Fyring i peisen

Slik velger du riktig ved

Å fyre i peisen varmer godt i vinterkulda. Slik velger du riktig ved.

Først publisert Sist oppdatert

Knitring i peisen en kald vinterkveld, skaper en varm og lun stemning. Her kan du se hvordan du får flammen til å vare lengst mulig.

Les også:

Slik fyrer du riktig

Optimal og trygg vedfyring

Brennverdi

Første regel er enkel og grei: Velg tørr ved. Men det spiller også en rolle hvilken tresort vi velger å fyre med.

Bøk, rogn, lønn, eik, ask og bjørk har en god brennverdi. Gråor egner seg minst.

I videoen viser Rune Østgaard i Norsk Ved hvilke tresorter som har best og dårligst brennverdi, hvordan du sjekker fuktigheten på veden, og hvordan du oppbevarer den.

Les også:

Nye peiser

Motorsager og vedsjau

Peis uten pipe

Slik sikrer du mot brann