OPPSKRIFT PÅ GOD GULROTKAKE
Lise Finckenhagens oppskrift på saftig gulrotkake med krem
Under det rause kremlaget skjuler det seg en saftig gulrotkake full av krydder.

LISE FINCKENHAGENS GULROTKAKE: Med fluffy krem og lekker pynt blir det bare smuler igjene. Foto: Lise Finckenhagen
Foto: Lise FinckenhagenMed fluffy krem og lekker pynt blir det bare smuler igjen.
Her er oppskriften på den gode og krydrede gulrotkaken:
Ingredienser og hva du trenger:
- En liten langpanne (20 x 30 cm)
- 4 mellomstore/store egg
- 100 g brunt sukker
- 100 g sukker
- 180 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts malt ingefær
- ¼ ts malt allehånde eller nellik
- 2 dl nøytral olje eller smeltet smør
- 6 dl fint revne gulrøtter
Ostekrem:
- 250 g kremost naturell
- 100 g smør, romtemperert
- ½ vaniljestang eller 1 ts ekte vaniljesukker
- 350 g melis
- 1 ss lime- eller sitronsaft
- Masse friske bær til pynt
Dette gjør du
Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smør og gulrøtter. Hell røren over i en bakepapirkledd form. Stek kaken midt i ovnen ved 170° i ca. 45 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Les også: Tre enkle sjokoladekaker – den ene har en hemmelig ingrediens
Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir glatt og klumpfri. Bland inn melis og lime- eller sitronsaft. Visp ostekremen tykk og luftig. Bre kremen jevnt utover kaken. Oppbevar kaken i kjøleskap og pynt med friske bær rett før servering.
Og voila! Du har en nydelig gulrotkake!