm Living har en organisk form, som skaper liv i det ellers rettvinklede rommet. Vasken og servantskapet er fra Heaven, mens alle kranene på badet er fra Gessi. Vegglampen er Glo Ball fra Flos, og dusjveggen er fra Strömberg Bad. Foto: Filippa Tredal
Veggene som ikke er flislagt, er malt i fargen Sand fra Jotun. Ved vasken står produkter fra Sprekenhus.
Veggene som ikke er flislagt, er malt i fargen Sand fra Jotun. Ved vasken står produkter fra Sprekenhus. Foto: Filippa Tredal