DELFIAKAKE OPPSKRIFT:
Lise Finckenhagens delfiakake
Sjokolade og alt du begjærer av marsipan, gelépynt og kjeks smelter sammen i den tradisjonsrike kaken. Her får du oppskriften til Lise Finckenhagen.
Delfiakake
En av julens kjære klassikere vi må ha i år igjen.
Delfiakake ingredienser
Brødform 1–1½ liter
200 g mørk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
250 g delfiafett
4 ss sterk kaffe
3 egg, mellomstore og romtempererte
3 ss sukker
12–14 søte kjeks, gjerne Marie
150 g marsipan, skåret i tynne skiver
1–2 poser geléfrukter
Les også: Oppskrifter på de fire mest tradisjonelle julekakene
Delfiakake – hvordan lager du den:
Hakk sjokoladen og smelt den forsiktig i en bolle over vannbad. Smelt og avkjøl delfiafettet (viktig at det ikke er for varmt).
Rør sjokolade, delfiafettet og kaffe sammen til en jevn og glatt sjokoladerøre. Pisk egg og sukker til eggedosis og rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, litt etter litt.
Sjokoladerøren skal bli jevn og fin. Fyll først litt sjokoladerøre i den bakepapirkledde formen.
Legg kjeks, marsipan og gelétopper lagvis med sjokoladerøre og avslutt med et tynt lag sjokolade.
Pynt med geléfrukter og la kaken stivne i kjøleskapet. Skjær kaken i tynne skiver ved servering.
Delfiakakens holdbarhet:
Delfiakaken holder seg et par uker i kjøleskap, og kan også fryses.