Bra og billig kamera
Fujifilm Finepix J150w
Det er mye ved Fujifilm Finepix J150w som avslører det som et billigkamera, men også ting som løfter det ut av mengden.
Spesifikasjoner: Fujifilm Finepix J150w
Oppløsning: 10 megapiksler
Bildestørrelse: 3648 x 2736 piksler
Optisk zoom: 5x
Brennvidde (tilsv. 135): 28 - 140 mm
Lysfølsomhet: 100 - 1600 ISO
Skjermstørrelse: 3 tommer
Skjermoppløsning: 230.000 piksler
Makro: 5 cm
Internminne: 24 MB
Minnekorttype: SD-kort
Videooppløsning: 640 x 480 piksler
Video bps: 30
Optisk bildestabilisator: Nei
Manuell eksponering: Nei
Menyspråk: Engelsk, Svensk.
Mål: 5,79 x 9,2 x 2,26 cm
Vekt: 146 gram
Karakter: 5
Laveste nettpris: 1.250 kr (pcutstyr.no)
Oppdaterte priser på Fujifilm Finpiex J150w finner du i vår prisguide.
Fujifilm har fått mye skryt for kameraene i sin F-serie. Lite korn og høy lysfølsomhet er egenskaper som har gjort kameraene ettertraktet blant mange. J-serien er Fujifilms billigserie og er ikke like kjent her til lands.
Her er pris viktigst, men Fujifilm har likevel fått plass til noen gode spesifikasjoner.
Les også: Test av Nikon Coolpix P6000
Storskjerm
Selv om alle kameraene i testen har en skjermoppløsning på 230.000 piksler, er Fujifilm og Canon alene om å ha 3 tommer store skjermer, noe som gjør det litt enklere å se på og bedømme bildene.
Kameraet har i likhet med Nikon S560 hele 5x optisk zoom, men her får du ikke optisk bildestabilisator til å hjelpe deg å holde kameraet rolig. Bare digital bildestabilisering, hvilket betyr at kameraet skrur opp lysfølsomheten for å få så rask lukkerhastighet som mulig, slik at bevegelser fryses mest mulig.
Det gir også mer støy i bildene og er derfor ikke å foretrekke fremfor optisk bildestabilisator.
Et annet punkt Fujifilm glimrer til på er brennvidden. Med 28 mm vidvinkel er dette kameraet hvor du får med aller mest i bilderammen uten å måtte ta mange skritt bakover.
Les også: Test av Olympus Mju 850SW
Fordeler og ulemper
En av tingene som avslører Fujifilm J150 som et billigkamera er at du ikke kan sette en egendefinert hvitebalanse. Du må dermed velge en av de 6 forhåndsdefinerte hvitebalansene eller ta sjansen på at den automatiske hvitebalansen greier biffen.
Når det er sagt virket automatikken bra for oss under testen, men man kommer alltid i situasjoner der man kan optimaliserer resultatet ved å gjøre innstillingene selv.
ISO-verdien går opp til ISO 3200, men dette er med redusert oppløsning. I full 10 megapikslers oppløsning stopper lysfølsomheten på ISO 1600.
Les også: Test av Samsung L210
Gode bilder
Selv om det er tydelig at bildekvaliteten ikke lever opp til det vi tidligere har sett fra storebrødrene i Fujifilms F-serie er det slettes ikke dårlige bilder J150w leverer.
Fargene er kanskje en smule matte, men bortsett fra det beveger fargegjengivelsen seg mot det vi fikk fra Olympus og Canon. Fargebrytningsfeil finnes nesten ikke, og kornene blir aldri for fremtredende. Sammen med Canon scorer kameraet også litt bedre på detaljgjengivelsen enn de andre kameraene, skjønt det er små forskjeller det er snakk om.
Bra til å være billig
Med tanke på at J150w er det nest billigste kameraet i testen, er det imponerende at det greier seg såpass bra som det gjør. Den store skjermen og 5x optisk zoom er ting som får det til å skille seg ut så langt nede i pris, men likevel når den ikke til topps på karakterskalaen vår.
Mangelen på optisk bildestabilisator trekker blant annet litt ned, pluss at bildekvaliteten ikke kan konkurrere med testvinneren.
Les også: Se alle våre kameratester
Denne saken ble første gang publisert 02/02 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.