Squeezebox Touch

Glimrende musikkboks

Logitechs familie av trådløse musikkspillere har fått et nytt medlem, Squeezebox Touch. Den utmerker seg med flere sjarmerende nyheter.

TOUCH: Squeezebox-familien har fått et nytt medlem. Denne gangen med touchskjerm og muligheten for PC-fri musikk i flere rom.
TOUCH: Squeezebox-familien har fått et nytt medlem. Denne gangen med touchskjerm og muligheten for PC-fri musikk i flere rom. Foto: Produsent
Sist oppdatert

Spesifikasjoner: Squeezebox Touch

Skjerm: 4,3 tommer touch

Skjermoppløsning: 480 x 272

Prosessor: Freescale 533 MHz

Ethernet: 100 Mbps

WLAN: 802.11g

DA-konverter: AKM AK4420

Digitalutgang: Coax + optisk

Hodetelefonutgang: ja

SDHC: Ja

Squeezebox Touch ble egentlig lansert for mer enn et halvt år siden, men Logitech har hatt litt problemer med å ferdigstille programvaren til den.

Nå er den imidlertid klar i butikkhyllene, og etter et par ukers testing er dommen tydelig: Ventetiden var definitivt verdt det.

Squeezebox-konseptet fungerer slik at en programvare installeres på en PC, Mac eller NAS, der man også har lagret all musikken sin.

Programvaren, SqueezeCenter, forsyner deretter Squeezebox-avspillerne med musikk over nettverket, trådløst eller kablet. Logitech har pr. i dag fem forskjellige Squeezebox-modeller, denne inkludert, i tillegg til at det finnes eldre modeller som fremdeles fungerer med SqueezeCenter.

Share

Man kan ha flere Squeezebox-er på samme system, noe som gjør det til et trådløst multiromsystem på linje med dyrere systemer som Sonos.

Les også:

Revo Heritage - suveren kjøkkenradio

Nyhetene

Som seg hør og bør i 2010 har Touch altså berøringsskjerm.

Menyene kan håndteres med fingertuppene. Dette fungerer bra, uten at det på noen måte er hovedattraksjonen

Viktigere er det at Squeezebox Touch har både spor for både SD-kort og USB.

Den kan altså spille av musikk og vise bilder fra minnekort og minnepinner.

Dessuten kan man aktivere en nedskalert versjon av SqueezeCenter på selve boksen og ha hele musikkbiblioteket på en tilkoblet USB-harddisk.

Her er det med andre ord mulig å sette opp et musikksystem uten bruk av PC, Mac eller NAS.

Den integrerte serveren på Squeezebox Touch anbefales imidlertid kun brukt sammen med opptil to andre Squeezebox-enheter, i tillegg til noen andre mindre begrensninger.

Stereoanlegg

I likhet med Squeezebox Duet, men i motsetning til Squeezebox Radio, skal Squeezebox Touch kobles til et stereoanlegg eller et aktivt høyttalersett.

Dermed passer den nok best i stua.

Siden den tross alt er en stasjonær enhet, blir det dermed til at berøringsskjermen brukes i svært liten grad, og man bruker fjernkontrollen i stedet.

Slik blir Squeezebox konkurrent med seg selv, siden Squeezebox Duet har en langt bedre fjernkontroll med WiFi og fargeskjerm (husk imidlertid at det finnes flere gode fjernkontroll-apps til både iPhone og Android-telefoner).

Hvilken Squeezebox man skal velge blir derfor det store spørsmålet.

Lydmessig er nemlig Duet og Touch ganske like.

Den nye Squeezebox Touch er imidlertid et soleklart valg dersom du vil unngå bruk av PC, Mac eller NAS i ditt musikksystem.

Den er også suveren dersom du vil bruke de integrerte funksjonene for Facebook og Flickr - takket være skjermen dobler den jo som en kjekk liten digital fotoramme.

Det er derfor liten tvil om at Squeezebox Touch er en glimrende boks, enten som første byggestein eller som supplement i et eksisterende Squeezebox-system.




Les også:

Toppmobil til 2400 kroner

Test: Soldrevet hodesett

Vi har testet verdens minste PC

STASJONÆR: Touchskjermen er fin, men i praksis bruker man oftere fjernkontrollen. Den står ikke i stil med resten av produktet.
STASJONÆR: Touchskjermen er fin, men i praksis bruker man oftere fjernkontrollen. Den står ikke i stil med resten av produktet. Foto: Produsent

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også