GULE BOMBER oppskrift:

«Gule bomber»: Disse går ned på høykant

Mange baker disse deilige småkakene til jul. Her får du oppskriften.

<p class="Recipe-Title"><b>GULE BOMBER: </b>Denne oppskriften gir deg ca 15–20 stk. gule bomber. De er glutenfrie og kan trygt servere til julegjester med glutenallergi</p><p class="Fact-Title"></p>

GULE BOMBER: Denne oppskriften gir deg ca 15–20 stk. gule bomber. De er glutenfrie og kan trygt servere til julegjester med glutenallergi

Foto: Hanne Buxrud
Først publisert Sist oppdatert

Ingredienser

Du trenger disse ingrediensene for å lage cirka 15–20 stk. gule bomber

Gul krem:

4 eggeplommer

1 dl kremfløte

100 g sukker

1½ ts maisenna

1 ts vaniljesukker

150 g meierismør,romtemperert

Makroner:

200 g hasselnøttereller mandler

3 eggehviter

150 g melis

Pynt:

100 g mørk sjokolade

Les også: Digg med tre ingredienser

Fremgangsmåte: Slik lager du gule bomber

Visp eggeplommer, fløte, sukker, maisenna og vaniljesukker i en kjele på middels varme.

Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns
Pluss ikon
Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns

Kok forsiktig opp under konstant omrøring til sausen tykner.

La putre i 2 minutter, ta fra ­varmen og pisk inn smør i klumper.

Avkjøl.

Mal nøtter i kvern eller kjøkkenmaskin.

Pisk eggehvitene til stivt skum, tilsett melis, litt om gangen, til stiv og blank marengs.

Vend inn nøtter og ha i sprøytepose.

Sprøyt ut topper, 2–3 cm i diameter, på bake­papirkledd stekebrett.

Stekmidt i ovnen ved 180° i 12–15 minutter, avkjøl på rist.

Ha gul krem i sprøytepose, legg halvparten av kakene med bunnen opp og sprøyt på krem, dekk med en kaketopp.

Smelt sjokolade i vannbad, dypp en teskje i sjokoladen og ringle over kaketoppene.

Avkjøl.

Småkakene er glutenfrie! De kan du trygt servere til julegjester med glutenallergi.