BONYTTHJELPEN

Benkeplassen var til å grine av. Men så kom interiørarkitekten

Se den utrolige forvandlingen.

Pluss ikon
FØR: Plassen på det gamle kjøkkenet var dårlig utnyttet, og det var et veldig lite funksjonelt sted å lage mat. Rommet var mørkt og fremsto som mindre enn det var.
FØR: Plassen på det gamle kjøkkenet var dårlig utnyttet, og det var et veldig lite funksjonelt sted å lage mat. Rommet var mørkt og fremsto som mindre enn det var. Foto: Privat
Sist oppdatert

Interiørarkitekt Cecilie Claussen hjalp Kathrine Ovesen med å gi kjøkkenet en totalrenovering. Det er ikke til å kjenne igjen.

– Den nye løsningen er veldig god. Leiligheten er lys, åpen og gjenspeiler meg sier eier Kathrine Ovesen til magasinet Bonytt.

Interiørarkitektens løsning

– Det var rett og slett et udugelig kjøkken. Den tidligere planløsningen fungerte ikke, hverken funksjonelt eller estetisk, sier Claussen.

KONTRASTER: Kjøkkenet har fått bedre benkeplass, samt gode løsninger for oppbevaring. De lyse fargene får rommet til å virke større, mens de mørke utgjør en fin kontrast.
KONTRASTER: Kjøkkenet har fått bedre benkeplass, samt gode løsninger for oppbevaring. De lyse fargene får rommet til å virke større, mens de mørke utgjør en fin kontrast. Foto: NIKLAS HART
BEDRE PLASS: Bord med valnøttfinish er fra Bolia, Trinidad-stolene er designet av Nana Ditzel for Fredericia og lampene er Flos' String Light.
BEDRE PLASS: Bord med valnøttfinish er fra Bolia, Trinidad-stolene er designet av Nana Ditzel for Fredericia og lampene er Flos' String Light. Foto: Niklas Hart
ETTER: Ved å fjerne og flytte vegger, har det blitt rom til en koselig spisekrok. Bak forhenget skjuler det seg en glassvegg ut mot gangen, som gir økt romfølelse når gardinen dras til siden.
ETTER: Ved å fjerne og flytte vegger, har det blitt rom til en koselig spisekrok. Bak forhenget skjuler det seg en glassvegg ut mot gangen, som gir økt romfølelse når gardinen dras til siden. Foto: Niklas Hart

Løsningen ble å skape et stort allmennrom med naturlig flyt mellom kjøkken, spisesone og stue.

– Vi gikk mange runder for å finne den mest praktiske løsningen. beboer ønsket seg et litt utypisk kjøkken, som tålte bruk, og mer plass til venner.

– Vi har åpnet opp og gjort rommet lysere ved å fjerne en vegg på kjøkkenet. I gangen ble en garderobe ofret for å flytte veggen, og dermed utvide spisesonen.

I tillegg er det satt inn et glassfelt i veggen mot gangen, som gir økt romfølelse. Gulvet har fått eikeparkett og kjøkkenet ny innredning fra Epoq, og benkeplaten i hvit Silestone tåler alt.

FØR: Denne delen av stuen ble omgjort til spiseplass.
FØR: Denne delen av stuen ble omgjort til spiseplass. Foto: Privat
GANGEN FØR: Slik så gangen ut før vinduet ble satt inn.
GANGEN FØR: Slik så gangen ut før vinduet ble satt inn. Foto: Niklas Hart
GLASSVINDU MELLOM GANG OG SPISEPLASS: Fra gangen ser man rett inn i spisedelen av kjøkkenet. Glassveggen øker romfølelsen og får både gangen og spisesonen til å virke større og luftigere.
GLASSVINDU MELLOM GANG OG SPISEPLASS: Fra gangen ser man rett inn i spisedelen av kjøkkenet. Glassveggen øker romfølelsen og får både gangen og spisesonen til å virke større og luftigere. Foto: Niklas Hart

Hvordan fungerer resultatet?

Kjøkken og leilighet har fått mye sjel og mer effektiviserte abeidssoner, samt mer oppbevaring.

EKSPERTEN: Interiørarkitekt Cecilie Claussen
EKSPERTEN: Interiørarkitekt Cecilie Claussen Foto: Niklas hart

– Jeg er glad Kathrine våget en helhetlig fargepalett med rosa vegger og mye farge på inventaret. de varme tresortene på gulv og bord passer bra inn.

– Den lune og hyggelige spisekroken har et bord som vi kan utvides til å bli tre-fire meter. Nå kan Kathrine ha mange venner på besøk, akkurat som hun ønsket seg, sier interiørarkitekten.

Noe du ville foreslått med et større budsjett?

Kathrine Ovesen bor i leiligheten og er veldig fornøyd med oppgraderingen.
Kathrine Ovesen bor i leiligheten og er veldig fornøyd med oppgraderingen. Foto: Niklas Hart

– Nei, egentlig ikke. jeg er veldig glad Kathrine valgte å legge penger i gode og langsiktige løsninger.

FØR: Plassen på det gamle kjøkkenet var dårlig utnyttet, og det var et veldig lite funksjonelt sted å lage mat. Rommet var mørkt og fremsto som mindre enn det var.

Innbydende kjøkken

Det nye kjøkkenet fremstår som mye lysere, romsligere og mer innbydende enn tidligere.

Veggen er malt i en dus rosatone, NCS S 1005-Y50R. Kjøkkeninnredningen fra Epoq har underskap i fargen Trend Burgundy, S 8010-R10B.

Kjøkkenet har fått bedre benkeplass, samt gode løsninger for oppbevaring. De lyse fargene får rommet til å virke større, mens de mørke utgjør en fin kontrast.

Overskapene er i samme farge som veggen.

Ved å fjerne og flytte vegger, har det blitt rom til en koselig spisekrok. Bak forhenget skjuler det seg en glassvegg, som gir økt romfølelse når gardinen dras til siden.

Bord med valnøttfinish er fra Bolia, trinidad-stolene er designet av Nana Ditzel for Fredericia og lampene er Flos > String Light.

Fra gangen ser man rett inn i spisedelen av kjøkkenet. Glassveggen øker romfølelsen og får både gangen og spisesonen til å virke større og luftigere.

FØR OG ETTER: Plantegning over leiligheten.
FØR OG ETTER: Plantegning over leiligheten. Foto: Niklas Hart

Dette kostet forvandlingen

Møbler og belysning: kr 49 655

Hvitevarer: kr 32 233

Epoq kjøkken, Trend: kr 24 600

Benkeplate, marmorlist, kjøkkenvask, armatur og montering: kr 33 115

Parkett: kr 8000

Møbelsnekker: kr 35 000

Glassvegg og gardin med montering: kr 16 885

Totalt: kr 199 488

I tillegg kom utgifter for håndverkere, som entreprenør, elektriker, for stue, gang og et stort soverom + kjøkken og spisesone: kr 441 320.

Eksperthjelp: Her kan du lese flere saker fra boligekspertene våre

Denne saken ble første gang publisert 15/02 2019, og sist oppdatert 17/03 2023.

Les også