inCarBite for iPad 2 i bil
Med iPad som baksetekino
InCarBit er et solid feste om du vil bruke iPad som kinoskjerm i baksetet på bilen.
Det finnes mange ulike løsninger for bruk av iPad i baksetet. Den mest brukte varianten er nok å la barna selv holde iPaden mens de hviler hendene på lårene. Dette kan fungere bra, men personlig har jeg erfart at dette gir en litt fremoverbøyd sittestilling som gjerne fører til bilsyke etter en stund. For korte bilturer kan dette gå, men på timelange bilturer er det et ordentlig feste som gjelder. Det gir bedre komfort for dem som ser på og ikke minst bedre sikkerhet for alle om du velger et feste som sitter godt fast. Det siste du ønsker ved en kraftig nedbremsing er å få en iPad i bakhodet.
Uten verktøy
iPad-festet vi har testet fra inCarBite er laget for iPad 2. Systemet består av to deler; Et feste for nakkestøtten (Quick Go 3 Headrest Mount) og en festeplate (iMount Case) for iPaden. Selve festeplaten fungerer også som en solid beskyttelse for iPaden.
Det hele monteres uten bruk av verktøy. Festet til nakkestøtten har to store skruer som du skrur ut og igjen kun med bruk av fingrene. Festet plasseres rundt nakkestøttens metallstolper før man skrur det hele godt fast. En liten ulempe med denne løsningen er at skruene ikke har en stoppfunksjon som hindrer dem fra å falle ut når de er skrudd løse. Dette kan nok være et irritasjonsmoment om du skal montere nakkestøttefestet en mørk høstkveld og skruene forsvinner ned i gulvet.
Løsningen til inCarBite er ikke like elegant som tilsvarende feste fra Vogel's, der man har en hurtigkobling som ikke krever skruing, men bare klikker festet på plass.
iPaden trykker man enkelt fast inne i den gummierte festeplaten. Versjonen av inCarBite vi har testet her er laget for iPad 2. I mangel på en iPad 2, så testet vi den med nye iPad (iPad versjon 3). Disse to nettbrettene er så å si identiske, men den nye iPad er ørlite tykkere enn iPad 2, uten at det førte til noen problemer for oss.
På baksiden av festeplaten feller man ned en flat stålarm som man ganske enkelt skyver inn festet på nakkestøtten og låser det hele med en låseknapp. Hele monteringen er gjort på mindre enn 10 minutter.
Å ta av og på iPaden når nakkestøttefestet først er montert, tar bare noen sekunder. Med i pakken får du også en billader som du kan koble til inCarBite som så leverer strøm til iPaden.
Sitter fast
Spesifikasjoner
Passer til: iPad 2, men fungerer også for nye iPad (3. generasjon)
I pakken: Nakkestøttefeste, holder for iPad 2 og billader
Pris ekstra nakkestøttefeste: ca. 300 kroner
Importør: TT Micro
Pris: 695 kroner for enhet uten IR-sender.
Selges blant annet hos Torshov Bilrekvisita.
Løsningen til inCarBite virker svært solid. Vi reiv og slet i festet uten at det rikket seg. I bruk er løsningen veldig stabil og iPaden rister ikke mer enn hva man må forvente på norske veier. Vi testet den både på normale asfaltveier og ujevne grusveier uten at det kom klager fra baksetet. Spørsmålet som kom fra baksetet etter en testrunde sier vel det meste: Hvor har vi vært?
I vår bil kom iPaden omtrent i høyde med nakkestøtten. Dette er nok en normal plassering for mange slike løsninger, men for mindre barn kan det medføre at de må kikke oppover for å se. Større barn får en mer naturlig innsynsvinkel.
Fleksibelt
Løsningen til inCarBite er fleksibel. Du kan på noen minutter flytte festet til en annen bil eller til den andre siden i bilen. Du kan også velge å kjøpe flere nakkestøttefester, slik at du raskt kan bytte side eller bil uten å måtte montere nakkestøttefestet på nytt. Nakkestøttefestet har dessuten en slik form at det ligger gjemt mellom nakkestøtten og setet. Festet har også en helt glatt og avrundet form, slik at dette festet uproblematisk kan sitte på hele tiden uten at de bør innebære noen risiko for baksetepassasjerene ved kraftige oppbremsinger eller kollisjon. Til sammenligning må festet til Vogel tas av etter bruk siden det der stikker fram en skarp del.
Festet til inCarBite kan også brukes når det ikke står i bilen. Om du velger å la iPaden sitte i kabinettet så kan du bruke festearmen som en støtte. Løsningen gjør imidlertid hele iPaden en del tyngre, så vi tipper de fleste vil demontere festeplaten når man ikke bruker den i bilen.
Versjonen av inCarBite vi testet har mulighet for bruk av trådløse hodetelefoner (IR). Dette har vi ikke testet. For mange vil et sett normale hodetelefoner med ledning være noe man alt har, og da er det en grei løsning. Prisen som er oppgitt i testen her er for enheter som ikke har mulighet for trådløse hodetelefoner.
Konklusjon
Løsningen til inCarBite er ikke den rimeligste løsning for å feste iPaden i baksetet, men virker til gjengjeld for å være svært solid. Nakkestøttefestet er relativt lett å sette på og ta av, men en slags hurtigkobling hadde vært å foretrekke. Kabinettet iPaden festes inn i virker svært solid og bidrar til at man ikke skader nettbrettet når det er i bruk i bilen. Unntaket er skjermen som ikke har noen ekstra beskyttelse. Investerer du i ett eller to ekstra nakkestøttefester, så er løsningen også svært fleksibel å flytte rundt på. Løsningen er ikke vridbar, slik at andre baksetepassasjerer får en skarp og ikke behagelig innsynsvinkel. Så dette er en løsning primært for en person i baksetet. Det vil nok også fungerer greit nok for en person som sitter i midtsetet bak.
Les også:
Dette er de tre råeste mobilene i sommer
Denne saken ble første gang publisert 19/06 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.