Oppskrift på chia energikjeks og grønn power-smoothie
Bonytts grønne frokost
Kickstart dagen med en supersunn frokost. Og få med deg noen interiørtips samtidig.
Effektfullt. Utsikten fra en byleilighet i Oslo er i virkeligheten en fotoplakat, printet på 170 g semogloss fotopapir, kr 625 pr. kvm., Idekor/Allkopi. Mono sofa fra LK Hjelle i stoffet Gudbrandsdalens Heidal 910, kr 26 000, Marcel pute i velur fra Linum, kr 379, spisebordet
My Table fra Normann Copenhagen i stål, 120 x 120 cm, kr 4990, alt fra Ask Interiør. Takhengt blomsterpotte Sky Planter fra Boskke, kr 449, Designdelicatessen. Planten Calathea, kr 98, Ikea. Stolen Hal Wood fra Vitra, kr 3733, stolen Prouvé Standard SP fra
Vitra, kr 6748, begge fra Verket Interiør. Pleddet Skagen i merinoull og bomull fra Berger, kr 715, Høye. Duk i rutete stoff av bomull og polyester, kr 98 pr. meter, Stoff & Stil. Sylindervaser i glass med dill, kr 79 pr. stk., Bloom. Ovale tallerkener fra Aza, 27 cm, kr 185 pr. stk., glassklokker, kr 155 og kr 89, hvitt stettefat i stentøy fra Bruka, kr 395, telysholder i porselen, kr 149, alt fra Kjøkkenverket. Hånddreid porselensbolle med biller og gullkant, Ø 18 cm, design: Jette M.K. Ruud, kr 450, Rebella Keramikk. Kaktus, kr 79, Ikea. Stor hvit Skyn bolle i benporselen, kr 249, glassflasker, kr 15 pr. stk., alt fra Ikea. Papirsugerør, kr 98 pr. pakke, Bolina. Veggklokken Marble i gjenbrukt marmor, visere i mahogni og pendelstein fra
en fransk strand, Ø 15 cm, design: Stian Korntvedt Ruud, kr 2300, Kneip. Lampen Hello Floor Lamp i ask og lakkert stål fra Normann Copenhagen, kr 5390, Ask Interiør. Teppe i jute, kr 819, Maxbo. Veksthuset Kitchen garden fra Fiskars med LED-lys, kr 1499, Jernia. Styling: Juni Hjartholm, stylingassistent: Louise K Ruud.Margaret M de Lange
MariaAarli-Grøndalen
PublisertSist oppdatert
Chia energikjeks
Ca. 15 stk.
3 ss chiafrø
1,5 dl mandelmelk med vanilje
4 modne moste bananer
2,5 dl havregryn
1 dl bokhvete
1,5 dl revet kokos
1 dl hakkede dadler, ferske eller tørkede
1 dl tørket og hakket papaya
1,5 dl grovhakket mørk sjokolade
2 ss peanøttsmør
3 klyper kanel
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 175 grader. Rør sammen chiafrø og mandelmelk og la det hvile i ca. 10 minutter, til blandingen har fått en geleaktig konsistens. Tilsett bananer, havre, kokos, peanøttsmør og kanel, og bland godt. Rør forsiktig inn daddel-, papaya- og sjokoladebitene. Smør deigen jevnt utover en smurt steke-plate. Stekes i 17-20 minutter, til kjeksene har fått litt farge. Ta platen ut av ovnen og del straks opp i passende biter med et pizzahjul. Avkjøl og server.
Chia-frøene ble først populære blant Aztekerindianerne for over 500 år siden. Frøene, som ikke bare ble spist, men brukt til religiøse seremonier, forsvant i 500 år før de dukket opp igjen i supermat-markedet. Styling: Juni Hjartholm og stylingassistent: Louise K. Ruud.Margaret M de Lange
Kjør alt i en blender eller juicer, og drikk med sugerør.
En sunn og næringsrik smoothie er en god start på dagen. Å presentere den som dette, rekker de færreste av oss på hverdager. Men det er lov å la seg inspirere. Styling: Juni Hjartholm og stylingassistent: Louise K. Ruud.Margaret M de Lange