Nå skal det være kaker på pinne
Cake-pops i vinden
Hvis Cupcakes var SÅ 2011, kan man kalle cake-pops HELT 2012.
Prinsippet bak cake-pops er egentlig ganske enkelt. Man baker en kake - skokolade, gulrot, bløt eller en annen favoritt, også smuldrer man den opp når den er ferdig bakt.
Smulene blandes med kremost og melis, slik at de lett kan formes til kuler. Deretter stikker man pinner i, også dyppes de til slutt i en glasur - og kanskje rulles i sukker eller annen pynt etter kokkens ønske.
Uendelige muligheter
Om du trenger ekstra inspirasjon kan du ta en titt på bloggen Bakerella. Hun har laget vanvittig mange morsomme varianter. Her er det bare fantasien som setter grenser, og jeg har en følelse av at damen bak bloggen er grenseløs.
Om du ikke har alt du trenger for å pynte dine cake-pops, finnes det noen steder i Norge som har alt - blant annet cacas.no og bakeshop.no.
Vi fikk en kjempehyggelig epost fra Romantiske Stinemor, som har prøvd cake-pops oppskriften fra BoligDrøm nr 1 - med stort hell:
Her er oppskriften en gang til, hvis du blir fristet til å prøve:
125 g smør
125 g sukker
2 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao
100 g kremost
200 g melis
sjokolade til trekk (evt. fondant)
diverse kakepynt
For å lage cake-pops må du først lage en sjokoladekake som du siden smuldrer opp og blander med ostekrem, og former til små baller. Du kan godt bruke en ferdigpose til sjokoladekaken, følg da anvisningen. Sett ovnen på 160 grader. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett eggene ett av gangen. Rør inn hvetemel, bakepulver og kakao til du har en jevn deig. Stek midt i ovnen i rundt 20 minutter, til kaken er gjennomstekt (test med en pinne). La kaken avkjøle helt før du smuler den opp, ellers vil du ikke få gode smuler. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å smuldre opp kaken, eller bruk hendene. Rør kremost og melis sammen, og rør inn kakesmulene. Trill til små kuler, legg dem på et fat som tåler å fryses. Fra vår oppskrift får du rundt 24 kuler. Sett kulene i frysere i rundt 15 minutter, eller minst 4 timer i kjøleskapet. De skal være harde, men ikke frosne. Stikk en pinne i hver kule. Smelt sjokolade over vannbad og dypp kulene i sjokoladen til de har et fint lag. Pynt med det du ønsker.
Nå kommer utfordringen: hvor gjør man av de ferdige kakepinnene?
De kan stikkes ned i oasis, hvis du har det liggende, et gammelt brød lar seg bruke, eller de kan stå i et høyt glass.
Lykke til!
Hilsen BoligDrøm
Les også:
Norges flotteset villa ligger i Asker
Denne saken ble første gang publisert 13/06 2012, og sist oppdatert 29/04 2017.