Løksuppe
Løksuppe er smaken av fransk sommer
Den franske løksuppen er en klassiker, og veldig enkel.
Sommermat skal være lett og frisk, men likevel mette.
En løksuppe er i så måte perfekt, dessuten virker den like godt i skoldende solskinn, som i regnvåt kulde.
Den tynne suppen balanseres perfekt av det fyldige osteskorpen og brødet.
Friske urter er et must, det må ikke være timian selv om det er vanligst. Om sommeren har de fleste av oss en liten urtehage-kasse proppfull av deilige urter - bruk de du liker. Viktigst av alt er likevel at du velger riktig løk. Her skal du bruke mengder av søt, gul løk.
Bon apetit!
Fransk løksuppe
8 løk
25 g smør
1 ts salt
1 ts sukker
3 ss hvetemel
18 dl vann
3 terninger oksebuljong
2 dl hvitvin
1 dl konjakk (kan sløyfes)
nykvernet pepper
1 bunt frisk timian
4 dl gruyèreost
4-6 skiver landbrød uten skorper
Slik gjør du:
Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha smøret i en stor gryte og stek løken på lav varme, under lokk, i 15 minutter. Tilsett salt og sukker, og skru opp varmen litt. Stek løken videre i 30 minutter. Rør om nå og da, slik at løken ikke brenner. Strø over mel og rør om. Tilsett buljongterninger, vann og vin. La suppen småputre med lokket på gløtt i 30 minutter. Fjern eventuelt skum. Smak til med konjakk, salt, pepper og timian. Sett ovnen på 225 grader og slå på grillelementet. Fordel suppen i ildfaste suppeboller. Ha en brødskive i hver form og topp med revet ost. Gruyère kan fint erstattes med annen hard, hvit ost. Gratiner til osten er gyllen, så er suppen klar til servering.Nok til 6 porsjoner.
Les også:
Dette er de kuleste interiørbloggerne