DELFIAKAKE OPPSKRIFT:

Lise Finckenhagens delfiakake

Sjokolade og alt du begjærer av marsipan, gelépynt og kjeks smelter sammen i den tradisjonsrike kaken. Her får du oppskriften til Lise Finckenhagen.

<p class="Recipe-Title"></p>

Foto: Sara Johannessen Meek
Først publisert Sist oppdatert

Delfiakake

En av julens kjære klassikere vi må ha i år igjen.

Delfiakake ingredienser

Brødform 1–1½ liter

200 g mørk kokesjokolade

100 g lys kokesjokolade

250 g delfiafett

4 ss sterk kaffe

3 egg, mellomstore og romtempererte

3 ss sukker

12–14 søte kjeks, gjerne Marie

150 g marsipan, skåret i tynne skiver

1–2 poser geléfrukter

Les også: Oppskrifter på de fire mest tradisjonelle julekakene

DELER OPPSKRIFT: Hjemmets mateskspert og kokk Lise Finckenhagen.
DELER OPPSKRIFT: Hjemmets mateskspert og kokk Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen Meek

Delfiakake – hvordan lager du den:

Hakk sjokoladen og smelt den forsiktig i en bolle over vannbad. Smelt og avkjøl delfiafettet (viktig at det ikke er for varmt).

Rør sjokolade, delfiafettet og kaffe sammen til en jevn og glatt sjokoladerøre. Pisk egg og sukker til eggedosis og rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, litt etter litt.

Sjokoladerøren skal bli jevn og fin. Fyll først litt sjokoladerøre i den bakepapirkledde formen.

Legg kjeks, marsipan og gelétopper lagvis med sjokoladerøre og avslutt med et tynt lag sjokolade.

Pynt med geléfrukter og la kaken stivne i kjøleskapet. Skjær kaken i tynne skiver ved servering.

Delfiakakens holdbarhet:

Delfiakaken holder seg et par uker i kjøleskap, og kan også fryses.