Samsung HT-BD7200
Flott å se på
Samsungs nye hjemmekinoanlegg ser flott ut, men spørsmålet er om fokus på form og design har gått på bekostning av ytelsen.
Spesifikasjoner
Oppskalering: Ja, 1080p
Progressiv skanning: Ja
HDMI: 1 stk.
Komponent: 2 stk. (inn/ut)
DTS/Dolby Digital dekoding: DTS, DTS-HD, Dolby Digital, Dolby Digital+, Dolby TrueHD
Flerkanals ut: 2.1 kanal, 2 x 133 W, 1 x 134 W (subwoofer)
Profil 2.0: Ja, BD-Live via Ethernet
Mål (Hovedenhet): 46 x 20,4 x 10,5 cm
Vekt (Totalt): 13,7 kg
Annet: Mediastreaming via Ethernet, USB 2.0, MP3/JPEG/DivX/XviD avspilling, Bluetooth for lydstreaming, Wi-fi klar, Anynet+, iPod-port
Samsung har for vane ikke å overlate noe til tilfeldighetene når det gjelder design, uansett hvor bra produktet faktisk er.
Og du vil jo få like mange beundrende blikk på det fancy Samsung-anlegget ditt uansett om du faktisk bruker det eller ei.
Les også: Test av LG BD370 (Blu-ray-spiller)
Sånn sett er ikke HT-BD7200 noe unntak: Anlegget er designet så det skal stå i stil med Samsungs flatskjermer i Crystal-serien.
Glasset til hovedenheten er delvis gjennomsiktig, det samme gjelder de to stående diskanthøyttalerne og subwooferen.
For å beholde det glossy utseendet må du fram med støvkluten i ny og ne, men det er prisen å betale for å sitte å se på ditt nye strålende Samsung-anlegg.
Men utseendet er tross alt ikke alt, så hva da med ytelsen i dette tilfellet?
Les også: Test av Bowers & Wilkins Panorama (lydfjøl)
Spretne farger
Du finner et godt utvalg av tilkoblingsmuligheter og tilbehør, så som berøringsfjernkontroll, USB-port, Ethernet-port for BD-live eller mediestreaming, separat iPod-dock og Bluetooth.
Men det mest sentrale er at systemet spiller Blu-ray-disker.
Dessverre er ikke 2.1 kanaler nok til å holde tritt med Blu-ray lydmessig, men bildemessig er det ingenting å utsette på HT-BD7200: 1080p bildene er skarpe som barberblader og fargene er så levende at de ser ut som de spretter ut i rommet.
Under avspillingen av Danny Boyles Sunshine er de praktfulle rødfargene og alle nyansene i oransje i (de mange) scenene med solnedganger godt ivaretatt - i tillegg er svartnivåene dype og mørke.
Ansiktene til karakterene i filmen kommer også godt fram med alle detaljer, furer og porer. CGI-filmer (Computer-generated imagery) som The Wild ser faktisk enda klarere og skarpere ut, med kanter skarpe nok til å skjære ut granitt.
Les også: Våre beste fototips
Bra oppskalering
Bevegelser kommer også bra ut på skjermen, både på 60 Hz og filmer med vanlige 24 bilder i sekundet.
Dette er kanskje selvsagt for en Blu-ray-spiller som koster noen kroner mer, men det er i hvert fall godt å få bekreftet at også Samsungs HT-BD7200 takler standardkildene på en skikkelig måte. DVD-er blir også oppskalert effektivt og med bra resultat.
Lyden lugger
Dessverre er ikke lyden i samme divisjon som bildene, og lyden spiller også en viktig rolle når det gjelder BD.
Subwooferen greier for så vidt å brumle ifra seg, men de to diskanthøyttalerne er ikke i stand til å henge med - de mangler rett og slett muskelkraft til å levere et godt nok lydspor.
Samsung påstår at anlegget er godt for hele 1000 watt - sannheten er nok at effekten er nærmere 25 watt. Og i hi-fi-sammenheng er ikke det mye å slå i bordet med.
Det er helt greit for å se på vanlige TV-sendinger, og bedre enn å bruke TV-ens egne høyttalere, men når du skal se en Blu-ray-film, eller også en DVD, vil du ikke få et tilfredsstillende lydbilde.
Virtuell surround
Og ikke nok med at effekten ut av høyttalerne er for spinkel, også V-Sound modusen - som er en teknologi som skal gi et mer bredt og ekspansivt lydbilde under filmvisning - svikter med å gjøre jobben produsenten lover. Jo da, lydbildet oppleves som bitte litt bredere, men det er marginale forskjeller
vi snakker om her, som knapt er merkbare i totalopplevelsen av filmen.
Til tross for disse innvendingene vil nok dette anlegget appellere til flere kjøpere.
Du får tross alt en mer enn dugende Blu-ray-spiller som leverer gode bilder, med en del ekstra muligheter. Men lyden er dårlig, ergo: Dette er ikke et fullblods hjemmekinoanlegg.
Les også: Test av Asus M60VP bærbar PC
Denne saken ble første gang publisert 31/12 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.