Arkitekttegnet utekjøkken:
Dette utekjøkkenet kan klappes sammen
En diger lem åpner og lukker utekjøkkenet på et blunk.
Å lage ferielivet på hytta så praktisk og greit som bare mulig er noe alle hytteeiere tenker på. Og det er alltid rom for gode, praktiske ideer som gjør utelivet lettere.
Dette utrolige utekjøkkenet som Filter arkitekter har tegnet er noe for seg selv.
Det er bygget et lite stykke inn i hytteveggen, rett utenfor innnekjøkken på den andre siden av veggen.
Og mellom ute- og innekjøkkenet er det laget et lite vindu.
Via dette kan de to som tilbereder maten kommunisere, sende mat, servise og kjøkkenredskaper seg i mellom.
Utekjøkken med funksjonell design
Over hele utekjøkkenet svever så et spesialkonstruert lettak. En stor, hengslet lem på ti kvadratmeter som kan vippes opp og ned på et blunk.
Dette er design og arkitektur som alle forstår nytten av.
Lett å håndtere
Kjøkkentaket ble lagd av et kryssavstivet rammeverk av galvansiert stål og vaiere.Denne rammen ble så trukket med en sterk og solid pvc-presenning fra seilmaker Mathiesen i Stavanger.
Prosedyren når taket slås ned er at en person løfter taket litt opp, og vingemuttterene på toppen av de to lange støttearmene løsnes.
Dermed kan stålstengene som er hengslet i beslag boltet fast til gulvet, legges ned - og taket kan også felles ned.
Slik er utekjøkkenet effektivt lukket, enten for helgen - eller for vintermånedene.
Den skiferbelagte arbeidsbenken med innfelt stålvask har både kaldt og varmt vann. Bakveggen av kraftig, liggende panel er beiset med Jotuns markante Høstbjørk-farge.
Et sterkt team
Byggmesteren som bygde hytta etter arkitekttegninger lagde også det unike utekjøkkenet.
De to Filter-arkitektene Thomas Lærdal og Per Olav Pedersen tegnet selv alle de tekniske finessene som måtte til for å få lemmen til å virke.
Blant annet hengslemekanismen på toppen av taklemmen.
Se mer:
Far og sønn bor på 20 kvadratmeter
Fullverdig bolig på 36 kvadratmeter
Arkitekthytte med eksklusive finesser
Annekset henger på kanten av stupet
Denne saken ble første gang publisert 26/05 2012, og sist oppdatert 29/04 2017.