Bor med barn midt i byen
Ikke alle barnefamilier trives best på landet
For familien på fire føles det ikke utradisjonelt å bo i en åpen loftsleilighet midt i sentrum av København. Noen tilpasninger av interiøret måtte likevel til.
Om prosjektet
Hvem bor her?
Sjefdesigner Morten Bo Jensen, grafisk designer Kristina May Olsen og parets 5 år gamle tvillingjenter.
Hva ser vi?
165 kvm loftsleilighet i konvertert fabrikklokale på Islands Brygge i København.
Hvorfor ser vi på det?
Enkle grep har gjort en utradisjonell og åpen bolig om til et funksjonelt familiehjem.
Havneområdet Islands Brygge i København var tidligere forbeholdt fabrikker og industri, men har gjennomgått store endringer.
I dag er det et av de mest trendy boligstrøkene i byen.
Halvparten av de gamle industrilokalene er nå bygget om til privatboliger, slik som den gamle blyantfabrikken i området.
I øverste etasje av denne, har Morten, Kristina og parets tvillingdøtre på fem år, tilpasset leiligheten de eier, slik at den nå fremstår som en funksjonell og trivelig familiebolig.
- Jeg brukte en god del tid på å reflektere over hvordan jeg ønsket å bo. Konklusjonen var ganske enkel: Funksjon og effektivitet må være utgangspunktet når det gjelder både arkitektur, interiør og beliggenhet, sier Morten.
- Her er jeg nær jobben og byen, er lite avhengig av offentlig transport og kan få mest mulig ut av dagliglivet med familien.
Morten og familien er langt fra den eneste barnefamilien som føler seg hjemme på Islands Brygge. Arkitekturen i området, nærheten til badeplass og nærmiljøet med verksteder og gallerier, har tiltrukket seg mange unge dansker i kreative yrker.
Mange er småbarnsfamilier som er åpne for å bo utradisjonelt.
Morten og Kristinas 165 kvadratmeter store leilighet var strippet helt ned da de kjøpte den i 2011.
Planløsningen er åpen, med ett stort, luftig hovedoppholdsrom.
Svært godt lysinnfall og lange gulvbord som løper gjennom hele rommet, understreker følelsen av åpenhet.
Veggene er beholdt hvite, og interiøret kan godt beskrives som minimalistisk. Dette er en stil som familien liker godt, men som den aktive og sosiale familien de er, hadde de behov for å dele det åpne rommet inn i soner.
Møbler, halvvegger og skyvedører brukes til å skape ulike soner i rommet. Fargepaletten er begrenset til en miks av svart, hvitt og grått for ikke å ødelegge den opprinnelige helheten i leiligheten.
- Utformingen av rommet har til hensikt å utnytte plassen best mulig. Skyvedørene, den innebygde nisjen til oppbevaring av ved, integrerte bokhyller og skap, alt er med på å frigjøre gulvplass, som igjen åpner opp rommet, sier Morten.
I sofasonen fungerer en plantekasse som romdeler, samtidig som den tilfører et mykt organisk element til rommet.
Siden Morten ble hentet til Vipp som sjefdesigner i 2006, bare 27 år gammel, har han vært den kreative drivkraften i firmaet, som fortsatt er mest kjent for sine pedalbøtter fra 1939.
Nå omfatter sortimentet en lang rekke produkter, fra kjøkkeninnredning og møbler til mindre kjøkkenredskaper og baderomsinteriør. Mye av det testes ut i Mortens eget hjem.
Brannstasjonen ble bygget om til designerbolig
Bygget om garasjen til moderne hjemmekontor
600 år gammel låve ble familiehjem
Denne saken ble første gang publisert 13/02 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.