Canon PowerShot A2000 IS (Best i test)
Rå testvinner
Canon PowerShot A2000 IS skiller seg ut på mange måter. Ikke minst ved å være absolutt beste kamera i testen.
Spesifikasjoner: Canon PowerShot A2000 IS
Oppløsning: 10 megapiksler
Bildestørrelse: 3648 x 2736 piksler
Optisk zoom: 6x
Brennvidde (tilsv. 135): 36 - 216 mm
Lysfølsomhet: ISO 80 - 1600
Skjermstørrelse: 3 tommer
Skjermoppløsning: 230.000 piksler
Makro: 1 cm
Internminne: 0 MB
Minnekorttype: SD-kort
Videooppløsning: 640 x 480 piksler
Video bps: 30
Optisk bildestabilisator: Ja
Manuell eksponering: Nei
Menyspråk: Norsk, Engelsk, Dansk, Svensk
Mål: 6,35 x 10,19 x 3,19 cm
Vekt: 190 gram
Karakter: 6
Laveste nettpris: 1.695 kr (skandinavianphoto.no )
For oppdaterte priser på Canon PowerShot A200 IS se i vår prisguide.
Man kan ikke unngå å føle at PowerShot A2000 IS egentlig ikke hører hjemme blant resten av kameraene i testen.
Det er både større og litt mer klumpete enn de andre kameraene, og slettes ikke like elegant, men det har da heller aldri vært et kjennetegn for Canons PowerShot-serie.
Men selv om det både er størst og tyngst, er det fortsatt ikke dyrest i testen. Her ligger Olympus en god hundrelapp foran, mens Nikon bare ligger en femmer bak.
Les også: Flere Canon-relaterte artikler finner du her
Overlegen
At Canon PowerShot A2000 IS har optisk bildestabilisator avsløres av de to bokstavene på slutten av modellnavnet (Image Stabilizer). Kameraet har 10 megapikslers oppløsning og en 3 tommer stor skjerm.
Det kameraet virkelig skiller seg ut på er ved å gi deg 6x optisk zoom, noe ingen andre i testen kan matche. Når zoom-området likevel er såpass stort synes vi godt Canon kunne presset vidvinkelen litt lengre.
Les også: Test av Panasonic Lumix DMC-TZ3
Brukervennlig
Ser man bort fra størrelsen og tyngden på kameraet, som nesten diskvalifiserer det som lommekamera, er brukervennligheten god. Canons menysystem er blant de beste i markedet, og det er med god grunn andre har begynt å kopiere dem.
Likevel overrasker det oss litt at det ikke finnes muligheter for å stille blender eller lukker manuelt på kameraet. PowerShot har alltid vært hakket mer avansert enn sine klassekamerater, men ikke i dette tilfellet.
Det er uansett ingen stor mangel da man som sagt kan diskutere hvor mye det ville blitt brukt på billigkameraer som dette tross alt er.
Supre bilder
På tross av noen overlegne spesifikasjoner er det på bildekvalitet at Canon virkelig utklasser resten av testdeltagerne. Riktignok er det litt mer korn i bildene til Canon, men det føles mer som ordentlige bildekorn, og ikke bare som støy.
Fargegjengivelsen er rett og slett upåklagelig og kameraet greier fint å gjengi både mørke skygger og lyse områder i samme bilde. Skarpheten er også bra og gir ikke inntrykk av å være forsterket gjennom noe skarphetsfilter.
Detaljgjengivelsen på sin side er bedre enn på noe annet kamera i testen, noe som enten betyr at Canon rett og slett har bedre linser, eller at bildene bare er mindre og mer effektivt behandlet i kameraet så det har gått minst mulig ut over detaljene.
Testvinner
Til tross for at PowerShot A2000 IS ligger i den øverste delen av testens prissjikt vil vi ikke nøle med å anbefale å legge i de ekstra hundrelappene.
Kan du leve med at kameraet er litt større og tyngre enn sine motstandere blir du belønnet med utmerkede bilder som godt tåler å bli forstørret opp til både A4 og A3.
Les også: Her finner du alle våre tester av digitalkameraer
Denne saken ble første gang publisert 09/02 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.