tapetinspirasjon
– I et gammelt hus, med litt skakke vegger og utenpåliggende ledninger, er tapet gull for å kamuflere skjønnhetsfeil
Med en miks av lekne tapeter og luftig, skandinavisk interiørstil har Cecilie og familien fylt det gamle huset med nytt liv.
Å jobbe med form og farge gir meg energi. Det er mer enn en jobb, det er en livsstil, sier Cecilie Dahm Rise. Interiørdesigneren har bakgrunn fra klesbransjen og ser en klar rød tråd mellom interiør og mote.
– Det å sette sammen en ny kombinasjon av klær om morgenen eller velge nye mønstre til et interiørprosjekt, gir meg den samme følelsen.
Cecilie jobber som konseptansvarlig og produktsjef for tapetkategorien hos Malorama. Dette setter sitt preg på veggene i villaen på Stabekk utenfor Oslo, der Cecilie, mannen André og deres to barn bor.
– Jeg synes tapet tilfører veggene så mye mer enn maling. Tapet kan gi flatene struktur, mønster eller bare et diskret, dempet preg. I et gammelt hus, med litt skakke vegger og utenpåliggende ledninger, er tapet gull for å kamuflere skjønnhetsfeil. Vi har tapet i nesten alle rom, men mikser det med malte flater for et mer luftig uttrykk, forteller interiørdesigneren.
Hvem?
Cecilie Dahm Rise, André Thier med barna Josefine og William. Hun er interiørdesigner, og han er eiendomssjef.
Hva?
Sveitservilla fra 1904 på 218 kvm.
Hvor?
Stabekk i Bærum,
vest for Oslo.
Tilbake til det opprinnelige
Sveitservillaen har varsomt blitt tilpasset familiens stil og ønsker. – Vi har gjort kjøkkenet større ved å la kjøkkenbenken gå langs hele den ene veggen. Det passer oss godt å ha den ekstra benkeplassen, både når vi skal lage mat og ha sammenkomster.
Det var de store rommene og planløsningen som Cecilie og André falt for. I og med at huset har vært pusset opp i flere omganger av tidligere eiere, var det imidlertid nødvendig å gjøre noen endringer før de ble helt fornøyd.
– Vi har ønsket å få frem det gamle preget, så langt det har latt seg gjøre. Blant annet har vi fått tilbake full takhøyde, fjernet innfelte spotlys, tatt vekk panelplater på veggene og fått frem det gamle tregulvet. Dessuten byttet vi ut gulvlistene med nye som vi har tegnet selv. Lister som er 32 centimeter høye og profilerte gir et helt annet inntrykk enn glatte og smalere varianter, forklarer Cecilie.
Bader i dagslys
Trevillaen ligger høyt og lyst i et boligområde, en kjapp spasertur fra både togstasjon og butikker på Lysaker. For paret, som flyttet til Stabekk fra Oslo sentrum for å få hage og større plass, er det fint å vite at storbyimpulsene venter en kort reise unna.
– Vi kjente ikke til området fra før, men er veldig fornøyd med å bo akkurat her.
Huset i seg selv er så klart en viktig faktor for trivselen. – Vi har dagslys et eller annet sted i huset gjennom hele dagen, noe vi har lært å sette ekstra pris på de siste årene som har betydd mye jobbing hjemmefra, sier Cecilie.
– Jeg kjøper ikke mye nytt, for meg handler det om å sette sammen gjenstander på ulike måter og fornye det vi allerede eier. For eksempel malte jeg nylig en vase lilla; en farge jeg tidligere har brukt lite, men som jeg nå har gjenoppdaget. Den er så fin sammen med terrakotta!
– Både mannen min og jeg er opptatt av at hjemmet vårt er nettopp vårt. Hvordan vi innreder og bor angår ingen andre. Det viktigste for oss er at vi føler oss vel her, og at huset gjenspeiler hvem vi er og hva vi liker.
Hjemme hos meg
- Hjemmet mitt må ha plass til familie og venner. Det skal være personlig og ha en balanse mellom det estetiske og det praktiske.
- Den første boligen vi eide var en leilighet på Adamstuen, som vi total-renoverte. Jeg elsket den!
- Alt skal ha sin plass, slik at man lett kan holde det ryddig og gjøre det enkelt for barna å finne sine ting.
- Det siste jeg kvitter meg med er arvegods og ting med en historie og originalitet.
- Det viktigste jeg har lært om å pusse opp er å planlegge godt, bruke gode håndverkere og ikke ha dårlig tid.
Styling: Rikke Bye-Andersen
Se flere bilder fra Cecilies hjem nedover på siden.
Denne saken ble første gang publisert 01/12 2022, og sist oppdatert 21/03 2024.