Cupcakes
Cupcake-kurs med BoligDrøm
Vi feiret BoligDrøms ettårsdag med kurs i pynting av cupcakes! Ti heldige lesere som hadde svart riktig på vår konkurranse, var med på kurset.
Det finnes uendelig mange oppskrifter på de små kakene, og minst like mange måter å pynte dem på. Noen lager morsomme figurer, andre pynter med massevis av smørkrem. Uansett smak finnes det noe for alle!
BoligDrøm inviterte ti lesere, som alle hadde svart riktig på vår konkurranse, til å være med på kurs for å lære hvordan man kan pynte de små søtsakene.
Kurset fant sted i lokalene til firmaet Cacas, ikke langt fra Karl Johan. Cacas leverer tilbehør og hjelpemidler til baking og pynting.
På kurset lærte deltagerne mange grunnteknikker til pynting, og fikk også demonstrert hvordan man lager krempynt helt utenom det vanlige, for eksempel som små klovner.
Først øvde kursdeltakerne seg med smørkrem på små brett, for å få riktig teknikk. Etterhvert fikk de lov til å prøve seg på noen ordentlige muffins.
Alle som deltok på kurset fikk ta med seg sine cupcake-bragder hjem, i tillegg til litt utstyr.
Her gir kursleder Anne Hildeng deg sin beste cupcake-oppskrift:
3 egg
3 ½ dl sukker
225 g margarin
2 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret, ha i melken. Bland det tørre i eggedosisen vekselvis med melkeblandingen. Stek i 20 minutter.
Forslag til smak på muffinsen:
Sjokolademuffins: Tilsett 2 ss kakao.
Sitronmuffins: Tilsett revet skall av 1 sitron og 2 ss sitronsaft.
Bringbærmuffins: Legg 4-5 friske eller frosne bringebær på toppen av muffinsene.
Muffins med sjokoladebiter: Legg 4-5 sjokoladebiter på toppen av muffinsene.
Kanelmuffins: Tilsett 1 ts kanel.
Bananmuffins: 2 moste bananer og 4 dråper mandelessens.
Noe du savner? Eksperimenter deg frem til din favorittmuffins!
Bruker du bær, er et godt tips å rulle dem i litt hvetemel. Da synker de ikke så fort til bunnen av røren.
Ostekrem med Philadelphia:
250 g Philadelphia smøreost
250 g smør
400 g melis
saft av 1 appelsin
Bland kremost og smør. Ha i melis og saften fra en appelsin.
Ostekrem med smak av mandarin og ananas:
1 beger Buko-ost
125 gram melis
1 ts vaniljesukker
Bland alt og rør godt. Dette er en frisk og god krem, og egner seg godt til å farges.
Les også:
Oppskrift på verdens beste cupcake