«Purk»-aktuelle Ine Jansen

Om kjæresten: – Jeg er kjempeglad i ham

Noen får en liten livskrise når barna flytter ut, mens Ine Jansen har opplevd det som en organisk prosess. – Jeg er i en ny fase av livet, forteller skuespilleren.

<b>INE JANSEN:</b> Skuespilleren Ine Jansen gleder seg over å være i en ny fase i livet. – Nå har jeg tid til å reise mer med venninnen min Linn (Skuespiller Linn Skåber red.anm.), forteller Ine og hinter til TV-serien «Null stjerner».
INE JANSEN: Skuespilleren Ine Jansen gleder seg over å være i en ny fase i livet. – Nå har jeg tid til å reise mer med venninnen min Linn (Skuespiller Linn Skåber red.anm.), forteller Ine og hinter til TV-serien «Null stjerner». Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Jeg har snakket veldig lite om menn, om hvor vondt eller godt det er å skilles, om jeg nyter livet som singel eller ei.

– Selv om enkelte titler kan antyde noe annet, gjenspeiler det gjerne noe jeg har sagt i en bisetning, men som jeg ofte ikke kjenner meg igjen i, sier skuespilleren Ine Jansen (50) og ler.

Fortid og tidligere forhold vil hun helst unngå, men å snakke om hvordan hun har det i dag gjør hun gjerne.

– Jeg har en interessant jobb. Jeg har fått meg en ny kjæreste og er kjempeglad i ham. Det var et fantastisk fint møte – vi har det veldig godt sammen. Jeg har det veldig bra, fastslår hun.

Her og Nå møter skuespilleren under lanseringen av den nye krimkomedien «Purk» på TV 2. I serien får vi se Ine i rollen som den tøffe narkotikaetterforskeren Lisa, som sliter med sinnemestring etter å ha mistet ektemannen og kollegaen Jostein.

Tvillingsønnene flyttet ut

I Ines private sfære skjer det også ting, men heldigvis av langt mindre dramatisk karakter.

– Med to gutter som er på vei ut av redet, er jeg i en ny fase av livet, men det er ikke noen sorg forbundet med det, sier hun og tar en tar en pause før hun presiserer:

– Når barna er små, er det nesten utenkelig at de en dag skal flytte ut – at de ikke alltid skal være her sammen med meg. Men jeg opplever at det har vært en organisk prosess – det kommer til et punkt hvor det kjennes helt riktig at de flytter. Barna er jo fortsatt her, bare litt lengre borti gata. Og det tror jeg er bra for alle, sier Ine og smiler.

Tvillingsønnenes steg ut i verden har gitt Ine en ny uavhengighet.

– Man må prøve å tenke på det som en ny frihet, ikke som at noe blir borte. Jeg er veldig glad i dette nye, og jeg er glad jeg ikke sitter hjemme og er lei meg.

Les også: (+) Jeg forlot barna mine da de var små. Avgjørelsen har forfulgt meg hele livet

Kona til Thomas Giertsen

50-åringen har gjort en rekke store roller både på film, TV og teater. Mest kjent er hun kanskje som kona til Thomas Giertsen i TVNorge-serien «Helt perfekt».

I «Purk» spiller Ine tett med komikeren Jonis Josef (32) som spiller narkotikalangeren Shirouh.

– Jeg er blitt veldig glad i Jonis. Jeg synes det var fantastisk å jobbe med ham. Vi har litt forskjellig tilnærming til ting, så jeg lærte masse av ham. Og han lærte kanskje noe av meg også.

<b>SUKSESS:</b> Ine Jansen har hatt suksess på TV, film og teater. Situasjonskomedien «Helt perfekt» med Ine og Thomas Giertsen i hovedrollene gikk på TVNorge fra 2011 til 2022.
SUKSESS: Ine Jansen har hatt suksess på TV, film og teater. Situasjonskomedien «Helt perfekt» med Ine og Thomas Giertsen i hovedrollene gikk på TVNorge fra 2011 til 2022. Foto: Discovery

50-åringen synes det var gøy å spille mot en som har et annet fundament enn henne.

– Det er fint å jobbe med en som kommer fra et annet utgangspunkt. Jonis er utrolig scenevant, han er god med tekst og han er helt fantastisk på timing, sier hun fornøyd.

Les også: Karsten Marcussen fra «Purk»: – Forstår at folk synes det er skummelt å si det høyt

<b>MORSOM DUO: </b>Ine Jansen og komikeren Jonis Josef fant tonen i krimkomedien «Purk» på TV 2.
MORSOM DUO: Ine Jansen og komikeren Jonis Josef fant tonen i krimkomedien «Purk» på TV 2. Foto: TV 2

Spiller i «Purk»

For Jonis Josef var det tilsvarende lærerikt å spille mot Ine i sin første store rolle som skuespiller.

– Ine er veldig grei, men samtidig krevende å jobbe med. Hun forventer en profesjonalitet fra dem rundt seg. Hun er ikke fornøyd hvis hun har gjort det bra, mens alle andre gjorde det dårlig. Ine blåste meg av banen med hvor dyktig hun er, forteller Jonis.

<b>LÆRTE AV HVERANDRE:</b> Jonis Josef og Ine lærte av hverandre under innspillingen av «Purk» på TV 2. – Ine er perfeksjonist, mener Jonis.
LÆRTE AV HVERANDRE: Jonis Josef og Ine lærte av hverandre under innspillingen av «Purk» på TV 2. – Ine er perfeksjonist, mener Jonis. Foto: Espen Solli

Enkelte ganger kunne han bli frustrert over det han beskriver som Ines perfeksjonisme.

– Jeg husker en tagning hvor jeg tenkte «dette ble perfekt», men så sa Ine at vi måtte gjøre det på nytt. Hun hadde holdt koppen feil. Karakteren skulle ikke holde koppen sånn, men sånn, forteller Jonis og demonstrerer med en kopp som står på bordet.

– Der og da tenkte jeg: «Jeg vil hjem», men da jeg kom hjem på kvelden, reflekterte jeg over det som hadde skjedd. Da tenkte jeg at det er på Ines nivå, det er der man skal ligge!

«Purk» kan strømmes på TV 2 Play.


Denne saken ble første gang publisert 24/04 2024, og sist oppdatert 24/04 2024.

Les også