Test av aktivitetsarmbånd
Hvilket aktivitetsarmbånd bør du velge?
Utvalget av aktivitetsarmbånd er stort. Din utfordring er ikke å velge det beste armbåndet, men det beste «økosystemet».
Aktivitetsarmbånd er vår tids skritteller. Kjært barn har som kjent mange navn og aktivitetsarmbåndene kalles også treningsarmbånd, treningslogger, smarte armbånd, smartklokke, påkledd teknologi (wearables) eller aktivitetsmåler.
Grensen mellom smartklokke og aktivitetsarmbånd er ikke alltid like tydelige. For eksempel er Samsung Gear Fit nesten mer smartklokke enn aktivitetsarmbånd, mens Vivofit 2 fra Garmin er et mer klassisk aktivitetsarmbånd.
Vi har testet følgende aktivitetsmålere:
- Garmin Vivofit 2
- Fitbit Charg HR
- Samsung Gear Fit
- Polar Loop
- Fitbit Charge
- Fitbit Surge
- Whitings Pulse Ox
- Withings Activite
Flere og flere funksjoner
Utviklingen går nok likevel mot at aktivitetsarmbåndene får flere funksjoner som er koblet mot mobilen, som varsling av innkommende samtale og meldinger. Utviklingen går også i retning av flere funksjoner som ikke krever en mobil, som GPS og sikkert etter hvert eget SIM-kort. I den kategorien finner vi blant annet smartklokken Gear S.
I tillegg til funksjoner som går på logging av trening og generell aktivitet, som pulsmåling, måling av oksygenmetning i blodet, telling av høydemeter, søvnmønster og sikkert snart ting vi ikke har tenkt på ennå.
Test av åtte aktivitetsarmbånd
Vi har testet åtte aktivitetsarmbånd i denne stortesten. Samtlige gjør en helt grei jobb. Det store skillet ser ut til å gå mellom antall funksjoner og batterilevetid.
Garmin Vivofit 2 byr på over et års batterilevetid, mens Garmin Charge HR klarer opp mot fem dager men byr til gjengjeld på kontinuerlig pulsmåling. Det er slik valg du som kjøper må ta stilling til: Lang batterilevetid vs. funksjoner. Vi får ennå ikke i pose og sekk.
Økosystemet viktig
I tillegg bør du se nøye på «økosystemet» til aktivitetsarmbåndet. Når du har logget aktivitetsdata over tid, ønsker du ikke å måtte bytte system. Du må for eksempel vurdere om du skal velge et system der du kan oppgradere til en ordentlig puls- og treningsklokke som hos Garmin eller Polar eller om du ønsker en vekt som kan fortelle hvor stor fettprosenten din er – som hos Fitbit og Withings.
I tillegg vil du kanskje ønske å konkurrer mot venner og uvenner
– og da må de sosiale funksjonene være på plass.
Slik har vi testet
Vi har brukt de enkelte armbåndene alene og to og tre sammen over flere dager og netter – til sammen er armbåndene blitt intensivt testet i over tre uker. Vi bar to og tre armbånd samtidig, for å kunne sammenligne informasjonen som ble samlet inn over et helt døgn – og for spesifikke aktiviteter og treningsøkter. Vi har også brukt en testløype, slik at vi har kunnet si noe om nøyaktigheten til selve skrittellingen. I tillegg har vi vurdert app, nettside, brukervennlighet, pris, utseende og armbåndets økosystem.
Denne saken ble første gang publisert 25/06 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.