GULE BOMBER oppskrift:
«Gule bomber»: Disse går ned på høykant
Mange baker disse deilige småkakene til jul. Her får du oppskriften.
Ingredienser
Du trenger disse ingrediensene for å lage cirka 15–20 stk. gule bomber
Gul krem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 g sukker
1½ ts maisenna
1 ts vaniljesukker
150 g meierismør,romtemperert
Makroner:
200 g hasselnøttereller mandler
3 eggehviter
150 g melis
Pynt:
100 g mørk sjokolade
Les også: Digg med tre ingredienser
Fremgangsmåte: Slik lager du gule bomber
Visp eggeplommer, fløte, sukker, maisenna og vaniljesukker i en kjele på middels varme.
Kok forsiktig opp under konstant omrøring til sausen tykner.
La putre i 2 minutter, ta fra varmen og pisk inn smør i klumper.
Avkjøl.
Mal nøtter i kvern eller kjøkkenmaskin.
Pisk eggehvitene til stivt skum, tilsett melis, litt om gangen, til stiv og blank marengs.
Vend inn nøtter og ha i sprøytepose.
Sprøyt ut topper, 2–3 cm i diameter, på bakepapirkledd stekebrett.
Stekmidt i ovnen ved 180° i 12–15 minutter, avkjøl på rist.
Ha gul krem i sprøytepose, legg halvparten av kakene med bunnen opp og sprøyt på krem, dekk med en kaketopp.
Smelt sjokolade i vannbad, dypp en teskje i sjokoladen og ringle over kaketoppene.
Avkjøl.
Småkakene er glutenfrie! De kan du trygt servere til julegjester med glutenallergi.