Oppussing av bad

Marianne valgte å droppe flisene på veggene da hun pusset opp badet

Det var ikke et tilfeldig valg.

TIPS TIL BADEROM: Badet på seks kvadratmeter er avlangt, og krever en nøye gjennomtenkt innredning.
Publisert Sist oppdatert

Mariannes tips til baderom

• Innred med solide produkter. Jeg liker å bruke tid i idéfasen. Ofte har jeg en forestilling om hvilket uttrykk jeg vil skape, og så finner jeg frem til leverandører og produsenter som understreker denne stemningen.

• Velg gjerne utradisjonelle materialer, selv om det krever en ekstra innsats, slik som den brente skyvedøren her.

• Et bad skal bidra til en god start og avslutning på dagen. I og med at det ofte er et lite rom, er detaljene viktige. Sett frem ting som gir deg spa-følelse, og velg en harmonisk fargepalett.

• Får du ikke tak i akkurat det du vil ha i butikkene, kan mye bestilles fra produsentene. Forhør deg flere steder før du velger noe som egentlig ikke er helt optimalt. Du kan også finne spesielle brukte ting på nettet eller i butikker.

• Bruker du tid på å innrede er bonusen at du kan ende opp med vakre, varige løsninger som du kan ha glede av lenge.

Hjemmeside: www.slowdesign.no

Instagram: @slow_design

Å komme inn på badet til Marianne Vigtel Hølland, gir umiddelbart en følelse av velvære. Det avlange rommet er dempet og jordnært. Men en gang var det et slitent 1970-talls bad, som lå ved siden av husets gjesterom.

- Badet var blitt neglisjert i lang tid, og det var på tide å ta noen grep. Vi bestemte oss for å flytte inn på gjesterommet slik at vi fikk badet i tilknytning til soverommet. Det andre badet overlot vi til barna, og dermed kunne hele familien få en roligere start på dagen, sier Hølland til magasinet Bonytt.

Tips til baderom

Først og fremst ville designeren skape et harmonisk rom, og hun brukte lang tid på å finne frem til varige materialer og gode produkter.

- Foruten soverommet, er badet det første rommet vi oppholder oss i om morgenen, og det siste vi er i før vi legger oss. Jeg ville skape et bad som gir en god start på dagen, og i og med at badet vårt er lite, er detaljene ekstra viktige. Jeg bruker gjerne lang tid på å finne frem til akkurat det jeg vil ha, det får heller ta den tiden det tar, men solid kvalitet i alle ledd forlenger rommets levetid. Omkostningene ved å pusse opp billig og ofte, er gjerne større enn vi tror, både i kroner og ikke minst i miljøbelastning.

Droppet fliser på vegger

Hølland og mannen valgte å droppe flisene på veggene, men malte med en kalkmaling godkjent for våtrom. Gulvet og selve dusjsonen ble kledd med støpte, rustikke betongfliser. Mellom soverommet og badet laget en møbelsnekker den mørke skyvedøren i karbonisert tre.

- Vi hadde ikke hørt om noen som hadde brukt det brente trematerialet inne tidligere, og skyvedøren ble et spennende prosjekt. Som kjent, soter det godt av brent tre. Vi eksperimenterte oss frem med ulike behandlinger av treverket for å binde soten, og endte opp med å lakke skyvedøren matt. Den dype, svarte fargen og det vakre krakelerte utseendet som treverket fikk, gjør at skyvedøren virkelig er blitt et blikkfang.

Enkle speil på veggen

Andre blikkfang på badet er den håndlagde vasken, laget av elvestein fra Bali, og det slitte, enkle speilet på veggen.

- Speilet er vintage, og jeg kjøpte det opprinnelig med gullramme. Men da speilet kom på veggen, ble det litt voldsomt i uttrykket. Jeg tok det ned, fjernet gullrammen og hang det opp med ståltråd i stedet. Enkelt og greit. Den slitte speilflaten og det varme lyset fra glødelampen som henger foran, er et snilt filter mot et morgentrett ansikt. For oss bidrar dette til en perfekt start på dagen.

Badet på seks kvadratmeter er avlangt, og krever en nøye gjennomtenkt innredning. Her er alt i naturlige fargetoner. Dusjkabinettet er fra italienske Novellini, og er bestilt fra vvskupp.no. Dusjarmaturen er fra Tapwell. Det svarte på rammen rundt kabinettet tas opp igjen på detaljer på badet. Legg merke til hvordan det er kombinert kalkmaling med fliser.
Vasken er håndlaget av elvestein fra Bali, den er kjøpt på finn.no. Speilet er også kjøpt brukt. Armaturen er fra Tapwell.
Betongflisene gir et røft uttrykk, dessuten er det holdbare gulvet godt å trå på. Fiskebensmønstret skaper bevegelse i rommet.
All plass er maksimalt utnyttet på badet. På hyllen over toalettet er det plass til lekre velværeprodukter.
Skyvedøren mellom soverommet og badet er i karbonisert norsk malmfuru. Svenneby Sag og Høvleri har laget døren og de har også stått for brenningen av treverket. Kombinasjonen av ulike materialer gir et helt særegent uttrykk.
Med firmaet Slow Design Studio ønsker Marianne å fremme en reflektert forbrukerkultur. – Det å bruke tid på å finne de gode løsningene, kan gi et resultat som du virkelig kan ha glede av lenge, sier hun.
Detaljer er viktige, spesielt på et lite bad. Marianne er opptatt av miljø og kvalitet. Veggene er malt i lys grå kalkmaling for våtrom fra Colori Indigo. På hyllen står dekorative hudpleieprodukter fra RÅ Organic Skincare.
Kalkmalingen på veggene er godkjent for våtrom, og er miljøvennlig. Flisene på gulvet er i betong og heter Castle Stones. Både flisene og malingen er fra Edda Interiørdesign.
Opprinnelig var det en gullramme på vintagespeilet, men Marianne synes den ble for voldsom og fjernet den. Hun brukte en ståltråd stedet som oppheng istedenfor. Lampen er fra NUD Collection.