Else Kåss Furuseth og Tommy Johansen

Tommy Johansen: – Dette var for «one night only»

I et halvt år holdt Else Kåss Furuseth alle på pinebenken. 20. april kom avsløringen så mange har ventet på: kokken Tommy Johansen (49) er komikerens utkårede.

<b>ELSE OG TOMMY: </b>Hvem den heldige brudgommen var, var en særdeles strengt bevart hemmelighet før kokken Tommy Johansen troppet opp på scenen 20. april.
ELSE OG TOMMY: Hvem den heldige brudgommen var, var en særdeles strengt bevart hemmelighet før kokken Tommy Johansen troppet opp på scenen 20. april. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Arm i arm med pappa Kristian Furuseth, skred en tydelig emosjonell Else Kåss Furuseth (43) inn i Oslo Spektrum.

I en leken, kort brudekjole i chiffon med tilhørende lang cape, sort silkesløyfe og hvite joggesko møtte hun sin utkårede på scenen.

Endelig, etter fire måneder med dating i det skjulte, kunne Else vise sandefjordingen Tommy Johansen (49) frem foran 7500 publikummere i Oslo Spektrum.

– Nå føler jeg bare på lykke. Det var et idiotisk prosjekt, som viste seg å bli noe veldig fint. Jeg håper vi spredde kjærlighet i kveld, strålte Else etter å ha fått «ja» fra sin Tommy.

– Nå er det bare hverdager igjen – de er det beste, skjøt Tommy kjapt inn.

<b>TRE KJOLER</b>: Else dukket opp i hele tre ulike brudekjoler på den store dagen. Den første kjolen var denne vakre, korte kjolen med tilhørende lang cape som Bjørn Eidsvåg hjalp henne med etter seremonien.
TRE KJOLER: Else dukket opp i hele tre ulike brudekjoler på den store dagen. Den første kjolen var denne vakre, korte kjolen med tilhørende lang cape som Bjørn Eidsvåg hjalp henne med etter seremonien. Foto: Morten Bendiksen
<b>OVERRASKET: </b>Elses søster Ramona kunne egentlig ikke delta i bryllupet da hun og familien befant seg i Australia. Mange ble derfor rørt da hun likevel svært overraskende dukket opp i Spektrum.
OVERRASKET: Elses søster Ramona kunne egentlig ikke delta i bryllupet da hun og familien befant seg i Australia. Mange ble derfor rørt da hun likevel svært overraskende dukket opp i Spektrum. Foto: Morten Bendiksen

Giftet seg i Oslo Spektrum

Det ble en ekstravagant feiring av kjærligheten – helt i Elses ånd. Eller, ekstravagant er muligens en underdrivelse.

Med selveste Bjørn Eidsvåg som seremonimester, Sigrid Bonde Tusvik som toastmaster, bryllupsvals til Tone Damli og hennes «Butterflies» og underholdning fra musikalske ikoner som Susanne Sundfør, Bobbysocks, Ramón, Chris Holsten og Stian Staysman, ble turtelduene feiret etter alle kunstens regler.

<b>BJØRN EIDSVÅG:</b> Bjørn Eidsvåg hadde rollen som seremonimester denne festkvelden. I etterkant har paret avslørt at de ikke er formelt gift ennå, og at de må en tur til byfogden for å få det juridisk bindende.
BJØRN EIDSVÅG: Bjørn Eidsvåg hadde rollen som seremonimester denne festkvelden. I etterkant har paret avslørt at de ikke er formelt gift ennå, og at de må en tur til byfogden for å få det juridisk bindende. Foto: Morten Bendiksen
<b>RØRENDE ØYEBLIKK</b>: Det ble svært emosjonelt da pappa Kristian Furuseth fulgte Else opp til Tommy, som ventet spent på scenen. Før seremonien, delte Kristian at hans første tanke var at dette var verdens dårligste idé.
RØRENDE ØYEBLIKK: Det ble svært emosjonelt da pappa Kristian Furuseth fulgte Else opp til Tommy, som ventet spent på scenen. Før seremonien, delte Kristian at hans første tanke var at dette var verdens dårligste idé. Foto: Morten Bendiksen

– Det føles som en folkefest, og nå er jeg bare veldig takknemlig. Rammen rundt det hele er jo litt tullete, men det handler om å tørre å hoppe ut i det. Jeg er veldig takknemlig for at jeg møtte deg, strålte Else og kikket forelsket bort på sin ferske ektemann.

<b>STAYSMAN</b>: Feiringen ble avsluttet med et smell, da Stian «Staysman» sørget for ekte bygderock.
STAYSMAN: Feiringen ble avsluttet med et smell, da Stian «Staysman» sørget for ekte bygderock. Foto: Morten Bendiksen
<b>CHRIS HOLSTEN: </b>Chris Holsten holdt stemningen oppe i Spektrum, da han fremførte låten «Slå hjerte, slå» for det nyforelskede brudeparet.
CHRIS HOLSTEN: Chris Holsten holdt stemningen oppe i Spektrum, da han fremførte låten «Slå hjerte, slå» for det nyforelskede brudeparet. Foto: Morten Bendiksen

Og selv om Tommy Johansen har holdt seg unna rampelyset så langt i livet, viste han seg å være et naturtalent.

– For en som ikke er scenevant, var det overraskende hyggelig og jeg følte meg overraskende rolig. Men dette var for «one night only», poengterte han.

Les også: Else Kåss stråler som hvit brud: Dette sier hun om den utkårede

Jobber som kokk

Gjennom to tiår i rampelyset, har Else tatt med seg publikum på opp- og nedturer i livet.

Derfor var det kanskje ikke så sjokkerende at akkurat Else valgte å annonsere sitt eget bryllup i Oslos storstue, lenge før hun i det hele tatt hadde funnet kjærligheten.

– Å dele er en del av min moral. «Life is a rollercoaster, you just gonna ride it». Denne gangen var det en gedigen opptur!

Før denne dagen, var det svært få som visste hvem Tommy Johansen var. Selv beskriver han seg som en enkel sjel på snart 50 år. En mann som, ikke ulikt Baloo i «Jungelboken» «tar livet som det faller seg».

<b>TOASTMASTER:</b> Etter at Else og Tommy ga hverandre sitt «ja», ble det dekket opp til bryllupsfest på scenen. Her satt blant annet Henriette Steenstrup, Ramón, Magnus Devold, Markus Neby og kveldens toastmaster: Elses gode venninne, Sigrid Bonde Tusvik.
TOASTMASTER: Etter at Else og Tommy ga hverandre sitt «ja», ble det dekket opp til bryllupsfest på scenen. Her satt blant annet Henriette Steenstrup, Ramón, Magnus Devold, Markus Neby og kveldens toastmaster: Elses gode venninne, Sigrid Bonde Tusvik. Foto: Morten Bendiksen
<b>MARKUS NEBY: </b>Tidligere «Kåss til kvelds»-makker og gode venn Markus Neby, innledet bryllupsfesten med en heftig versjon av The Darkness`«I believe in a thing called love».
MARKUS NEBY: Tidligere «Kåss til kvelds»-makker og gode venn Markus Neby, innledet bryllupsfesten med en heftig versjon av The Darkness`«I believe in a thing called love». Foto: Morten Bendiksen

I ettertid har det også kommet frem at Tommy de siste 30 årene har jobbet som selveste Stein Erik Hagens (67) private kokk. Det avslørte forretningsmannen til Dagbladet Børsen.

– Dette synes vi i familien er fantastisk hyggelig. Vi gleder oss stort. Tommy har arbeidet hjemme hos oss i cirka 30 år, og han er å regne som en av familien, forteller han til avisen.

Les også: (+) Da sønnen var sju måneder gammel, oppdaget Cecilie Ramona Kåss Furuseth at hun var gravid igjen

<b>BRYLLUPSKAKA</b>: John Brungot og Calle Hellevang-Larsen klusset det virkelig til, da de skulle vise frem den gigantiske «bryllupskaken» de hadde disket opp med. Det resulterte i et hysterisk basketak på scenen.
BRYLLUPSKAKA: John Brungot og Calle Hellevang-Larsen klusset det virkelig til, da de skulle vise frem den gigantiske «bryllupskaken» de hadde disket opp med. Det resulterte i et hysterisk basketak på scenen. Foto: Morten Bendiksen
<b>ANNIKEN HIUTFELDT</b>: På scenen ble det arrangert gameshow hvor overflødige bryllupsgaver tilsynelatende ble loddet ut. Påtroppende USA-ambassadør Anniken Huitfeldt endte opp som vinner av en vaskemaskin.
ANNIKEN HIUTFELDT: På scenen ble det arrangert gameshow hvor overflødige bryllupsgaver tilsynelatende ble loddet ut. Påtroppende USA-ambassadør Anniken Huitfeldt endte opp som vinner av en vaskemaskin. Foto: Morten Bendiksen

Helt frivillig

Tidligere har også TV-seerne fått et glimt av den jordnære kokken i Elses nye talkshow.

Det kommer også frem at det var Stein Erik Hagens datter, Caroline Marie Hagen Kjos (40), som hadde sendt mail til Else for å fremsnakke den gode familievennen.

Hun skulle vise seg å være svært så treffsikker i sine antagelser, og Else takket «Caro» flere ganger denne festkvelden.

<b>BRYLLUPSVALS</b>: Jubelen sto i taket, da Tone Damli fremførte «Butterflies» mens Else og Tommy danset bryllupsvalsen.
BRYLLUPSVALS: Jubelen sto i taket, da Tone Damli fremførte «Butterflies» mens Else og Tommy danset bryllupsvalsen. Foto: Morten Bendiksen
<b>BOBBYSOCKS</b>: Som om ikke showet allerede var stjernespekket nok, dukket «Bobbysocks» opp i en konfettisky på tampen av kvelden.
BOBBYSOCKS: Som om ikke showet allerede var stjernespekket nok, dukket «Bobbysocks» opp i en konfettisky på tampen av kvelden. Foto: Morten Bendiksen

– Det jeg falt for med Tommy er at han er veldig stødig og lojal midt oppe i alt det tullete. Dette ser kanskje litt ut som en gisselsituasjon, men det ligger en sånn mentalitet om at alt går bra til slutt i bunn, der, smilte Else mens hun holdt et godt grep i Tommys hånd.

– Det er helt frivillig! Else er en sprudlende glad dame og hel ved. Hun er veldig bra. Det var det jeg falt for, oppsummerer ektemannen.

Denne saken ble første gang publisert 24/04 2024.

Les også