Lyntest av Galaxy Nexus
Slik er den nye Google-mobilen
Doble prosessorkjerner og HD-skjerm. Galaxy Nexus er lovende saker.
Det er snart to uker siden årets Google-telefon ble vist frem første gang. Galaxy Nexus er produsert av Samsung, som også stod bak fjorårets Nexus S.
Ventetiden fra Nexus-telefonene har blitt lansert til de har vært ute på markedet har tradisjonelt sett ikke vært lang, noe som heller ikke er tilfelle med Galaxy Nexus. Telefonen kommer i salg allerede i løpet av november.
Med så kort tid til markedet ligger det også i kortene at Samsung har startet produksjonen av telefonen. Vi har for anledningen vært i London, der vi både fikk kikke på Nokias nye Windows-modeller og et ferdig eksemplar av Galaxy Nexus.
Alltid tidlige oppdateringer
Nexus-telefonene står alltid først i køen for nye Android-varianter, og Galaxy Nexus er dermed den første telefonen med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
For å dra frem én av mange nye funksjoner i den nyeste Android-versjonen kan vi nevne at du nå får full oversikt over hvilke funksjoner som genererer datatrafikk, og kan sette sperrer på hver enkelt app. Menysystemet er også nyoverhalt.
Kjappis
Maskinvaren i Galaxy Nexus er sterk. Systembrikken i telefonen er Texas Instruments OMAP 4460, som er oppfølgeren til brikken som står i LG Optimus 3D.
Dette gir deg doble prosessorkjerner som tikker på 1,2 GHz, og grafikkbrikken PowerVR SGX540. Galaxy Nexus kan altså skilte med muskler i samme klasse som HTC Sensation, iPhone 4S og resten av de kraftige dobbeltkjernetelefonene der ute.
Vi opplevde telefonen som svært rask både da vi navigerte rundt i menyene og da vi åpnet apps, men merket tendenser til hakking da vi spilte av en av demonstrasjonsvideoene som var lagret på telefonen. Dette kan tyde på at grafikkbrikken sliter litt med å drive den høyoppløste skjermen, men det kan like gjerne være programvaren eller selve videofilen som har skylden, så her er det altfor tidlig å dra noen konklusjoner.
Kameraet er ellers i en klasse for seg selv når det kommer til hastighet, og vi greide knipse flere bilder i sekundet. Her er det ikke antydning til forsinkelser.
HD-skjerm
Skjermen er kanskje det mest spennende med Galaxy Nexus. Denne har en størrelse på hele 4,65 tommer, og kjører ut en oppløsning på hele 720 x 1280 piksler.
Og det er derfor ingen overraskelse at skjermbildet er sylskarpt, og med Samsungs Super AMOLED-teknologi på plass blir også fargene svært friske.
Internettsjefen
Galaxy Nexus er blant de første telefonene som kommer med LTE-støtte (ofte omtalt som 4G), så her kan du virkelig surfe i høye hastigheter om du befinner deg et sted Netcom har bygd ut LTE-nettet sitt.
Sammen med den svære, høyoppløste skjermen er det altså duket for en skikkelig surfeopplevelse her.
8,94 mm tykk
Samsung er kjent for å lage tynne telefoner, og Galaxy Nexus er intet unntak. Her får du en tykkelse på knappe 8,94 mm. Telefonen har også fått en kurvet utforming og en gummiert overflate på bakdekselet, noe som skal gi bedre grep.
Til tross over hvor mye spesifikasjoner vi hadde lest på forhånd greide vi å bli overrasket over hvor tynn telefonen er, og den føles også lett i forhold til den store skjermen og den pakken du faktisk får her.
Funker det?
Dette ser ut til å være solide saker. Her får du en vanvittig oppløsning i en skjerm som også er større enn det meste vi har sett på mobilfronten, kombinert med bra design, et lynraskt kamera, LTE-støtte, NFC og generelt kraftig maskinvare.
Galaxy Nexus er også den første mobilen med Android 4.0 Ice Cream Sandwich under skallet, og det faktum at det er en offisiell Google-modell betyr at du er garantert tidlige Android-oppdateringer i tiden som kommer, og at telefonen er helt åpen for deg som liker å trikse og mikse med programvaren.
Alt i alt ser vi frem til å gå telefonen nærmere etter i sømmene når den dukker opp i løpet av november.
Les mer om og se video av Galaxy Nexus hos Mobili.no
LES OGSÅ:
Slik er Nokias nye Windows-mobiler
Her er den nye Android-toppmodellen
Strålende Android-mobil med tastatur
Denne mobilen tåler ruskete Bergensvær
Denne saken ble første gang publisert 31/10 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.