Bra og billig Android-mobil
Samsung Galaxy Spica
Ny innmat gjør underverker for Samsung Galaxy Spica.
Spesifikasjoner: Samsung Galaxy Spica
Operativsystem: Android 2.1
Nettverk: EDGE/UMTS/HSDPA (3,6 Mbps)
Wi-fi: Ja
Skjerm: 3,2 tommer
Oppløsning: 320 x 480 punkter
Kamera:3,2 MP, autofokus
Videoopptak: 352 x 288
Fotolys: Nei
Radio: Nei
Exchange ActiveSync: Ja
Medieutgang: 3,5 mm minijack
DLNA: Nei
USB-lader: Ja
Internminne: 200 MB
Minnekort: Micro-SD (1 GB følger med)
Vekt: 124 gram
Størrelse: 116 x 57 x 13 mm
Samsung Galaxy Spica er en trykkskjermtelefon som har vært på markedet en stund, men som først nå er virkelig interessant.
Grunnen er at den nå er oppgradert til å kjøre siste utgave av Android-operativsystemet.
Dette er samme operativsystem som for eksempel brukes på HTC Legend, HTC Desire og Sony Ericsson Xperia X10.
Vi har brukt Spica en god stund før oppgraderingen, og kan bekrefte at det blir en helt annen telefon når den er oppgradert til Android 2.1. Den har gått fra å være grei til å være helt topp.
Spica er den billigste mobiltelefonen med Android 2.1 i markedet. I skrivende stund koster den rundt 2.500 kroner, og da er det verdt å merke seg at du får veldig mye for pengene.
Dette er en telefon som ikke krever at du er dataingeniør for å bruke den.
Oversiktlig
Menyene er oversiktlige og enkle, og du kan legge til snarveier og miniprogrammer på inntil ni startskjermer.
Spica har GPS, slik at du kan bruke den til navigasjon, geomerke bilder, drive med geocaching og annet som krever GPS. Det er ikke GPS-navigasjon installert på telefonen, så dette må du belage deg på å kjøpe i ettertid om du skal navigere.
Skal du på nett har telefonen super-3G og Edge, som gir deg de beste hastighetene i mobilnettet. Spica har også Wi-fi slik at du kan koble deg til trådløse nett og surfe, laste ned programmer, sjekke e-post og annet helt gratis.
Divx
Spica er en skikkelig underholdningstelefon med støtte for avspilling av Divx-video. Den har også en ganske god musikkspiller. Utgang for 3,5 mm minijack gjør at du kan koble til et hvilket som helst hodesett. Lydkvaliteten er dog midt på treet.
Spica fungerer bra som surfetelefon. Nettleseren viser nettsider på en god måte. Støtte for Flash har telefonen ikke, så alle nettsider vil ikke vises slik du er vant til på PC-en.
Integrert Exchange
En av nyhetene i Android 2.1 er integrert støtte for Microsoft Exchange.
Å sette opp dette er enkelt, og du kan sette telefonen til å synkronisere e-post i intervaller eller kontinuerlig (push).
Du kan synkronisere kontakter og kalender. Oppføringer i kalender og innboks merkes med egne fargekoder, så det er lett å skille for eksempel privat- og jobbkalender fra hverandre.
Ellers er det mulighet for å finne et vell av programmer i programvarebutikken Android Market.
Om det er noe du savner finner du det her.
Vi har ikke noe å utsette på lydkvaliteten i telefonen.
Den er kanskje ikke plagsomt høy, men klar og god. Batteriet varer også lenge, men dersom du bruker telefonen til spill, surfer mye eller har push-epost aktivert må du belage deg på å lade hver dag.
Det som ikke er så bra...
Det vi ikke er så fornøyde med er følsomheten i trykkskjermen. Den er jevnt over god, men helt nederst og helt ute i kantene er den litt upresis og oppfatter ikke alltid trykk her. Det kan være irriterende.
Kameraet er greit nok, men autofokusen er helautomatisk. Det vil si at du trykker en gang, så fokuserer telefonen og tar deretter bildet. Det gjør det litt vanskelig å komponere bildene slik du vil. Bildekvaliteten er midt på treet. Her mangler det også kameralys, så i dårlig belysning er kameraet farlig nær ubrukelig.
Se flere bilder tatt med kameraet hos Mobili.no.
Vi syns også telefonen er litt tjukk, spesielt med tanke på at den er laget i plast.
Les også:
Toppkarakter til snertent kompaktkamera
Alternativene til Internet Explorer
Denne saken ble første gang publisert 05/05 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.