Klipsch Gallery G-17 Air
Sparker godt fra
Amerikansk gromlyd som ikke helt kan forsvare prisen.
Spesifikasjoner: Klipsch Gallery G-17 Air
- Bluetooth: Nei
- DLNA: Ja (udokumentert)
- USB-inngang: Ja
- Ethernet: Nei
- iPhonedock: Nei
- Aux-inngang: Ja
- Nettverks-standby: Nei
- Effekt: 2 x 20W Bass, 2 x 10W diskant
- Frekvensrespons: 57 Hz - 23 kHz (- 3 dB)
- Mål: 180 x 430 x 100 mm
- Vekt: 3,4 kg
Klipsch Gallery G-17 Air byr på et unikt utseende som, om ikke annet, i hvert fall vitner om kvalitet.
Det gjør for så vidt også det faktum at det i esken medfølger hvite stoffhansker man kan ha på mens man håndterer den for at man ikke skal lage fettflekker.
Er man allergisk mot sistnevnte kommer disse hanskene også godt med for G-17 krever faktisk litt sammenskruing før man kan ta den i bruk.
Krever skrujern
Forutsatt at man ikke skal ha den på veggen må man nemlig skru høyttalerne fast i stativet etter at man har tatt dem ut av esken. Dette gjøres ved hjelp av fire kraftige skruer som det viste seg å være litt knotete å få på plass.
Når dette var gjort viste det seg videre at tilkoblingspanelet på baksiden er godt skjult inne i feste-anordningen, noe som selvfølgelig fører til en renere design, men som samtidig gjør tilkoblingene mer utilgjengelige. Kommer du til å plugge inn ulike lydkilder og telefoner via USB på daglig basis kan denne designen dermed føre til en viss irritasjon.
Når det er sagt er designen ellers ganske så stilfull så lenge man har den medfølgende stoffskjermen på fronten. Fra pressebildene får vi inntrykk av at Klipsch synes høyttaleren ser like bra ut uten denne på, men det kan vi ikke si oss helt enig i. Da blir den nemlig langt mer voldsom I fremtoningen og den tar fort veldig mye oppmerksomhet i stua.
Betjeningsknappene er lett tilgjengelige på høyre side og der finner man volum- og inngangsknapper I tillegg til av/på og nettverksindikator som også kan trykkes på for å starte oppsettprosessen.
De samme knappene er også å finne på fjernkontrollen og der finner man I tillegg start/stopp og fram/tilbake.
Oppsettet gikk knirkefritt fra den gratis appen som er tilgjengelig på Appstore og Google Play, mens prosessen også kan gjennomføres fra en PC eller Mac.
Mye lyd
Som mange sikkert vil forvente byr denne høyttaleren på stor og kraftig lyd. Det relativt smale kabinettet utnyttes til fulle for å levere fyldig bass og er du typen som setter pris den slags får du altså valuta for pengene.
Alt i alt må vi likevel understreke at lydbildet som helhet på ingen måte virker ubalansert. Diskanten sitter fint og spiller rent, og mellomtonen er ryddig og balansert slik man kan forvente i denne prisklassen. I tillegg er det mye volum å gå på.
Likevel merket vi oss at den ikke spiller fullt så dypt som vi kanskje kunne tenkt oss, og med enkelte testlåter merket vi at de aller dypeste bassgitartonene manglet kraft.
Dette høres kanskje veldig pirkete ut, men når «The Grudge» av Tool fremstår som dårlig mastret fordi bassresponsen varierer fra tone til tone, er det noe som ikke fungerer helt optimalt.
Ganske riktig er også nedre grense oppgitt til 57 Hz, mens til og med lille Bowers & Wilkins Z2 kryper seg ned til 50 Hz innen for et fall på 3 dB.
Utover det er det eneste virkelige argumentet vi kan se mot G-17, at det finnes en annen høyttaler som låter overraskende likt til en langt billigere penge, nemlig Pioneer SMA4.
Musikken avgjør
Sistnevnte byr imidlertid på ennå kraftigere bassrespons og der opplevde vi aldri at den hadde problemer med å spille dypt nok.
Tar man også med alt det andre man får med SMA4, blir det vanskelig å anbefale G-17 fremfor den, selv om sistnevnte kan skilte med et mer naturlig lydbilde som helhet. Det er kanskje først og fremst musikken man skal lytte til som bør avgjøre dette valget.
Denne testen er hentet fra HjemmePC nr. 2/2014 der Klipsch Gallery G-17 Air er testet sammen med Samsung DA-E670, Sony SA-NS 510, Bowers & Wilkins Z2, Pioneer XW-SMA4-K og Panasonic SC-HC 58. Bladet med testen er i salg nå og kan kjøpes digitalt for iOS i AppStore eller for Android i Google Play.
Les også:
Smart nettverksdings som bør være obligatorisk i kofferten på tur
Så bra er Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro
Denne saken ble første gang publisert 20/02 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.