Ostekake med salt karamelltopping: Én skje, og du bare må ha mer
Denne ostekaken med karamell er uimotståelig god.

Dette trenger du:
- Form 20–22 cm
- Bunn:
- 200 g kjeks, Digestive eller Kornmo
- 100 g meierismør
- Karamellsaus:
- ½ dl vann
- 200 g sukker
- 1½ dl kremfløte
- 75 g meierismør
- 1½ ts flaksalt
Ostekrem:
- 600 g kremost
- 100 g sukker
- 2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
- 2½ dl kremfløte
Dette gjør du:
Kjør kjeks til fine smuler og bland med smeltet smør.
Trykk massen ut i bunnen av formen. Sett i fryser eller kjøleskap. Ha vann og sukker i en liten gryte eller tykkbunnet kjele.
Kok opp på lav til middels varme. Ikke rør i det hele tatt. La boble til det blir gyllent. Sett til side og rør inn smør til smeltet.
Tilsett fløte mens du rører, sett tilbake på platen, kok opp og la småkoke et par minutter, til jevn saus. Rør inn salt og avkjøl, gjerne over natten. Sausen tykner når den blir kald.
Pisk kremost, sukker og vanilje, til en jevn krem. Pisk kremfløte til myke topper og vend inn i ostekremen. Ha i springform og jevn ut med en skje. Sett kaldt, gjerne over natten. Løsne fra formen og hell over karamellsaus før servering.
Karamellsaus til overs? Hell i rent glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker.